'Star Trek: Discovery' onthult een treurig lot voor Spock

Star Trek: Discovery laat zien dat Spock vermoedelijk geen prettig einde heeft gehad.

Jim Pedd, 12-12-2020 10:56

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Star Trek heeft interessant genoeg het lot van Spock bevestigd. Er bestaan dus echt twee grote tijdlijnen in de franchise: de Kelvin tijdlijn en de gewone tijdlijn.
Spock was natuurlijk de First Officer van Captain James T. Kirk. Hij stopte daarna met zijn werk voor Starfleet en ging aan de slag als ambassadeur voor Vulcan. Een strijd die hij leverde was de hereniging van Vulcans en Romulans. Maar toen hij de planeet Romulus probeerde te redden (op het moment dat de ster daar supernova ging), reisde hij door de schurk Nero terug in de tijd.

Geen terugkeer
Dat zijn gebeurtenissen uit de films van J.J. Abrams die in 2009 gelanceerd werden. Helaas kon Spock nooit terugkeren naar zijn eigen, Prime-tijdlijn. De Federation nam daarom aan dat Spock een van de slachtoffers van de supernova was. Maar nu weten we dat de Federation later achter het lot van Spock is gekomen.

In Star Trek: Discovery horen we dat men in 2379 leerde over de Kelvin-tijdlijn, toen een tijdsoldaat genaamd Lt. Commander Yor de oversteek maakte. Hij kwam terecht in het Prime-universum, waar hij vertelde over het lot van onder meer Spock, de enige persoon die vanuit het Prime-universum de oversteek maakte naar het Kelvin-universum.

Het lijkt er hiermee trouwens ook op dat Spock helaas niet al te prettig overleed. We leerden namelijk dat het oversteken tussen universa leidt tot het aftakelen van je lichaam, wat met Yor gebeurde en mogelijk ook met Spock, die 161 jaar oud werd. Terwijl Vulcans normaal meer dan 200 jaar oud kunnen worden.


Lees ook: Opvallende crossover in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' laat een andere toekomst voor de planeet Vulcan zien

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek, Spock, Kelvin, Star Trek Discovery

Populair nieuws