'Avatar: The Last Airbender'-held is een moordenaar

Avatar: The Last Airbender-held is een moordenaar

Avatar: The Last Airbender heeft een pacifist in de hoofdrol. Maar is hij wel zo vredelievend?

Jim Pedd, 17 december 2020 om 16:58

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Kleine noot vooraf: een aantal trouwe fans wezen ons op een foutje in dit artikel. Zhao is namelijk niet vermoord door Aang, maar verbannen een gevangenis in de Spirit World. Dat is een behoorlijk groot verschil, dat we via deze weg recht willen zetten.
In Avatar: The Last Airbender is de held Aang is heel erg toegewijd aan pacifisme. Hij zal nooit iemand doden. Maar toch deed hij dat minstens een keer.

Aang is opgevoed door de monniken in de Southern Air Temple. Daar vormde hij een diepe band met dieren, de natuur en de Spirit World. Bovendien zijn Air Nomads pacifisme: ze vinden elk leven waardevol en wijzen geweld af.

Een dode
Belangrijk voor Aang was dan ook om daar niet van af te wijken. Tijdens zijn gevecht met Fire Lord Ozai weigerde hij hem zelfs te doden, ook al had Ozai het helemaal op Aang voorzien. Toch ging het wel eens mis.

Als Aang in de finale van het eerste seizoen Admiral Zhao verslaat, grijpt hij Zhao vast en sleept hij hem onderwater. Dat doet hij terwijl hij in de Avatar State verkeert en gefuseerd is met de Ocean Spirit. Daarmee lijkt het erop dat Zhao gedood is door Aang, al is hij niet direct verantwoordelijk.

Ook zouden er vele Fire Nation-soldaten om het leven gekomen zijn tijdens deze gewelddadige veldslag. Hele schepen werden immers opgeblazen door Aang. Kortom: hij lijkt ondanks dat hij het niet wil, in principe wel een moordlustig kantje te hebben.

Lees ook: Elk seizoen van 'Avatar: The Last Airbender' doet iets vreemds

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-debat weer helemaal geopend

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Netflix, Nickelodeon, Aang

Populair nieuws