Waarom is het in de nieuwe 'Silence of the Lambs'-serie verboden om "Hannibal" te zeggen?

'Silence of the Lambs'-serie zonder

Gekke situatie: de vervolgserie Clarice mag één woordje niet gebruiken in de show.

Bram de Groot, 19 december 2020 om 09:02

Al eventjes is er een vervolgserie in de maak op de klassieker Silence of the Lambs. In de serie zullen we Clarice Starling opnieuw in actie zien en heeft ze net haar avontuur met Hannibal achter de rug.
In de serie zal echter niet de naam Hannibal gebruikt worden. Dit komt doordat de rechten van dit personage complex in elkaar zit. Deze rechten zijn namelijk verdeeld over MGM en de Dino De Laurentiis Company.

De serie Clarice beschikt over slechts een beperkt deel van de rechten van het originele verhaal van Thomas Harris. "Ik probeer nog steeds te begrijpen hoe de rechten zijn verdeeld," zei uitvoerend producent Alex Kurtzman tegen EW.

"Maar het is vrij bevrijdend omdat we geen interesse hebben om over Hannibal te schrijven - niet omdat we niet van de films en de show hielden, maar omdat deze zo goed zijn gemaakt door andere mensen waardoor het voor ons niet fris aanvoelde," aldus Kurtzman.

Vanaf 11 februari op CBS
In de film speelde Jodie Foster de rol van Clarice Starling. In de serie - die een jaar na de film afspeelt - zal actrice Rebecca Breeds (Pretty Little Liars) de rol invullen. Ook zijn er personages te zien van Lucca De Oliveira, Devyn A. Tyler, Kal Penn, Nick Sandow, Michael Cudlitz en Marnee Carpenter.

Vanaf 11 februari is Clarice te zien op de zender CBS. Of een Nederlandse tv-zender of een grote streamingsdienst de serie oppakt is nog niet bekend.


Lees ook: Eerste korte trailer 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice'!
Lees ook: 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe castleden

Bron: EW

Lees meer over: Clarice, Silence of the Lambs, Rebecca Breeds

Populair nieuws