search
'The Stand' van Stephen King: top of flop?
Series / Nieuws

'The Stand' van Stephen King: top of flop?

The Stand is de nieuwste Stephen King-verfilming; doet die het goed of niet?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er komt weer een gloednieuwe Stephen King-serie aan: The Stand. Deze wordt gebaseerd op het magnum opus van King, een dik duizend pagina's tellend boek dat nu opnieuw verfilmd is.

CBS All Access brengt het Amerikaans publiek deze serie, en op een nader te bepalen moment is de beurt aan ons in Nederland. We zetten alvast de eerste recensies voor je op een rij:
Variety: "De geconflicteerde kwaliteit maakt het gevaar dat de gemeenschap die als de laatste 'stand' van de mensheid dienst doet, op opmerkelijke wijze teniet gedaan wordt. The Stand worstelt ermee zichzelf te onderscheiden, buiten de exceptionele castingkeuzes."
TV Guide: "Of deze adaptatie tot het einde blijft boeien, is maar de vraag, maar het beschikt over alle elementen om het voor elkaar te krijgen, waaronder een respect voor het materiaal dat het tegelijk ook durft te stroomlijnen waar nodig."
ComicBook.com: "The Stand is een verhaal over menselijkheid, waar een pandemie doorheen loopt, en zoals met de echte mensheid, zijn het de kleine imperfecties die het zo bekend, bewonderenswaardig en uiteindelijk zo mooi maken."
CBR: "Het is opmerkelijk droogjes, en ontbeert de angstaanjagende momenten waar Stephen King zo bekend om staat. En het vertelt een behoorlijk rechttoe, rechtaan verhaal op een trouwe, maar levenloze manier."


Lees ook: Ook Stephen King duikt op in duistere serie 'The Stand'

Lees ook: Zo zien de duistere Stephen King-personages er in 'The Stand' eruit
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen