Geliefde familieserie 'Dinosaurs' komt naar Disney+

Geliefde serie 'Dinosaurs' komt naar Disney+

Not the momma! De klassieke familieserie #Dinosaurs krijgt eindelijk een thuis waar miljoenen mensen ervan kunnen genieten.

Zilko Tarici, 17 december 2020 17:01

'Not The Momma'! Een uitspraak die iedereen die in de jaren '90 is opgegroeid ongetwijfeld bekend zal voorkomen. De uitroep komt natuurlijk uit de klassieke familieserie Dinosaurs van Jim Henson. Deze serie komt volgende maand eindelijk naar Disney+.
Meer dan een jaar na de lancering van de streamingdienst, komt Dinosaurs op 29 januari beschikbaar om te streamen. Eerder leek het erop dat de serie al dit najaar te streamen zou zijn, maar om onbekende redenen is dat niet doorgegaan. Hoe dan ook, kijkers die verlangen naar een flinke scheut nostalgie kunnen volgende maand weer kijken naar de serie.

Brian Henson, zoon van Jim en uitvoerend producent van Dinosaurs, zei het volgende over de actie van Disney+:

"Tot voor kort was de serie te zien via Hulu en had daar een grote schare fans. Ik denk dat het grote publiek de serie eenvoudiger kan terugvinden op Disney+. De serie is perfect voor Disney+ en zal daar een nog groter publiek vinden."

Een van Hensons laatste projecten
Dinosaurs werd oorspronkelijk tussen 1991 en 1994 uitgezonden door ABC. In Nederland was het programma een vast onderdeel van Telekids. Jim Henson bedacht het project minder dan een jaar voor zijn dood. Centraal in de serie staat de familie Sinclair, die bestaat uit vader Earl, moeder Fran en diens kinderen Robbie, Charlene en Baby. Ook is er een plekje voor Frans moeder Ethyl.

Gezien het feit dat Henson zo plots overleed, waren er behoorlijk wat spanningen achter de schermen. Brian Henson, toen pas 27 jaar oud, moest de Henson Company overnemen en toezien hoe de serie gerealiseerd moest worden, terwijl de Henson Company in onderhandeling was getreden over een overname door Disney:

"Het was een serie die voordeel haalde uit mijn gebrek aan ervaring. We besloten om alles wat we hadden geleerd van Teenage Mutant Ninja Turtles voort te zetten. En dat met weinig geld, een enorme werkdruk en en de ingewikkelde technieken om de poppen tot leven te brengen. Hetw as een behoorlijke uitdaging."

Bron: Collider

Lees meer over: Dinosaurs, Disney, Jim Henson, Brian Henson, Teenage Mutant Ninja Turtles

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws