search

Ons nieuws van woensdag 16 december 2020

Schurk uit Sci-fi serie 'The Expanse' is... geen schurk?
Series / Nieuws

Schurk uit Sci-fi serie 'The Expanse' is... geen schurk?

Dat hangt dan weer heel erg af van je perspectief, maar het wordt wel een gaaf seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vijfde seizoen van The Expanse gaat deze week van start op Amazon Prime Video. Nieuw is de grote rol voor Marco Inaros, de charismatische leider van de Belters, met plannen die de balans in het zonnestelsel kunnen verstoren.

Marco is een vrijheidsstrijder, maar wordt door sommigen ook gezien als terrorist gezien de militante splintergroepering die hij leidt. Hij heeft ook een geschiedenis met Naomi Nagata van de Rocinante. En wordt door velen als schurk gezien. Maar dat is niet per se zo.

Geen schurk
"Er zijn heel veel mensen die gekeken hebben naar Marco Inaros en dachten dat wij een punt wilden maken over hedendaagse politiek leiders," aldus een van de schrijvers - Daniel Abraham - over het personage.

"Maar om eerlijk te zijn, kijken we naar de pre-klassieke geschiedenis. Deze man blijft maar op het toneel verschijnen, een charismatische, charmante, ambitieuze en immorele leider."

Of hij dus echt een schurk is? Wat de bedenkers betreft dus niet. Acteur Keon Alexander brengt het personage tot leven.

Lees ook: Is Sci-fi hitserie 'The Expanse' toch nog niet voorbij?

Lees ook: Sci-fi hitserie 'The Expanse' seizoen 5 is binnenkort te streamen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Flinke domper voor nieuwe serie van Disney+
Series / Nieuws

Flinke domper voor nieuwe serie van Disney+

De opnames van de nieuwe serie Big Shot zijn door het coronavirus stil komen te liggen.

De opnames van Big Shot, een nieuwe televisieserie van Disney+ met hoofdrol voor John Stamos, hebben even een flinke klap gekregen. Ze zijn namelijk afgelopen donderdag stilgelegd.

En dat blijft voorlopig zo. Het probleem is namelijk dat er iemand het coronavirus opgelopen bleek te hebben. Die persoon is meermaals op de set geweest en heeft mogelijk meer cast- en crewleden met het virus geïnfecteerd. Tot volgend jaar gaan de camera's niet meer draaien.

Dure tegenslag
Het is een dure tegenslag voor de serie, want er was nog maar een klein deel van de productie te gaan. Echter was de persoon die besmet bleek, meermaals negatief getest gedurende een week en op donderdag positief getest.

Via bron- en contactonderzoek bleek dat meerdere productieleden in contact waren geweest met het individu, waarop besloten is de productie stil te leggen tot volgend jaar.

Big Shot is geschreven en geproduceerd door David E. Kelley en Dean Lorey op basis van een idee van Brad Garrett. In de tien afleveringen volgen we Marvyn, een temperamentvolle basketbalcoach die het team op een eliteschool voor meisjes moet opleiden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de topfavoriet voor opperschurk Thrawn in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Dit is de topfavoriet voor opperschurk Thrawn in 'The Mandalorian'

Er worden een hoop namen genoemd voor de bad guy, maar een steekt er echt bovenuit.

Er worden heel wat namen genoemd voor de rol van Grand Admiral Thrawn in The Mandalorian en andere live-action Star Wars-series, maar volgens een recente poll van Fandom zou Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange) de topfavoriet zijn.

Thrawn werd voor het eerst geïntroduceerd in Timothy Zahns bejubelde boekenreeks Heir to the Empire en vervulde gedurende de jaren '90 en begin 2000 een belangrijke rol in het Star Wars Extended Universe.

De koude, gecalculeerde hoge pief van het Empire werd echter pas een paar jaar geleden canon en keerde terug in animatievorm in Star Wars: Rebels. Nu Ahsoka Tano Thrawn heeft genoemd in The Mandalorian, is de verwachting dat het personage zeer binnenkort zijn live-action debuut zal maken.

Wie zal het worden?
Met overweldigend bewijs dat Thrawn eraan komt, voeren fans online stevige discussies over wie de Grand Admiral moet spelen. Uit de eerder genoemde poll van Fandom lijkt de favoriet dus Cumberbatch te zijn, maar ook Michael Fassbender en Lars Mikkelsen, die de stem van Thrawn verzorgde in Star Wars: Rebels, worden veelvuldig genoemd.

Op dit moment is het helaas nog afwachten wie Disney en Lucasfilm echt zullen casten.

Lees ook: Badass 'Mandalorian'-personage krijgt een eigen poster

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian': wat is Operation Cinder?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
10 belangrijke 'Game of Thrones'-momenten uit de eerste aflevering die je vast vergeten bent
Series / Featured

10 belangrijke 'Game of Thrones'-momenten uit de eerste aflevering die je vast vergeten bent

Game of Thrones bevatte zoveel mooie momenten in de pilot dat je vast sommige dingen vergeten bent.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Je zou het bijna niet denken, maar HBO-serie Game of Thrones is sinds de eerste aflevering behoorlijk veranderd. Sterker nog, die aflevering debuteerde op 17 april 2011 en dus zal je misschien wel vergeten zijn wat er allemaal gebeurd is.

De serie begon met de aflevering Winter is Coming, en in dit artikel vertellen we je de tien dingen die je waarschijnlijk ondertussen vergeten bent.

1. White Walkers: De eerste aflevering liet meteen de White Walkers zien. Het begon allemaal met een groep van de Night's Watch, die voorbij de Wall loopt en daar aangevallen wordt. Het zet meteen de toon!
2. Sean Bean: Acteur Sean Bean is vervolgens de eerste die we zien in de openingscredits. Dat maakte ook voor velen dat de acteur de hoofdrolspeler leek te zijn, wat het meteen zo impactvol maakte dat Ned Stark om het leven kwam datzelfde seizoen.
3. Pentos: De serie speelt zich af op de Seven Kingdoms van het continent Westeros. Maar de eerste plek waar we terecht kwamen na de eerste scène speelde zich daar buiten af, in de stad Pentos aan de andere kant van de Narrow Sea.
4. Daenerys en warmte: Lang voordat we zagen dat Dany in vuur kon lopen zonder daar problemen aan te ondervinden, stapte ze al in een enorm heet bad, zo heet waarvan haar dienstmeisjes zeiden dat het te warm was.
5. Jon Arryn: Alles begint met de dood van Jon Arryn, die gedood werd omdat hij wist van de incestueuze relatie tussen Jaime en Cersei Lannister. Zijn dood was dus het startpunt.
6. Hand of the King: Jaime Lannister kreeg de plek aangeboden van de nieuwe Hand of the King. Hij wees het af, omdat hij het te veel werk vond.
7. Ice gebruiken: Ned Stark gebruikt Ice in de eerste momenten van de serie, het indrukwekkende zwaard van zijn familie en een echt Valyrian-steel zwaard.
8. Heel veel symboliek: De serie bevat heel wat symboliek. De familie Stark komt een dood hert tegen, en een dode direwolf met kids. We leren al snel dat het hert natuurlijk House Baratheon is en de direwolf House Stark. En dat is symbool voor alles wat komen gaat.
9. Jon Snow en Tyrion: Al snel raken Jon Snow en Tyrion bevriend. Vooral omdat dwergen volgens Tyrion 'bastaarden' in de ogen van hun vaders zijn.
10. Winter is Coming: Direct in de pilot leren we al de belangrijkste woorden van de serie: Winter is Coming.

Lees ook: Gaaf: Dit bijzondere stukje 'Game of Thrones' is geïmproviseerd

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster Jason Momoa had een opmerkelijk dieet als Khal Drogo
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geestelijk vader 'Ironheart' en 'Secret Invasion' supertrots op Disney+ en Marvel Studios
Series / Nieuws

Geestelijk vader 'Ironheart' en 'Secret Invasion' supertrots op Disney+ en Marvel Studios

De bedenker van Ironheart en Secret Invasion is laaiend enthousiast over de aanstaande series.

Brian Michael Benis, medebedenker van Ironheart en de schrijver van Marvel Comics-event Secret Invasion, is er "erg trots" op dat beide werken vermaakt worden tot een serie op Disney+.

Disney maakte op 10 december via Marvel-baas Kevin Feige bekend dat er aan heel wat MCU-projecten gewerkt worden. De bedoeling is onder meer dat er series komen rond Ironheart - in de comics de opvolger van Iron Man - en Secret Invasion.

Enorm trots
"Riri Williams en Secret Invasion zijn twee dingen waar ik ERG trots op ben om geholpen te hebben deze gemaakt te hebben", schrijft hij op Instagram. Hij vraagt zich ook meteen af "wat er hierna komt??"

Bekijk op instagram


Bendis is de bedenker van de twee ritsen. Hij maakte met Ironheart een comic die draait om Riri, die een eigen geavanceerd harnas maakt, het meest geavanceerde sinds Iron Man. En Secret Invasion brengt Nick Fury en Talos samen in een strijd tegen de Skrulls, die de hele wereld geïnfiltreerd blijken te hebben.

Beide series komen naar Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie 'The Stand' (Stephen King) draait niet om een pandemie!?
Series / Nieuws

Nieuwe serie 'The Stand' (Stephen King) draait niet om een pandemie!?

Het boek van Stephen King begint met een driehonderd pagina's tellend stuk over een virus.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Stephen King-serie The Stand draait om een supergriep, Captain Trips, die het merendeel van alle mensen doodt. De paar mensen die overleven komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in een strijd tussen goed en kwaad.

Hoewel de serie in basis om een griepvirus draait, is de adaptatie van het iconische boek allerminst een serie die draait om een pandemie. Dat vertellen de makers, Benjamin Cavell en Taylor Elmore tenminste tijdens een interview met de site ComicBook.com.

Draait om mensen
"Voor ons draait het boek helemaal niet om een pandemie," aldus Cavell. "Ik bedoel, er zit wel een pandemie in het boek en het is waar de omstandigheden van een lege wereld uit voortkomen, waardoor onze personages naar Mordor lopen, maar je weet dat het verhaal niet echt dat van een pandemie is."

Daarom wordt het verhaal ook non-lineair verteld: "We wilden geen lineair verhaal vertellen waarin de eerste drie afleveringen allemaal draaien om een pandemie en om het einde van de wereld."

Het boek gaat namelijk over meer: "Het boek gaat over wat er na die pandemie komt, namelijk een elementele strijd tussen goed en kwaad. En dat is het verhaal dat wij wilden vertellen, of er nou een pandemie in de wereld is of niet."

Lees ook: 'The Stand' van Stephen King: top of flop?

Lees ook: Ook Stephen King duikt op in duistere serie 'The Stand'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aapocalyptische thriller 'Snowpiercer' seizoen 2 staat binnenkort al op Netflix
Series / Nieuws

Aapocalyptische thriller 'Snowpiercer' seizoen 2 staat binnenkort al op Netflix

Mogelijks is het tweede seizoen van de serie reeds vanaf 26 januari 2021 te bekijken op Netflix...

Heb jij het eerste seizoen van Snowpiercer volledig verslonden? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Het tweede seizoen is namelijk binnenkort te bekijken op Netflix!

Eerder raakte reeds bekend dat het tweede seizoen van de serie Snowpiercer een stukje sneller komt dan in eerste instantie werd verwacht. Er wordt begonnen met het uitzenden van het tweede seizoen in de Verenigde Staten op 25 januari 2021. De algemene verwachting is dat één dag later, dus vanaf 26 januari 2021 de serie te zien zal zijn op Netflix.

10 gloednieuwe afleveringen
Net zoals het eerste seizoen zal ook het tweede deel terug bestaan uit tien gloednieuwe afleveringen. In het tweede deel van de reeks zien we hoe er een tweede trein is gearriveerd.

De wereld is nog altijd bevroren en dat op zich brengt reeds de nodige moeilijkheden met zich mee. Ook de interne strubbelingen tussen de verschillende passagiers op de treinen maken het leven alles behalve eenvoudiger.

In ieder geval, ben jij eveneens een fan van de serie Snowpiercer en kijk je al uit naar het tweede seizoen? Dan kan je deze wellicht bekijken op Netflix vanaf 26 januari 2021!Lees ook: 'Snowpiercer' onthult gave blik op Sean Bean als Mr. Wilford
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oud 'Doctor Who'-acteur is klaar voor zijn terugkeer in de serie
Series / Nieuws

Oud 'Doctor Who'-acteur is klaar voor zijn terugkeer in de serie

Christopher Eccleston start met het opnemen van zijn terugkeer als de 'Ninth Doctor'.

Er zijn al heel wat acteurs die de rol van Doctor Who hebben gespeeld in de gelijknamige serie van de BBC. Op dit moment speelt Jodie Whittaker de rol van de dertiende doctor en daarvoor zagen we namen als Peter Capaldi, Matt Smith en David Tennant als de Time Lord.

Nu is het Christopher Eccleston die terugkeert als de negende doctor. Hij zal enkel zijn stem gebruiken voor The Ninth Doctor Adventures, een reeks met audio-uitgaven die tussen mei 2021 en februari 2022 zullen verschijnen. Er zijn twaalf avonturen.

Christopher Eccleston terug als Doctor Who
In 2005 debuteerde Eccleston als het personage. "Na 15 jaar zal het spannend zijn om de wereld van de Negende Doctor opnieuw te bezoeken en een personage dat ik graag speel weer tot leven te brengen," zei Eccleston eerder over zijn terugkeer.

De uitgaven van The Ninth Doctor Adventures verschijnen in vier boxsets en de productiemaatschappij is Big Finish Productions. De boxen verschijnen op CD en LP (als limited edition) en als digitale download.

Bekijk op instagram


Lees ook: Eindelijk weer een update rond 'Doctor Who'
Lees ook: Gaaf! 'Doctor Who' brengt klassieke schurk terug
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We krijgen écht een serie over Pamela Anderson en Tommy Lee
Series / Nieuws

We krijgen écht een serie over Pamela Anderson en Tommy Lee

Nieuwe tv-serie over Pamela Anderson en Tommy Lee krijgt opvallende hoofdrolspelers.

Nee, dit is geen 1 april grap. De grote namen Lily James (Downton Abbey, Baby Driver) en Sebastian Stan (The Falcon and the Winter Soldier, Once Upon a Time) gaan spelen in een serie over de relatie van model en actrice Pamela Anderson en rocker Tommy Lee.

Het is uiteraard James die de rol gaat spelen van Pamela Anderson, het sekssymbool uit de jaren 90 en uiteraard drager van het rode badpak in de serie Baywatch. Stan stapt in de huid van Tommy Lee.

Anderson en Lee waren van 1995 en 1998 getrouwd nadat ze elkaar pas zo'n vier dagen kenden. Het bleek de eerste van vele huwelijk voor Anderson. Lee is de drummer van de Amerikaanse heavy metal-band Mötley Crüe en werd veroordeeld voor huiselijk geweld. Ze hebben twee zoons samen.

Video van huwelijksnacht
Het huwelijk van Anderson en Lee was veel besproken. Zo was er tijdens het huwelijk de situatie dat er via een gestolen videoband een video lekte van hun huwelijksnacht. De serie bestaat uit acht afleveringen en moet op de Amerikaanse streamingdienst Hulu verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legacies' seizoen 2 al snel te koop op DVD
Series / Nieuws

'Legacies' seizoen 2 al snel te koop op DVD

'Legacies' speelt twee jaar na de gebeurtenissen in 'The Originals', wat weer een spin off is van 'The Vampire Diaries'

Legacies speelt twee jaar na de gebeurtenissen in The Originals, wat weer een spin off is van The Vampire Diaries. Echte fans weten dit natuurlijk al lang. Voor hun leuk nieuws, want het tweede seizoen van Legacies is vanaf 13 januari beschikbaar op DVD!

Wanneer Hope Mikaelson in het tweede seizoen van Legacies wil terugkeren naar haar vrienden op Salvatore Boarding School for the Young & Gifted komt ze in een wereld terecht waarin zij niet langer bestaat.

Terwijl ze zich probeert te redden in de chaos die daarmee gepaard gaat komt ze oog in oog te staan met meer monsters en emotionele verrassingen dan ooit tevoren.

Het tweede seizoen van Legacies verschijnt op 13 januari op DVD. Bekijk hier de trailer.

Lees ook: Tweede seizoen van 'Legacies' wordt nog 10% donkerder!

Synopsys
Doordat het geheugen is gewist van alle leerlingen van de Salvatore Boarding School for the Young & Gifted, kan in seizoen 2 niemand zich Hope Mikaelson nog herinneren.

Hope staat voor een moeilijke keuze: terugkeren naar haar dierbare vrienden en naar de school waar ze zich thuis voelde, of alleen de strijd aangaan met de monsters in Malivore.

Lees ook: Matthew Davis wil Caroline in tweede seizoen 'Legacies'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste mysterieuze trailer voor 'Riverdale' seizoen 5
Series / Nieuws

Eerste mysterieuze trailer voor 'Riverdale' seizoen 5

Traditiegetrouw zet de trailer voor het vijfde seizoen ons nu al op het puntje van onze stoel...

Goed nieuws voor fans van Riverdale! The CW heeft namelijk een trailer de wereld ingestuurd met beelden van het vijfde seizoen!

In de trailer die door The CW werd gelanceerd zien we een groot aantal van de bekende gezichten terug opduiken. In de ruime minuut die de trailer duurt krijgen we niet alleen een glimp van de relaties, maar ook van het High Prom en van (hoe kan het ook anders) een nieuwe moord...

21 januari
De trailer die door The CW is gelanceerd brengt ons de eerste beelden van het aankomende vijfde seizoen van de populaire serie. Eerder heeft Netflix bekend gemaakt dat ze vanaf 21 januari 2021 te zien zal zijn bij de streamingdienst.

Eén ding is nu hoe dan ook met zekerheid duidelijk. Hoe ouder Archie, Veronica, Betty, Jughead en Cheryl worden, des te gecompliceerder en eigenlijk ook gevaarlijker hun leven wordt.

Ben jij ook al benieuwd naar de eerste beelden van het vijfde seizoen van Riverdale? Bekijk hieronder dan meteen de trailer!Lees ook: 'The Vampire Diaries'-ster te zien in 'Riverdale' seizoen 5?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emma Stone in vreemde nieuwe komedieserie 'The Curse'
Series / Nieuws

Emma Stone in vreemde nieuwe komedieserie 'The Curse'

Het plot klinkt nog wat vreemd en verwarrend, maar er wordt straks vast meer duidelijk in de trailers

Emma Stone heeft de hoofdrol te pakken in een nieuwe komedieserie op Showtime genaamd The Curse, van Nathan Fielder (Nathan for you) en Benny Safdie (Uncut Gems). Fielder en Safdie hebben zelf ook rollen in de serie, verder is er nog weinig bekend over de cast.

Wel is bekend dat het om afleveringen van een half uur gaat, en dat de broer van Benny Safdie, Josh Safdie, uitvoerend producent is.

Er waren in februari berichten dat Showtime een pilot groen licht had gegeven, maar uiteindelijk is er geen pilot gefilmd.

De komedie met Stone wordt als volgt omschreven: "De genre-bending komedie onderzoekt hoe een vermeende vloek de relatie van een pas getrouwd stel verstoort wanneer ze proberen een kind te verwekken terwijl ze meespelen in hun problematische nieuwe HGTV-show."

Dit wordt de eerste serie voor de Safdie broers, die bekend staan "‹"‹om hun films Good Time en Uncut Gems, en de tweede voor Stone na haar Netflix-serie uit 2018, Maniac.

Fielder schreef, regisseerde en speelde in de series Important Things With Demetri Martin en Nathan For You.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe HBO misdaadserie 'Irma Vep' met Alicia Vikander (Tomb Raider)
Series / Nieuws

Nieuwe HBO misdaadserie 'Irma Vep' met Alicia Vikander (Tomb Raider)

Zweedse actrice Vikander speelt voor HBO een verwarde en gedesillusioneerde actrice

Alicia Vikander ('The Dark Crystal' en 'Tomb Raider') werkt samen met de Franse regisseur Olivier Assayas voor een nieuwe HBO-show: Irma Vep. De serie is losjes gebaseerd op de gelijknamige film van Assayas uit 1996. Vikander speelt de hoofdrol.

Assayas schrijft en regisseert het project dat draait om Mira (Vikander), een Amerikaanse filmster die gedesillusioneerd is door haar carrière en een recente breuk. Ze vertrekt naar Frankrijk om te schitteren als Irma Vep in een remake van de Franse stomme filmklassieker, Les Vampires.

Op de achtergrond speelt een lugubere misdaad een belangrijke rol. Mira worstelt om het onderscheid tussen haarzelf en het personage dat ze speelt scherp te kunnen houden.

De originele film debuteerde op het filmfestival van Cannes en speelde Maggie Cheung een gefictionaliseerde versie van zichzelf.

"Toen de kans zich voordeed om samen te werken met Alicia en Olivier, hebben we die aangegrepen", zegt Francesca Orsi, executive vice president van HBO.

"Olivier is een meester in het weven van unieke verhalen met toch lichtzinnigheid en drama. Alicia Vikander is een van de meest veelzijdige, gevierde acteurs van onze tijd."

Sam Levinson, bekend van Euphoria is aan boord als uitvoerend producent voor dit project met Assayas, Vikander, Sylvie Barthet, Ashley Levinson, Kevin Turen en Stuart Manashil.

Het nieuws van de Irma Vep-serie komt bijna precies een maand nadat bekend werd dat Vikander een hoofdrol op het oog heeft in een Dial M for Murder-reeks, die ze ontwikkelt met Boardwalk Empire en The Sopranos producent Terence Winter.

"Ik ben al heel lang een fan van Olivier en zijn werk", aldus Vikander. "Ik vind het heel spannend dat we samenwerken aan zijn geweldige cultklassieker 'Irma Vep'."

Assayas kan nog een tipje van de sluier oplichten over deze nieuwe serie: "Dit is een komedie die zal proberen de tijdgeest op dezelfde manier te vangen als de oorspronkelijke Irma Vep deed. Tegelijk speelt het in een heel andere wereld, een heel ander tijdperk, dat op dit moment lichtjaren verwijderd voelt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-fans opgelet Netflix heeft een verassing voor je!
Series / Streaming-diensten

'Avatar: The Last Airbender'-fans opgelet Netflix heeft een verassing voor je!

The Legend of Korra is het vervolg op Avatar: The Last Airbender en staat nu op Netflix.

Netflix zette enige maanden geleden Avatar: The Last Airbender online. En nu komt het moment waar veel fans op hebben gewacht. Vervolgserie The Legend of Korra is vanaf nu ook in zijn geheel te streamen.

De serie werd in 2012 gelanceerd en liep tot december 2014. Er werden in die tijd vier seizoenen gemaakt, in totaal 52 afleveringen (of 'hoofdstukken'). Nu kan je dat allemaal streamen.

Het verhaal
The Legend of Korra speelt zich zeventig jaar na de gebeurtenissen in The Last Airbender af. Dankzij Avatar Aang is er nu een nieuwe stad: Republic City, waar mensen van alle 'bender'-gemeenschappen samenleven.

We volgen nu de nieuwe Avatar, Korra genaamd. In het eerste deel, Book One: Air, verhuist Korra naar Republic City om daar te leren airbenden van Tenzin, de zoon van Avatar Aang. Ook leert ze nieuwe personages kennen, waaronder de broers Bolin en mako en raakt ze bevriend met Asami Sato.

Je kan dus vanaf nu alle seizoenen streamen op Netflix. Dat in opmars naar de live-action serie die Netflix in de maak heeft over Avatar: The Last Airbender.

Lees ook: Fans ontdekken mooie momenten in 'The Legend of Korra'

Lees ook: 'The Legend of Korra': hier hebben 'Avatar'-fans flink kritiek op
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 keigoede sci-fi series op Netflix om in één ruk te bingewatchen
Series / Featured

3 keigoede sci-fi series op Netflix om in één ruk te bingewatchen

Zoek je nog een nieuwe sci-fi serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor sci-fi series die je gewoon op Netflix vindt en gewoon eens moet gaan kijken, als je dat nog niet hebt gedaan.

Star Trek: Discovery | Bing nu! | 3 seizoenen
Na een eeuw van rust breekt oorlog uit tussen de Federatie en het Klingon-rijk. In dit conflict staat een in ongenade gevallen Starfleet-officier centraal. Het derde seizoen is nu bezig er verschijnen van deze ijzersterk ontvangen Star Trek-serie nog enkele nieuwe afleveringen online.The OA | Bing nu! | 2 seizoenen
Zeven jaar nadat ze is verdwenen, komt een jonge vrouw terug met mysterieuze nieuwe krachten. Ze schakelt vijf vreemdelingen in voor een geheime missie. Deze serie moest uit vijf seizoenen bestaan. Netflix trok de stekker er ondanks een prima ontvangst wel uit. Wie weet keert de serie t.z.t. terug.Love Death + Robots | Bing nu! | 1 seizoen
Angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van comedy in deze NSFW-anthologie van animaties, gepresenteerd door de bekende filmmakers Tim Miller en David Fincher. Een tweede seizoen is in de maak.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robert Downey Jr. wil een nieuwe serie in de  'Sherlock Holmes'-franchise
Series / Nieuws

Robert Downey Jr. wil een nieuwe serie in de 'Sherlock Holmes'-franchise

Robert Downey Jr. wil met zijn productiebedrijf de franchise uitbreiden met verschillende spin-offs.

Acteur Robert Downey Jr. weet wel het een en ander van filmuniversa. Denk alleen al aan zijn rol in het Marvel Cinematic Universe als Iron Man. Maar hij was ook betrokken bij de lancering van de Sherlock Holmes-films.

Ondertussen weten we dat er door regisseur Dexter Fletcher gewerkt wordt aan een derde film. En horen we via Patreon-lekker Daniel Richtman dat Robert Downey Jr. kijkt naar manieren om de franchise uit te breiden.

Meer series?
Richtman claimt op basis van anonieme, niet nader gespecificeerde bronnen, dat Robert Downey Jr. nu werkt aan het lanceren van een franchise op basis van de Sherlock Holmes-personages van Arthur Conan Doyle.

Dat is nieuws waarvan Downey Jr. eigenlijk afgelopen oktober al bevestigde dat hij hoopte het mogelijk te maken. Hij zou namelijk willen dat hij met zijn bedrijf, Team Downey, de franchise kan uitbreiden met spin-offs voor zowel film als serie.

En dat lijkt te gaan lukken, gezien het aanzwellend nieuws.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman' seizoen 2: Alles wat je moet weten!
Series / Featured

'Batwoman' seizoen 2: Alles wat je moet weten!

Batwoman doet het helemaal anders na het vertrek van ster Ruby Rose na het eerste seizoen.

Batwoman is een ietwat opmerkelijke serie van The CW. Na slechts één seizoen stapte hoofdrolspeelster Ruby Rose al op, om vervangen te worden door Javicia Leslie.

Leslie moet ook meteen ervoor zorgen dat het tweede seizoen het beter gaat doen dan het eerste. De kijkcijfers konden namelijk wel beter. De verwachtingen zijn dus groot, dus laten we maar meteen kijken naar wat dit tweede seizoen ons brengt.

Lees ook: Veelbelovende eerste trailer 'Batwoman'-serie

Wie zijn er te zien?
Allereerst weten we dus dat Ruby Rose niet meer terugkeert. In plaats daarvan is Javicia Leslie de hoofdrolspeelster. Zij is Ryan Wilder en neemt het stokje als Batwoman over. Maar we krijgen gelukkig wat oude bekenden te zien. Camrus Johnson is weer Luke Fox en we zien Nicole Kang weer als studente Mary Hamilton. De twee zullen Ryan Wilder vermoedelijk helpen haar draai te vinden als nieuwe Batwoman.

Wel keren er diverse personages verbonden aan Kate Kane van Ruby Rose terug. Zo is Dougray Scott weer te zien als Jacob, de vader van Kate. En zien we Rachel Skarsten weer als haar psychopatische zus Alice.

Lees ook: Wow! Dit is de nieuwe Batwoman van Javicia Leslie!

Waar gaat het over?
Ruby Rose vertrok al na 1 seizoen uit de serie, nog voordat haar personage wel en goed eruit geschreven kon worden. Dat maakt meteen dat we weten waar dit nieuwe seizoen over zal gaan, namelijk de verdwijning van Kate Kane en de opvolging van haar door Ryan Wilder.

Het lot van Kate en de manier waarop Ryan het van haar overneemt, vormen vermoedelijk de bulk van dit tweede seizoen. Tegelijk zal Jacob Kane ook hard strijden tegen Batwoman en haar vrienden. Verder gaan we ervan uit dat er nog een rol is voor Hush, die Gotham City in chaos werpt.

Lees ook: Eerste foto van de nieuwe Batwoman!

Wanneer te zien?
Het tweede seizoen van Batwoman gaat op 17 januari van start op The CW. Het nieuwe seizoen krijgt vermoedelijk tegen de 22 afleveringen, al is dat niet helemaal zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.