search
'Star Wars'-serie 'Rangers of the New Republic': Dit moet je weten
Series / Featured

'Star Wars'-serie 'Rangers of the New Republic': Dit moet je weten

Rangers of the New Republic wordt nog een immens interessant Star Wars-project.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het Star Wars-universum wordt de komende jaren snel fors groter. Vandaag vertellen we je alles wat we al weten over de aankomende serie Rangers of the New Republic.

De spin-off werd tijdens de Investor Day 2020 van Disney aangekondigd. Hij speelt zich ook af in hetzelfde tijdperk als The Mandalorian en zal verbonden zijn aan de andere titels. Die werken gezamenlijk toe naar "een climactische gebeurtenis".

De New Republic
In het Star Wars-canon verving de New Republic het Empire, nadat de Galactic Civil War tot een einde kwam. Door de orde te herstellen, hoopte de New Republic vrede, balans en rust naar het sterrenstelsel te brengen.

Het leger van de New Republic was echter bepaald niet groot, wat komt doordat de verschillende sectoren voor hun eigen veiligheid en orde zorgden. Dat er naast verschillende misdaadsyndicaten ook nog allerlei Imperial Remnants waren, maakte dat de New Republic het zwaar had.

Tegen die context zal de serie zich afspelen. Een mooi tijdperk ook, want we weten hoe zwaar de New Republic het krijgt in de franchise.

De releasedatum
Het is nog niet zeker wanneer de serie precies te zien zal zijn. De ontwikkeling lijkt wel al enige tijd onderweg, want er is een logo en we horen dat de show in 2022 op Disney+ moet debuteren.

Het verhaal
Alhoewel we de achtergrond waartegen de serie zich afspeelt wel kennen, is niet duidelijk wat het verhaal wordt. We kunnen er gezien de titel wel van uit gaan dat de serie draait om troepen van de New Republic die proberen voor orde te zorgen. Ook zullen we zien hoe zij bedreigingen in de Outer Rim onderzoeken.

De cast
Het verhaal gaat dat in elk geval actrice Gina Carano als Cara Dune verschijnt. Zij is een Marshal van de New Republic, en kan dus prima als haakje dienen. Ook vormt zij dan misschien het verbindend weefsel tussen deze serie en The Mandalorian.

Los daarvan is het veilig om te gokken op aanwezigheid van X-Wing piloten Carson Teva en Trapper Wolf (die nu meermaals te zien waren in The Mandalorian). En natuurlijk komt er een hele rits nieuwe helden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen