'Star Trek: Discovery' laat een andere toekomst voor de planeet Vulcan zien

'Star Trek: Discovery' onthult bizarre lot Vulcan

Star Trek: Discovery laat zien dat sommige dingen echt heel anders kunnen zijn.

Jim Pedd, 4 december 2020 om 11:37

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Trek: Discovery laat een heel andere toekomst voor de planeet Vulcan zien dan we in eerste instantie verwacht hadden. Commander Michael Burnham reist naar de planeet, maar daar is het ondenkbare gebeurd.
Vulcan heet niet meer Vulcan, maar Ni'Var. En is het gedeelde thuis van Vulcans en Romulans. We weten natuurlijk dat de Romulans met uitsterven bedreigd werden in de serie Star Trek: Picard, waarin een supernova ervoor zorgt dat hun planeet verwoest wordt. De Vulcans hebben de Romulans geaccepteerd op hun thuisplaneet.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-serie vindt nieuwe First Officer

Waarom delen ze hem?
Het interessante is dat de Vulcans en Romulans een gedeelde oorsprong hebben. De Romulans vertrokken millennia voordat de franchise begint echter al van de planeet, om hun eigen geheime imperium op te bouwen.

Lees ook: Enorme cameo in 'Star Trek: Discovery'

Hoewel ze lange tijd vijanden waren, weten we ook dat er elementen waren binnen de Romulans die een hereniging met hun zustersoort wilden. We weten ook dat Ambassador Spock naar Romulus reisde om daaraan te werken. Hij probeerde de volkeren te herenigen.

Met effect!
Het werk van Spock had effect, want in de eeuwen na zijn dood zijn de Vulcans en Romulans weer samen gaan wonen. De planeet veranderde zijn naam naar Ni'Var en is dus het thuis van de twee soorten. Interessant is dat zij samenwerkten aan het project dat SB-19 heet en kleine kunstmatige wormgaten maakt zodat sterrenschepen enorme afstanden af kunnen leggen.

Lees ook: Het nieuwe schip in 'Star Trek: Discovery' is onthuld

SB-19 was echter onstabiel en dus besloot men het project stop te zetten. Tot de Federation de planeet beviel om verder te gaan met de ontwikkeling. Dat moest wel gezien de crisis met dilithium. Nadat de Burn gebeurde, dachten de Ni'Var-bewoners dat SB-19 de oorzaak was en besloten ze zich af te splitsen van de Federation.

Interessant is dat de Vulcans per se weg wilden en de Romulans eigenlijk wilden blijven. Dat ondanks de gebeurtenissen in Picard!

Bron: SR

Lees meer over: Star Trek Discovery, Vulcan, NIvar, Toekomst

Populair nieuws