10 belangrijke 'Game of Thrones'-momenten uit de eerste aflevering die je vast vergeten bent

10 'Game of Thrones'-momenten die je vergeten bent

Game of Thrones bevatte zoveel mooie momenten in de pilot dat je vast sommige dingen vergeten bent.

Jim Pedd, 16 december 2020 om 18:23

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Je zou het bijna niet denken, maar HBO-serie Game of Thrones is sinds de eerste aflevering behoorlijk veranderd. Sterker nog, die aflevering debuteerde op 17 april 2011 en dus zal je misschien wel vergeten zijn wat er allemaal gebeurd is.
De serie begon met de aflevering Winter is Coming, en in dit artikel vertellen we je de tien dingen die je waarschijnlijk ondertussen vergeten bent.

1. White Walkers: De eerste aflevering liet meteen de White Walkers zien. Het begon allemaal met een groep van de Night's Watch, die voorbij de Wall loopt en daar aangevallen wordt. Het zet meteen de toon!
2. Sean Bean: Acteur Sean Bean is vervolgens de eerste die we zien in de openingscredits. Dat maakte ook voor velen dat de acteur de hoofdrolspeler leek te zijn, wat het meteen zo impactvol maakte dat Ned Stark om het leven kwam datzelfde seizoen.
3. Pentos: De serie speelt zich af op de Seven Kingdoms van het continent Westeros. Maar de eerste plek waar we terecht kwamen na de eerste scène speelde zich daar buiten af, in de stad Pentos aan de andere kant van de Narrow Sea.
4. Daenerys en warmte: Lang voordat we zagen dat Dany in vuur kon lopen zonder daar problemen aan te ondervinden, stapte ze al in een enorm heet bad, zo heet waarvan haar dienstmeisjes zeiden dat het te warm was.
5. Jon Arryn: Alles begint met de dood van Jon Arryn, die gedood werd omdat hij wist van de incestueuze relatie tussen Jaime en Cersei Lannister. Zijn dood was dus het startpunt.
6. Hand of the King: Jaime Lannister kreeg de plek aangeboden van de nieuwe Hand of the King. Hij wees het af, omdat hij het te veel werk vond.
7. Ice gebruiken: Ned Stark gebruikt Ice in de eerste momenten van de serie, het indrukwekkende zwaard van zijn familie en een echt Valyrian-steel zwaard.
8. Heel veel symboliek: De serie bevat heel wat symboliek. De familie Stark komt een dood hert tegen, en een dode direwolf met kids. We leren al snel dat het hert natuurlijk House Baratheon is en de direwolf House Stark. En dat is symbool voor alles wat komen gaat.
9. Jon Snow en Tyrion: Al snel raken Jon Snow en Tyrion bevriend. Vooral omdat dwergen volgens Tyrion 'bastaarden' in de ogen van hun vaders zijn.
10. Winter is Coming: Direct in de pilot leren we al de belangrijkste woorden van de serie: Winter is Coming.

Lees ook: Gaaf: Dit bijzondere stukje 'Game of Thrones' is geïmproviseerd

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster Jason Momoa had een opmerkelijk dieet als Khal Drogo

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Pilot, Winter is COming

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws