search
'The Walking Dead' keert terug naar stedelijke omgeving
Series / Nieuws

'The Walking Dead' keert terug naar stedelijke omgeving

Sinds het begin van het eerste seizoen hebben we de personages nauwelijks nog in steden zien rondlopen.

De personage van The Walking Dead hebben het grootste gedeelte van de eerste vier seizoenen doorgebracht in de groenere gedeeltes van Amerika. Daar gaat in het vijfde seizoen verandering in komen, want we gaan in de nieuwe aflevering veel meer stedelijke omgevingen zien.


Producent Gale Anne Hurd heeft bevestigd dat de groep naar meer stedelijk gebied zal trekken om een geneesmiddel te vinden, iets waar in het tweede deel van het vorige seizoen al naar werd gehint. Hurd zei het volgende:

''De personages hebben een groot deel van de serie doorgebracht in natuurlijke omgevingen. Maar je zult het remedie tegen de zombie-apocalyps nooit vinden in de bossen. Nu ze die missie hebben, zullen ze opnieuw de City of the Dead moeten betreden.

Er zijn echter meerdere steden die ze moeten doorkruisen om hun missie te voltooien. Het is niet alleen moeilijker door het aantal zombies, maar ook zijn er veel meer plekken waar potentiële menselijke tegenstanders zich kunnen verschuilen. Het wordt onze hoofdpersonages dus alleen maar moeilijker gemaakt.''


Hurd noemde het nieuwe seizoen ook het meest ambitieuze dat ze tot nu toe hebben gemaakt.

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige strip van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Het vijfde seizoen zal dit najaar nog worden uitgezonden. Hoofdrolspelers van de serie zijn Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Melissa McBride, Emily Kinney, Danai Gurira, Chad Coleman and Sonequa Martin-Green.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen