search

Ons nieuws van maandag 6 oktober 2014

Fraaie poster & tv-spot 'Constantine'
Series / Video/clip/featurette

Fraaie poster & tv-spot 'Constantine'

Nog ruim twee weken en dan komt Hellblazer richting het kleine scherm.



Hierboven zie je een nieuwe tv-spot van NBC's comic-tv-serie Constantine. De serie gaat over een paar weken in première en de titelrol wordt vervuld door Matt Ryan. Onderaan dit bericht zie je ook een fraaie nieuwe poster.

Constantine krijgt in de tv-serie, geregisseerd door Neil Marshall en geschreven door Daniel Cerone en David Goyer, te maken met Hellblazer-personages als Liv (Lucy Griffiths), Manny (Harold Perrineau), Chas (Charles Halford), Zed Martin (Angélica Celaya), Papa Midnite (Michael James Shaw) en Jim Corrigan (Emmett J Scanlan).

In het eerste seizoen - vanaf 24 oktober te zien op NBC - komt de demonenjager John Constantine erachter dat de dochter van één van zijn oudste vrienden wordt opgejaagd door demonen. John besluit om samen met Liv de demonen te bevechten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' keert terug naar stedelijke omgeving
Series / Nieuws

'The Walking Dead' keert terug naar stedelijke omgeving

Sinds het begin van het eerste seizoen hebben we de personages nauwelijks nog in steden zien rondlopen.

De personage van The Walking Dead hebben het grootste gedeelte van de eerste vier seizoenen doorgebracht in de groenere gedeeltes van Amerika. Daar gaat in het vijfde seizoen verandering in komen, want we gaan in de nieuwe aflevering veel meer stedelijke omgevingen zien.

Producent Gale Anne Hurd heeft bevestigd dat de groep naar meer stedelijk gebied zal trekken om een geneesmiddel te vinden, iets waar in het tweede deel van het vorige seizoen al naar werd gehint. Hurd zei het volgende:

''De personages hebben een groot deel van de serie doorgebracht in natuurlijke omgevingen. Maar je zult het remedie tegen de zombie-apocalyps nooit vinden in de bossen. Nu ze die missie hebben, zullen ze opnieuw de City of the Dead moeten betreden.

Er zijn echter meerdere steden die ze moeten doorkruisen om hun missie te voltooien. Het is niet alleen moeilijker door het aantal zombies, maar ook zijn er veel meer plekken waar potentiële menselijke tegenstanders zich kunnen verschuilen. Het wordt onze hoofdpersonages dus alleen maar moeilijker gemaakt.''


Hurd noemde het nieuwe seizoen ook het meest ambitieuze dat ze tot nu toe hebben gemaakt.

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige strip van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Het vijfde seizoen zal dit najaar nog worden uitgezonden. Hoofdrolspelers van de serie zijn Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Melissa McBride, Emily Kinney, Danai Gurira, Chad Coleman and Sonequa Martin-Green.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner: 'LOST' keert terug
Series / Nieuws

Showrunner: 'LOST' keert terug

Hij weet niet in welke vorm of wanneer, maar gelooft er wel in.

Begin dit jaar vertelde LOST-bedenker Damon Lindeloff nog dat een terugkeer van de serie praktisch zeker is. Dit wordt in een nieuw interview bevestigd door showrunner Carlton Cuse. Hij maakte duidelijk dat hij zelf klaar is met het vertellen van het verhaal, maar dat het volgens hem "onvermijdelijk" is dat de serie terugkeert.

"Disney heeft de franchise in bezit," vertelde Cuse. "Het heeft hen veel geld opgebracht. Het is moeilijk je voor te stellen dat het bedrijf daar niets mee gaat doen. Damon (Lindelof) en ik hebben ons verhaal in die wereld verteld en ik neem aan dat er iemand zal komen die, hopelijk geïnspireerd door ons verhaal, of onze versie van het verhaal, zijn eigen verhaal wil vertellen."

"Het is een beetje als de Narnia Chronicles. Dat zijn zeven boeken, allemaal geschreven door C.S. Lewis," ging Cuse verder. "Maar ze bezoeken Narnia op verschillende momenten in tijd en verschillende vormen en op verschillende manieren. Er komt ooit iemand die een nieuwe manier bedenkt om een LOST verhaal te vertellen. Ik denk dat het onvermijdelijk is. Ik weet niet hoe, of wat zal werken, maar ik kan me niet voorstellen dat Disney klaar is met de franchise."

De hoofdrollen in de serie werden gespeeld door Matthew Fox, Jorge Garcia, Naveen Andrews, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yunjin Kim, Evangeline Lilly, Terry O'Quinn en Michael Emerson. De serie liep van 2004 tot 2010.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mummie op de Orient Express in promo 'Doctor Who'
Series / Trailer

Mummie op de Orient Express in promo 'Doctor Who'

Angstaanjagende promo voor deze nieuwe aflevering.



Er is weer een nieuwe promo voor BBC-serie Doctor Who vrijgegeven. De aflevering, die de titel Mummy on the Orient Express draagt, is geschreven door Jamie Mathieson en geregisseerd door Paul Wilmshurst. De synopsis:

"De Doctor (Peter Capaldi) bevindt zich op de mooiste trein uit de geschiedenis, racend door de sterren van de toekomst. Maar een dodelijk wezen heeft het voorzien op de passagiers. Zodra je de angstaanjagende Mummy ziet, heb je nog maar 66 seconden te leven. Geen uitzonderingen, geen uitstel. In zijn race tegen de klok zien we Doctor op zijn dodelijkst en meest meedogenloos. Vogelt hij op tijd uit hoe de Mummy verslagen kan worden? Start de klok!"

Mummy on the Orient Express is op zaterdag 11 oktober om 21:30 Nederlandse tijd te zien op BBC One.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Thandie Newton tekent voor Amerikaanse remake 'The Slap'
Series / Nieuws

Thandie Newton tekent voor Amerikaanse remake 'The Slap'

Het origineel uit Australië laat zien wat één willekeurige gebeurtenis, in dit geval een klap, allemaal teweeg kan brengen.

NBC is bezig met een Amerikaanse versie van The Slap, een Australische miniserie gebaseerd op het boek van Christos Tsiolkas. De show wordt geschreven door Brothers & Sisters-bedenker Jon Robin Baitz en de cast bestond al uit namen als Melissa George, Peter Sarsgaard, Mary-Louise Parker, Zachary Quinto en Brian Cox. Hier kunnen we Thandie Newton nu ook aan toevoegen.

The Slap laat zien wat één willekeurige gebeurtenis allemaal teweeg kan brengen. Tijdens een barbecue in een achtertuin verkoopt een man andermans kind een klap. Diens ouders zijn woedend op de man en bellen de politie. Deze gebeurtenis heeft vervolgens desastreuze gevolgen voor een grote groep vrienden en familie en roept daarnaast ook nog eens vragen op over ouderschap, kinderrechten, rassenkwesties, klassenverschillen, seksualiteit, en de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Newton speelt Aisha, een rol die in de originele serie werd gespeeld door Sophie Okonedo. Aisha is de vrouw van Hector, het personage van Sarsgaard.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Olive Kitteridge' met o.a. Frances McDormand en Bill Murray
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Olive Kitteridge' met o.a. Frances McDormand en Bill Murray

Vierdelige miniserie van HBO is gebaseerd op het Pulitzerprijs winnende boek van Elizabeth Strout.



Hierboven vind je een nieuwe trailer van Olive Kitteridge, HBO's nieuwe miniserie van Lisa Cholodenko (The Kids Are All Right, 2010) met hoofdrollen voor Frances McDormand (Fargo, 1996), Richard Jenkins (The Visitor, 2007) en Bill Murray. De vierdelige reeks is gebaseerd op het Pulitzerprijs winnende boek van Elizabeth Strout.

Olive Kitteridge overbrugt een periode van 25 jaar en vertelt het verhaal van een rustig dorpje in Nieuw-Engeland dat te maken krijgt met onwettige praktijken en tragische gebeurtenissen. We kijken mee met Olive (McDormand), haar man Henry (Jenkins) en hun zoon Christopher (John Gallagher, Jr.).

Verder zijn er rollen voor Peter Mullan, Rosemarie DeWitt, Zoe Kazan, Ann Dowd, Cory Michael Smith, Jesse Plemons, Brady Corbet, Audrey Marie Anderson, Patricia Kalember en Maryann Urbano. De miniserie, waarvan het scenario afkomstig is van Emmywinnares Jane Anderson, gaat op 2 november in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.