search

Ons nieuws van zaterdag 12 december 2020

Marvel-held 'Moon Knight' heeft meerdere identiteiten in Disney+ serie
Series / Nieuws

Marvel-held 'Moon Knight' heeft meerdere identiteiten in Disney+ serie

Marvel-baas Kevin Feige over de verschillende identiteiten van het personage.

Tijdens Disney's Investor Day, deed Marvel Studios-baas Kevin Feige een flink boekje open over de nieuwe series die naar Disney+ komen. Een daarvan is Moon Knight, een serie die Feige omschrijft als een actie-avontuur. Ook deed hij verdere onthullingen over het personage zelf.

Feige zei het volgende over de verschillende identiteiten van het personage, dat bijna zeker door Oscar Isaac gespeeld zal worden (hoewel dit vreemd genoeg niet officieel werd bevestigd door Feige):

"Moon Knight brengt een hele nieuwe sfeer naar het MCU... Hij is een complexe held die leidt aan een dissociatieve identiteitsstoornis. Hij heeft meerdere persoonlijkheden die heel verschillend zijn van elkaar. De achtergrond van het verhaal bestaat uit een fantastische Egyptische iconografie. Mensen zijn altijd al gefascineerd geweest door de geschiedenis van Egypte, en daar spelen we op aparte wijze op in."

Een Egyptische regisseur
Hoewel Moon Knight wordt ontwikkeld en geschreven door Jeremy Slater The Umbrella Academy, zullen alle afleveringen toepasselijk genoeg geregisseerd worden door de Egyptische regisseur Mohamed Diab.

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de opnames van Moon Knight zullen beginnen en wanneer het resultaat is te streamen.

Lees ook: Deze Disney+-series komen er in rap tempo aan

26-10-2020: Disney+-serie 'Moon Knight' vindt hoofdrolspeler (1158 views)
Lees ook: Disney+-serie 'Moon Knight' vindt hoofdrolspeler
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De tientallen nieuwe Disney+ series en wanneer ze te zien zijn
Series / Featured

De tientallen nieuwe Disney+ series en wanneer ze te zien zijn

Disney+ brengt echt tientallen nieuwe televisieseries, en die zetten we vandaag op een rij.

Disney kondigde tijdens Investor Day 2020 een hele rits nieuwe series aan. We zetten ze in dit artikel voor je op een rij en laten je, indien dat mogelijk is, ook weten wanneer we de series verwachten.

Om die reden sorteren we de boel in dit artikel dan ook op jaartal, en op series waarvan geen datum bekend is. Laten we er maar meteen in duiken. Overigens sorteren we de series zonder releasedatum op submerk, Marvel, Star Wars, Pixar et cetera.

2021
WandaVision:
Vanaf 15 januari 2021 te zien op Disney+. Deze serie draait om Wanda Maximoff en Vision, twee wezens met superkrachten die een ideaal leventje in de suburbs leven. Maar er klopt iets niet en dat merken ze!

Pixar Popcorn:
Een verzameling mini shorts rond Pixar-personages in heel nieuwe settings.

The Falcon and the Winter Soldier:
Deze serie is vanaf 19 maart 2021 te zien. Hierin keren The Falcon en The Winter Soldier terug, om een wereldwijd avontuur te ondernemen en te strijden tegen Baron Zemo.

Loki:
In mei 2021 is deze serie te zien. Loki stapt uit de schaduwen van zijn broer in deze show die zich na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame afspeelt.

What If…?:
Bekende gebeurtenissen in het MCU worden helemaal overgedaan en totaal anders. Dat in een animatieserie die in de zomer van 2021 te zien is.

The Mandalorian:
Het derde seizoen van de show is met de kerstdagen te zien. Kom maar op met een voortzetting van het verhaal van Grogu en Din Djarin!

Ms. Marvel:
Eigenlijk zou de serie in 2022 debuteren, maar dat wordt nu eind 2021. De serie introduceert ons aan Kamala Khan, een zestienjarig Pakistaans-Amerikaans meisje dat opgroeit in Jersey City. Zij krijgt superkrachten en kan ineens meedoen met de helden naar wie ze altijd opkeek.

Dug Days:
Een Pixar-serie die draait om Dug, het hondje uit de film Up. We zien Dug elke dag weer een avontuur beleven vanuit de tuin.

Hawkeye:
Ook deze serie is eind 2021 te zien, met Jeremy Renner als Hawkeye. Hij leidt Kate Bishop op als opvolger.

2022
Baymax:
De eerste serie ooit van Walt DIsney Animation Studios. Deze speelt zich af in de stad San Fransokyo en draait om de robot Baymax. Begin 2022 te zien.

Zootopia+:
Speelt zich af in het zoogdieren-metropolis Zootopia. We volgen een aantal van de personages uit de film, waaronder FruFru, Gazelle en Flash.

Andor:
Deze spionagethriller van Tony Gilroy komt in 2022 op Disney+ te staan. Wanneer precies weten we niet, maar de serie volgt Cassian Andor, de spion die we leerden kennen in Rogue One: A Star Wars Story.

Willow:
Willow speelt zich decennia na de gebeurtenissen in de film uit 1988 af. Warwick Davis is straks weer te zien als Willow Ufgood en Jon Chu maakt de pilot.

Cars:
Komt in de herfst van 2022 online te staan en draait om Lightning McQueen en zijn beste vriend Mater. Zij ondernemen een cross-country roadtrip.

Iwájú:
Iwájú is een Original van Disney+ die zich afspeelt in Lagos, Nigeria. De serie zal thema's van klassenverschillen, onschuld en de status quo verkennen.

2023
Tiana:
Komt in 2023 op Disney+ te staan en draait om de buitengewone ondernemer die nu prinses van het koninkrijk Maldonia is.

Moana, The Series:
Een musical-serie die laat zien hoe Moana voorbij het rif reist.

Win or Lose:
De eerste original long-form animatieserie van Pixar is in 2023 te zien. Elke aflevering duurt 20 minuten en kijkt naar het perspectief van een ander personage en wedstrijden die gespeeld worden op een honkbalveld.

STAR WARS SERIES

The Acolyte:
Deze serie neemt de kijker mee naar de hoogtijdagen van de High Republic, tweehonderd jaar voor de Skywalker Saga. Dat belooft wat in deze thriller van Leslye Headland.

Ahsoka:
Nadat ze haar langverwachte live-action debuut maakte in The Mandalorian, keert Ahsoka Tano terug in deze miniserie. Geschreven door Dave Filoni en met een hoofdrol voor Rosario Dawson.

The Bad Batch:
Deze serie draait om de experimentele klonen die we kennen als de Bad Batch. Zij moeten zich een weg banen door het snel veranderende sterrenstelsel, direct na de Clone War.

A Droid Story:
Lucasfilm Animation werkt samen met ILM voor deze serie, die een nieuwe held introduceert. Die wordt begeleid door R2-D2 en C-3PO.

Lando:
Lando Calrissian keert terug. De serie wordt gemaakt door Justin Simien en is echt pas net in ontwikkeling genomen.

Obi Wan-Kenobi:
Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi, in een serie die zich tien jaar na de gebeurtenissen in de film Revenge of the Sith afspeelt.

Rangers of the New Republic:
Speelt zich af in de tijdlijn van The Mandalorian en wordt gemaakt door Jon Favreau en Dave Filoni. De bedoeling is om dit een crossover-serie tussen meerdere shows te maken.

Star Wars: Visions:
Deze serie bevat tien anime films gemaakt door een aantal van de meest toonaangevende Japanse anime studio's. Zo krijgen we dus een heel nieuw perspectief op de franchise.

MARVEL SERIES
Armor Wars:
War Machine moet kijken naar een oplossing als de technologie van Tony Stark in de verkeerde handen belandt.

I am Groot:
Ieders favoriete baby boom onderneemt een reeks avonturen in deze shorts.

Ironheart:
Ironheart draait om Riri Williams, een geniale uitvinder die het meest geavanceerde harnas maakt sinds Iron Man. De jonge Dominique Thorne mag de rol spelen.

Moon Knight:
Wordt geregisseerd door Mohamed Diab en focust zich op een complexe burgerwacht. Die heeft meerdere identiteiten, waaronder personages die te maken hebben met de Egyptische mythologie.

She-Hulk:
Deze serie draait om Jennifer Walters, een advocaat die zich specialiseert in rechtszaken die aangespannen worden tegen mensen met superkrachten. Hulk en Abomination keren terug.

Secret Invasion:
Nieuw aangekondigde serie met Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn als de Skrull Talos. We zullen zien dat er een groep Skrulls de Aarde geïnfiltreerd heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische boek 'Shogun' wordt een serie van Disney
Series / Nieuws

Epische boek 'Shogun' wordt een serie van Disney

Disney maakt een serie gebaseerd op het beroemde boek Shogun van James Clavell.

Disney-fans hebben echt een topweek achter de rug. Er zijn heel veel verschillende nieuwe series aangekondigd, waaronder ook een aantal voor FX.

Een van die series is Shogun, waarvan we straks een televisieserie gaan zien. Deze wordt gemaakt door Justin Marks en Rachel Kondo, die dat doen met behulp van producent Tim van Patten.

Shogun van James Clavell
Shogun is een boek van James Clavell. Het boek speelt zich af in het jaar 1600. Een Engelse schipper strandt met zijn schip op de Japanse kust. Daar ontmoet hij twee mensen die zijn leven veranderen: een warlord met een grote machtslust en een bloedmooie vertaler, die verscheurd wordt tussen twee manieren van leven en twee manieren van liefde.

De hoofdpersoon is John Blackthorne, die het boek begint met zijn poging als eerste Engelsman rond de wereld te zeilen. hij wil ook de Japans-Chinese handel veroveren op Portugal en terug naar huis kunnen keren als een rijke man.

Ook is er Toranaga, de meest machtige feudale heerser in Japan, die de macht wil door Shogun te worden. Hij zou daarvoor alle strijdende samoerai-facties moeten verenigen. En er is Lady Mariko, bekeerling tot de katholieke kerk, die verscheurd wordt tussen haar loyaliteit naar de kerk en haar land, en daar nog meer mee worstelt als ze Blackthorne ontmoet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hayden Christensen over zijn terugkeer als Anakin Skywalker
Series / Nieuws

Hayden Christensen over zijn terugkeer als Anakin Skywalker

Anakin Skywalker keert voor het eerst in decennia weer terug in een nieuwe serie!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor het eerst vertelt acteur Hayden Christensen over zijn terugkeer als Anakin Skywalker. Althans, als Darth Vader. In de serie rond Obi-Wan Kenobi, kruipt hij namelijk in het zwarte harnas.

De acteur was tot nu toe tweemaal te zien als Anakin Skywalker, namelijk in de films Attack of the Clones en Revenge of the Sith. Nu keert hij dus terug om het tegen Obi-Wan Kenobi op te nemen.

Anakin Skywalker
"Het was een ongelofelijke reis om Anakin Skywalker te spelen," aldus Christensen tegenover StarWars.com. "Natuurlijk stonden Obi-Wan en Anakin nogal op gespannen voet toen we hen voor het laatst zagen."

En dat gaat wat brengen. "Het wordt reuze interessant om te zien wat Deborah Chow voor ons in petto heeft. Ik kijk ernaar uit om terug te keren en weer met Ewan te werken. Het voelt echt goed om weer terug te zijn."

En Kathleen Kennedy: "Dit wordt de rematch van de eeuw!"

Lees ook: Zit deze bloedmooie actrice straks in Star Wars-serie 'Obi-Wan'?

Lees ook: Schurk in 'The Mandalorian' heeft bizar ruimteschip
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' vindt eindelijk zijn hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' vindt eindelijk zijn hoofdrolspeler

House of the Dragon heeft drie castleden gevonden, waaronder eindelijk de echte hoofdrolspeler.

Het werk aan House of the Dragon gaat door. De spin-off van hitserie Game of Thrones heeft een aantal hoofdrolspelers gevonden.

The Illuminerdi meldt dat Matt Smith, Olivia Cooke en Emma D'Arcy gecast zijn in de televisieserie. Smith en D'Arcy zullen leden van de Targaryen-dynastie spelen en Cooke speelt een personage dat dicht bij de familie hoort, en de dochter van de Hand of the King is.

De personages
Volgens de website is Smith gecast als Prince Daermon Targaryen. Hij is de jonge broer van King Viserys en troonopvolger. Hij is ook een krijger die geen gelijke kent, een drakenrijder en bezit het echte bloed van de draak. "Maar het wordt gezegd dat als een Targaryen geboren wordt, de goden een munt opgooien…"

Verder is D'Arcy Princess Rhaenyra Targaryen, de eerstgeboren dochter van de koning, een vrouw met echt Valyrian-bloed en een drakenrijder. "Velen zouden zeggen dat Rhaenyra geboren zou zijn met alles, maar ze was geen man."

Tot slot speelt Cooke de rol van Alicent Hightower, die de dochter is van Otto Hightower. Hij is de Hand of the King. Ze is opgevoed in de Red Keep, staat dicht bij de koning en zijn binnenste cirkel.

Lees ook: 'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' toont eerste concept draken

Lees ook: Goed nieuws voor 'Game of Thrones'-spinoff 'House of the Dragon'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze series toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze series toe afgelopen week

Amazon Prime Video zet deze week vooral in op een Original: YA-serie The Wilds.

Er verschenen deze week maar een paar nieuwe series op Amazon Prime Video. We zetten de nieuwe titels uiteraard weer voor je op een rij.

De voornaamste serie is een gloednieuwe van Prime Video, waar het bedrijf dan ook groot op in heeft gezet met marketing. Hieronder het overzicht:

The Wilds (1 seizoen): Een groep tienermeiden met verschillende achtergronden moet vechten om te overleven nadat ze door een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland zijn gestrand. Ze botsen, maar vormen ook een band als ze meer te weten komen over elkaar, hun geheimen en de trauma's die ze hebben meegemaakt. Er zit echter een twist in dit spannende drama, want ze zijn niet per toeval op dit eiland terechtgekomen.

Good Trouble (3 seizoenen): Callie en Mariana zijn geslaagd en verhuisd naar LA. Daar beleven ze heel wat avonturen!

Bull (3 seizoenen): Bull, met Michael Weatherly als Dr. Jason Bull, is geïnspireerd op de vroege jaren uit de carrière van Dr. Phil McGraw, oprichter van een van de meest productieve adviesbureaus voor de rechtbank. Dr. Bull is geniaal, brutaal en charmant en heeft de touwtjes in handen als hij psychologie, intuïtie en geavanceerde data inzet om juryleden, advocaten, getuigen en de gedaagden te doorgronden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans zijn boos op Disney en Lucasfilm
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans zijn boos op Disney en Lucasfilm

Waar is Donald Glover? Hij is niet aangekondigd als hoofdrolspeler van de serie #Lando.

Star Wars-fans vragen zich af wat er met Donald Glover gebeurd is, nu Disney heeft aangekondigd dat zijn personage Lando Calrissian een eigen serie krijgt.

Zou hij nog te zien zijn in de serie, of toch niet? Glover debuteerde met de film Solo: A Star Wars Story als Lando, en nam de rol daarmee over van Billy Dee Williams. Hij deed het behoorlijk succesvol, maar opmerkelijk genoeg noemde niemand de naam van Glover bij de aankondiging van de nieuwe serie die voor Disney+ gemaakt wordt.

Wie dan?
De vraag is natuurlijk of de serie dan draait om een oudere Lando, of een jongere. De kans lijkt vrij groot dat de serie draait om een jonge Lando, en dan zou je verwachten dat Disney al kon aankondigen dat Donald Glover er een rol in krijgt.

Dat mocht echter niet het geval zijn en daar zijn fans dus niet echt over te spreken. Zij laten op sociale media weten dat Glover duidelijk mist en willen dat hij te zien is.

Hieronder een greep uit verschillende reacties:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van de 'The Handmaid's Tale'-serie
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van de 'The Handmaid's Tale'-serie

De serie krijgt een vijfde seizoen; fans kunnen zich daar nu alvast klaar voor maken.

Er komt een vijfde seizoen voor The Handmaid's Tale. Dat werd bevestigd door Disney tijdens de Investor Day.

Het vierde seizoen van de televisieserie moet nog op Hulu te zien zijn, maar er wordt dus alvast hard gewerkt aan een vijfde reeks. Die moet ergens in 2022 debuteren op de streamingdienst.

The Handmaid's Tale
"We zijn heel dankbaar aan Hulu en MGM dat de serie terug mag keren voor een vijfde seizoen, en vooral dankbaar aan onze loyale fans voor hun steun," aldus showrunner Bruce Miller tegenover The Hollywood Reporter.

"We kijken ernaar uit om deze verhalen te mogen blijven vertellen, met onze getalenteerde cast en crew, en kunnen niet wachten op het vierde seizoen volgend jaar."

In dat seizoen strijdt June tegen Gilead als keiharde rebellenleider. Maar de risico's die ze welbewust neemt, brengen onverwachte en gevaarlijke nieuwe uitdagingen met zich mee. Haar zoektocht naar gerechtigheid en wraak dreigt haar te consumeren en haar meest dierbare relaties te verpesten.

Lees ook: 'The Handmaids Tale' seizoen 4: Dit moet je weten

Lees ook: Problemen voor 'The Handmaid's Tale'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is er nog hoop voor 'Green Arrow and the Canaries'?
Series / Nieuws

Is er nog hoop voor 'Green Arrow and the Canaries'?

Green Arrow and the Canaries zou zomaar eens toch terug kunnen keren.

The CW gaat komend jaar heel wat wijzigen rond het Arrowverse. Er gaan series stoppen en er komen nieuwe series bij. Maar eentje waar nog weinig nieuws rond te melden is, is opmerkelijk genoeg Green Arrow and the Canaries.

Die serie kreeg een backdoor pilot in het laatste seizoen van Arrow. Maar er is officieel nog geen eerste seizoen besteld door The CW. Toch geeft actrice Katherine McNamara, die de rol van Mia Smoak zou spelen, de hoop niet op.

Een rol blijven houden
Ze wil namelijk hoe dan ook actief blijven. "Het is al een hele tijd geleden. Ik heb geen idee hoe het er hier mee voor staat, maar ik weet dat ik niet klaar ben als Mia Smoak. Zoals je weet, is dit een universum waarin mensen van links, rechts en het midden teruggebracht worden. Ik zou het fantastisch vinden om dat te kunnen doen."

Ze wil vooral meer duiken in het leven van Mia en haar dualiteit als personage. "Het feit dat ze haar post-Crisis toekomst en haar pre-Crisis toekomst had, en dat ze nu de gereedschappen van beide ter beschikking heeft," ging McNamara verder.

"Maar ik wil ook kijken naar de manier waarop zij de mantel van haar vader op zich neemt, voordat ze voelt dat ze klaar is, en hoe dat gegaan is. Dat zou een mooie en interessante reis kunnen zijn."

Lees ook: Komst 'Green Arrow and the Canaries' nog onzeker

Lees ook: De 'Arrow' spin-offs gaan er mogelijk niet meer komen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Equinox' een nieuwe spannende Scandinavische serie op Netflix
Series / Nieuws

'Equinox' een nieuwe spannende Scandinavische serie op Netflix

De spannende Scandinavische serie laat alvast meer dan het beste vermoeden...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heel wat spanning en mysterie. Dat is wat je kan verwachten van de gloednieuwe Scandinavische serie Equinox die aan het einde van de maand op streamingdienst Netflix verschijnt.

De serie vertelt het verhaal van Astrid (gespeeld door Danica Curcic). Zij wordt op een zeker ogenblik gekweld door visioenen die betrekking hebben tot de verdwijning van haar zus en haar klasgenoten zo'n 21 jaar geleden.

Om de visioenen te laten ophouden gaat Astrid op onderzoek uit. Dat onderzoek brengt al snel de duistere waarheid rond de verdwijningen aan het licht.

Deense podcast
De van Scandinavische bodem afkomstige serie Equinox is eigenlijk gebaseerd op een populaire Deense podcast. Deze podcast luistert naar de naam Equinox 1985. Het was Tea Lindenburg die er voor zorgde dat de podcast kon worden herwerkt tot een volwaardige serie.

De regie werd uitgevoerd door Søren Balle die in Scandinavië een toch wel behoorlijk bekende naam is. De producent achter deze serie was eerder ook al verantwoordelijk voor de hitserie The Killing.

De serie Equinox bestaat in totaal uit zes delen en zal te zien zijn op streamingdienst Netflix vanaf 30 december 2020.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ brengt je vier hele gave animatieseries
Series / Nieuws

Disney+ brengt je vier hele gave animatieseries

Disney+ komt met series over Tiana, Baymax, Zootopia en Moana!

Er komen heel wat nieuwe series op Disney+. Gisternacht vond de Investor Day 2020 plaats, waar heel wat Star Wars en Marvel-series onthuld werden.

Ook nieuw zijn series die aangekondigd zijn bekend een populaire Disney-films. We krijgen bijvoorbeeld een animatieserie te zien over prinses Tiana, die we nog kennen van de film The Princess and the Frog.

Maar er is meer
Maar er komt meer. We gaan namelijk ook een serie zien rond Zootopia, een stad waarin dieren van alle soorten en maten met elkaar samenleven in vrede. Geen strijd dus. Verder komt er een serie rond Baymax, een personage uit de hele populaire animatiefilm Big Hero 6.

Ook kondigde Disney aan dat Moana, de heldin die een tijd geleden haar debuut maakte met en innemende film over cultuur, een serie krijgt.

Hieronder kan je de vier logo's van de aankomende series zien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Sci-fi hitserie 'The Expanse' toch nog niet voorbij?
Series / Nieuws

Is Sci-fi hitserie 'The Expanse' toch nog niet voorbij?

De bedenkers en makers van de serie hebben er het volste vertrouwen in dat de boel door gaat.

Fans van The Expanse kregen niet de allerleukste boodschap te verwerken vorige maand. Toen liet Amazon Prime Video weten dat de serie met het zesde seizoen tot een eind ezou komen.

Dat betekent dat het vrijwel zeker is dat de boeken die nog volgen in de franchise, het niet gaan redden tot de serie. Schrijvers Daniel Abraham en Ty Franck willen het om die reden ook geen annulering noemen, maar een pauzering.

Op pauze
"We hebben wat wij zien als een erg natuurlijk pauzemoment voor het verhaal na seizoen 6," aldus Franck. "Het zal heel bevredigend voelen, een einde voor het verhaal dat wij de afgelopen zes seizoenen hebben opgebouwd."

"Ik denk dat een van de dingen die er niet meer heel erg toe doet, het idee van annuleringen is."

Abraham en Franck hebben een drukke laatste jaren achter de rug. Maar het gaat goed met hun serie, want die werd na drie seizoenen in 2018 door SyFy geannuleerd, om vervolgens opgepikt te worden door Amazon.

Lees ook: Sci-fi hitserie 'The Expanse' seizoen 5 is binnenkort te streamen

Lees ook: Populaire Sci-fi serie 'The Expanse' gaat er nu toch echt mee stoppen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel nieuwe series deze week op Disney+
Series / Streaming-diensten

Veel nieuwe series deze week op Disney+

Behoorlijk drukke week op Disney+ met veel nieuwe content. Dat ziet er dus goed uit!

Was het een drukke week op streamingdienst Disney+? Jazeker. Vooral als je houdt van kookshows, zit je helemaal goed deze week.

Natuurlijk was er ook meer dan het kookgeweld van 24 Kitchen dat er al aan zat te komen. Disney+ heeft ook de op een na laatste aflevering van The Mandalorian online gezet, nummer 7 alweer. Daarin zoekt Mando naar een manier om Baby Yoda, ofwel Grogu, te beschermen.

En ook
Verschenen er dus een heleboel kookseries. We zetten ze voor je op een rij:
Rudolph's Bakery: Rudolph van Veen maakt de lekkerste dingen in deze bakkersshow van 24 Kitchen.
Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur (1 seizoen): Mounir neemt de kijker mee op een fascinerende culinaire reis naar Marokko, het land van zijn ouders.
Miljuschka's Street Food Vietnam (1 seizoen): Miljuschka reist in deze serie naar Vietnam, op zoek naar de lekkerste, meest kleurrijke smaken van het land.
Miljuschka's Food Trucks (1 seizoen): In deze serie reist Miljuschka naar Amerika om daar de uitgebreide food truck cultuur te ontdekken.
Miljuschka in Mexico (1 seizoen): Miljuschka neemt je mee naar Mexico en bezoekt er onder andere inheemse boeren, op zoek naar de meest bijzondere gerechten.
Miljuschka in Japan (1 seizoen): In deze show zien we Miljuschka op een culinaire rondreis gaan in Japan, op zoek naar perfectie in de veelzijdige keuken van het land.
Estée in Parijs (1 seizoen): Estée gaat naar Parijs, waar haar liefde voor de Franse keuken ontstond.
De Worsten van Babel op Reis (1 seizoen): Hugo Kennis, Jasper en Marius Gottlieb zijn de Worsten van Babel, een berucht kooktrio dat online programma's maakt.
De Worsten Van Babel Op De Camping (1 seizoen): In deze kookserie laten de Worsten van Babel zien dat koken op de camping niet saai hoeft te zijn!
De Streken van Wim (1 seizoen): Vlaming Wim Ballieu neemt je mee op een roadtrip door Nederland, waar hij klassieke Belgische gerechten maakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzondere 'Alien'-serie in de maak van het meesterbrein achter de 'Fargo'-serie
Series / Nieuws

Bijzondere 'Alien'-serie in de maak van het meesterbrein achter de 'Fargo'-serie

Noah Hawley komt met een Alien-serie in een zeer bijzondere setting.

Disney komt met een Alien-serie. Het wordt een FX on Hulu serie, van Noah Hawley. Hij maakt daarmee de allereerste televisieserie in de franchise die decennia geleden gelanceerd werd door Ridley Scott.

Er is wel vaker over dit project gesproken, maar tot nu toe leek het erop dat het project er niet zou gaan komen. Maar dat blijkt dus niet waar; Hawley mag er gewoon mee door en brengt het project op een nader te bepalen moment.

Alien-serie
De Alien-serie zal zich afspelen op Aarde, een plek waar de franchise zich nog niet eerder begeven heeft. We mogen volgens Disney een "enge en spannende rit" verwachten, die zich "in een niet al te verre toekomst hier op Aarde afspeelt".

Daarmee zit er dus heel wat spannends aan te komen voor fans van de franchise, die na de tegenvallende opbrengsten van de vorige films dachten dat het zomaar eens voorbij zou kunnen zijn.

De serie komt ook op Disney+ te staan en wordt zeer waarschijnlijk onderdeel van Star.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megacrossover op komst tussen 'Star Wars'-series op Disney+
Series / Nieuws

Megacrossover op komst tussen 'Star Wars'-series op Disney+

Star Wars-fans kunnen zich nu al opmaken voor een wel heel bijzondere crossover.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er kwamen echt ontzettend veel aankondigingen tijdens de Disney Investor Day. Kathleen Kennedy, de baas van Lucasfilm, liet tijdens de livestream weten dat haar bedrijf enorm veel series in de Star Wars-franchise ontwikkelt.

Twee daarvan spelen zich af in de tijdlijn van The Mandalorian en heten Star Wars: Ahsoka en Star Wars: Rangers of the New Republics. Fans kunnen er van uit gaan dat de series zich allemaal rond dezelfde tijd afspelen en dat er een crossover komt.



Veel onbekend
Er is nog veel onbekend over de series. We weten natuurlijk dat Ahsoka draait om Ahsoka Tano, en vermoedelijk laat zien hoe zij het opneemt tegen Grand Admiral Thrawn.

Tegelijk is er een serie rond de Rangers van de New Republic. Mogelijk draait die om Cara Dune, van wie we eerder hoorden dat overwogen wordt haar een spin-off te geven. Maar dit is nog niet bevestigd.

Hoe dan ook is het een interessante aankondiging, want wellicht komen de personages uit de drie series straks samen om te vechten tegen Thrawn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Abonnement op Disney+ wordt komend jaar duurder
Series / Streaming-diensten

Abonnement op Disney+ wordt komend jaar duurder

Disney+ brengt volgend jaar pas echt veel Originals, maar dat heeft een prijskaartje van 2 euro extra per maand

Disney+ wordt duurder. De streamingdienst wordt op 23 februari uitgebreid met Star. Die dienst biedt je heel wat extra content, maar is meteen twee euro duurder. Daarmee ga je straks 8,99 euro betalen per maand.

Disney hield gisteren de Investor Day 2020, en ging daarbij in op heel wat verschillend nieuws. We leerden onder meer dat de streamingdienst Disney+ nu al 86,8 miljoen betalende abonnees heeft. En dat er een forse uitbreiding komt.

Heel nieuw merk
Star is namelijk een nieuw merk dat wordt toegevoegd aan Disney+. De streamingdienst biedt je nu onder meer keuze uit Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Maar daar komt straks ook Star bij.

Dat is een content-toevoeging met de meer R-Rated content van 20th Century Fox, zoals de Alien-franchise maar ook bijvoorbeeld X-Men-film Logan.

Om de prijsverhoging te rechtvaardigen zet Disney+ meer bioscoopfilms direct online, maar komen er ook 10 Marvel-series, 10 Star Wars-series, 15 Disney/Pixar-series en 15 Disney en Pixar-films direct op de streamingdienst te staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' onthult een treurig lot voor Spock
Series / Featured

'Star Trek: Discovery' onthult een treurig lot voor Spock

Star Trek: Discovery laat zien dat Spock vermoedelijk geen prettig einde heeft gehad.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek heeft interessant genoeg het lot van Spock bevestigd. Er bestaan dus echt twee grote tijdlijnen in de franchise: de Kelvin tijdlijn en de gewone tijdlijn.

Spock was natuurlijk de First Officer van Captain James T. Kirk. Hij stopte daarna met zijn werk voor Starfleet en ging aan de slag als ambassadeur voor Vulcan. Een strijd die hij leverde was de hereniging van Vulcans en Romulans. Maar toen hij de planeet Romulus probeerde te redden (op het moment dat de ster daar supernova ging), reisde hij door de schurk Nero terug in de tijd.

Geen terugkeer
Dat zijn gebeurtenissen uit de films van J.J. Abrams die in 2009 gelanceerd werden. Helaas kon Spock nooit terugkeren naar zijn eigen, Prime-tijdlijn. De Federation nam daarom aan dat Spock een van de slachtoffers van de supernova was. Maar nu weten we dat de Federation later achter het lot van Spock is gekomen.

In Star Trek: Discovery horen we dat men in 2379 leerde over de Kelvin-tijdlijn, toen een tijdsoldaat genaamd Lt. Commander Yor de oversteek maakte. Hij kwam terecht in het Prime-universum, waar hij vertelde over het lot van onder meer Spock, de enige persoon die vanuit het Prime-universum de oversteek maakte naar het Kelvin-universum.

Het lijkt er hiermee trouwens ook op dat Spock helaas niet al te prettig overleed. We leerden namelijk dat het oversteken tussen universa leidt tot het aftakelen van je lichaam, wat met Yor gebeurde en mogelijk ook met Spock, die 161 jaar oud werd. Terwijl Vulcans normaal meer dan 200 jaar oud kunnen worden.


Lees ook: Opvallende crossover in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' laat een andere toekomst voor de planeet Vulcan zien
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Korte nieuwe trailer 'Batwoman' seizoen 2
Series / Nieuws

Korte nieuwe trailer 'Batwoman' seizoen 2

Opnieuw een blik op het vervolgseizoen van de actievolle superheldenserie.

Met nog maar een maand te gaan tot het tweede seizoen van Batwoman, begint THe CW te strooien met promomateriaal. De nieuwste teaser stelt onze held, Javicia Leslie's Ryan Wilder, centraal. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

Ryan wordt Gotham City's nieuwse Batwoman nadat Ruby Rose de serie verliet. In de teaser zien we ook Rachel Skarstens Alice, die geen al te hoge pet op heeft van Batwoman. Ook zien we hoe Wilders Batwoman een crimineel een lesje leert.

Een nieuw begin
In het eerste seizoen zagen we hoe Alice en Kate Kane de nodige pieken en dalen meemaakten. In sommige afleveringen zagen we ook hoe ze hun krachten bundelden.

Het zal interessant worden om te zien hoe de relatie tussen Alice en de nieuwe Batwoman zich zal ontwikkelen, aangezien Kate Kane de tweelingzus was van Alice.

Naast Leslie en Skarsten, zien we in het tweede seizoen ook acteurs als Shivani Ghai, Leah Gibson, Nathan Owens en Alex Morf. De eerste aflevering wordt op 17 januari 2021 uitgezonden.



Lees ook: Javicia Leslie laat zien hoe geweldig ze het pak van 'Batwoman' vindt.

Lees ook: 'Batwoman' seizoen 2 kijkt naar de verdwijning van Kate Kane
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het wordt druk op Disney+ met veel Star Wars, Marvel en Pixar series
Series / Nieuws

Het wordt druk op Disney+ met veel Star Wars, Marvel en Pixar series

Disney+ komt met Star en 10 Marvel en 10 Star Wars series!

Disney heeft onthuld dat komende jaren volop wordt ingezet op Marvel en Star Wars. Maar daarnaast komt de streamingdienst ook met een extra kanaal, namelijk Star waarop meer Originals komen te staan.

Op Disney+ komen komende jaren minimaal 10 series in het Marvel Cinematic Universe te staan. Ook komen er 10 series in het Star Wars universum. Van Disney / Pixar verschijnen er minimaal 15 (live action) animatieseries. Welke dit zijn is deels bekend.

Onder de Marvel-series vallen onder meer al The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, Loki, Hawkeye, Moon Knight, She-Hulk en Ms. Marvel. Wat betreft Star Wars zijn dat minimaal The Mandalorian en een serie rond Obi-Wan Kenobi.

Star: compleet nieuw kanaal
Star wordt van 23 februari toegevoegd aan Disney+ naast de merken Disney, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Op Star vind je straks de titels van onder meer 20th Century Fox / Studios.

Vanaf dan zal Disney+ inzetten op accounts en wachtwoorden om de volwassen content weg te houden bij kinderen. Met de toevoeging van Star kost Disney+ straks 8,99 euro.

Series op Star
Er zijn ook series aangekondigd die op Star gaan verschijnen:
- Only Murders in the Building met Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez
- The Dropout met Kate McKinnon
- Dopesick met Michael Keaton, Rosario Dawnson en Peter Sarsgaard
- Nine Perfect Strangers met Nicole Kidman, Melissa McCarthy en Regina Hall
- The Handmaid's Tail krijgt ook een vijfde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe HBO-serie krijgt enorm veel kritiek te verduren wegens brute seksscènes
Series / Nieuws

Nieuwe HBO-serie krijgt enorm veel kritiek te verduren wegens brute seksscènes

De serie wordt door heel wat kijkers ronduit smerig genoemd...

De nieuwe BBC & HBO-serie Industry krijgt ongelofelijk veel kritiek te verduren. Kijkers kunnen vooral de brutale seksscènes en het overmatige drugsgebruik maar matig waarderen.

Het nieuwe samenwerkingsverband dat is ontstaan tussen HBO en de BBC genaamd Industry wordt niet bepaald warm onthaald. Deze nieuwe serie die zichzelf beschrijft als een drama over de financiële sector zit boordevol met niet alleen drugsgebruik, maar ook brutale seksscènes.

In eerste instantie moeten de makers hebben gedacht dat dergelijke scènes goed zouden zijn voor de populariteit van de serie, maar steeds meer kijkers laten nu toch hun ongenoegen blijken. Zij vinden dat de reeks te ver gaat en bestempelen ze zelfs als ronduit smerig.

Meer bankieren, minder bonken
Eén kijker van de serie vatte het eigenlijk in één enkele zin perfect samen; "Meer bankieren, minder bonken". Orale seks en een personage in lingerie dat naar porno kijkt vormen dan ook de belangrijkste gebeurtenissen in de eerste 20 minuten die je voor de kiezen krijgt.

Ondanks de kritiek op de serie hebben zowel HBO als de BBC nog niet gereageerd. De serie wordt in ieder geval niet offline gehaald en wordt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ook gewoon nog steeds uitgezonden. Het lijkt er dus naar uit te zien dat beide partijen de kritiek gewoon naast zich neerleggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' seizoen 6: Dit moet je weten!
Series / Featured

'Legends of Tomorrow' seizoen 6: Dit moet je weten!

Legends of Tomorrow doet het weer vreemder dan eerdere seizoenen, wat best knap is.

Legends of Tomorrow is altijd een geval apart geweest. Andere Arrowverse-series volgen allemaal een redelijk vast format, maar dat geldt absoluut niet voor de bemanning van de Waverider. Die moet continu vechten tegen uiteenlopende bedreigingen.

Ironisch genoeg betekent dat ook dat de serie niet altijd even zeker is van een nieuw seizoen. Maar gelukkig komt er in elk geval een zesde seizoen, dat al sinds februari 2020 in de maak is.

Lees ook: Is dit de volgende Arrowverse-serie die sneuvelt?

Wie keren er terug?
Legends of Tomorrow is een serie die regelmatig castleden vervangt. Er zijn er nog maar twee over die aan het begin van de serie ook onderdeel uitmaakten van de bemanning van de Waverider. Maar goed, we weten dat Caity Lotz weer te zien is als Sara Lance, a.k.a. White Canary. Ook Dominic Purcell keert terug als Mick Rory, a.k.a. Heat Wave.

Ook zijn Maisie Richardson-Sellers als Amaya Jiwe, a.k.a. Vixen & Charlie, Nick Zano als Nate Heywood, a.k.a. Steel en Tala Ashe als Zari Tomaz te zien. De hoop van fans zal zijn dat ook John Constantine straks weer te zien is, maar dat is nog niet formeel bevestigd.

Lees ook: Komt deze held naar 'Legends of Tomorrow'?

Waar gaat het over?
Het vijfde seizoen eindigde ermee dat Sara Lance ontvoerd werd door buitenaardse wezens. Het nieuwe seizoen zal volgens showrunner Phil Klemmer (die samen met Keto Shimizu terugkeert) "helemaal vol verschillende aliens" zitten.

Centraal staan de ervaringen van Sara in de ruimte en we gaan zien hoe de crew achter haar aan gaat, in een poging om haar te redden.

Lees ook: 'Legends of Tomorrow'-cast samen op een nieuwe foto

Wanneer te zien?
Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het nieuwe seizoen van de serie te zien zal zijn. 2021 is een zekerheidje, maar de maand weten we nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.