Waarom werd Tyrion in 'Game of Thrones' op keiharde wijze verraden?

Waarom verraadde dit GoT-personage Tyrion?

Tyrion werd op keiharde wijze verraden door zijn geliefde Shae. Maar waarom deed ze dit?

Jim Pedd, 23 december 2020 om 11:59

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In Game of Thrones had Tyrion Lannister lange tijd een relatie met de prostituee Shae. Maar zij verraadde hem voor zijn manipulatieve vader Tywin. Waarom deed ze dat eigenlijk?
Shae verscheen in de eerste vier seizoenen van de HBO-serie. Ze werd al snel de geliefde van Tyrion, en de twee kregen een relatie. In die tijd was Shae het dienstmeisje van Sansa Stark, maar die connectie maakte haar alleen maar paranoïde ten aanzien van Tyrion.

Een relatie
In het tweede seizoen smokkelde Tyrion Shae naar de Tower of the Hand, zodat ze hun relatie konden voortzetten. Om hun sporen te wissen, groeiden de twee vrouwen nader tot elkaar.

Maar uiteindelijk merkte Tywin dat de twee een relatie hadden. Tyrion had geen andere keuze dan trouwen met Sansa, precies zoals hij verplicht was. Toch ging zijn relatie met Shae verder, en besloot hij haar in het vierde seizoen weg te sturen omdat ze mogelijk om het leven zou komen. Hij noemde haar een 'hoer' om ervoor te zorgen dat ze ook echt weg zou gaan.

Een proces
Daarna ging het snel mis. Tyrion werd namelijk berecht voor de moord op zijn neefje Joffrey Baratheon. Tot zijn grote verrassing verscheen Shae als laatste getuige voor de kroon en claimde zij dat Tyrion haar ontvoerd had, en gedwongen zijn geliefde te worden.

Shae beschuldigde Tyrion en Sansa er vervolgens van in het diepste geheim de moord op Joffrey gepland te hebben. Wat Shae niet verwacht had, was dat Tyrion een trial by combat zou eisen en krijgen. Tyrion ontsnapte aan het einde van het vierde seizoen en wilde zijn vader confronteren.

Daar trof hij in de slaapkamer niemand minder dan Shae. De twee vochten kort, en Tyrion wurgde haar vervolgens. Het probleem was natuurlijk dat hij haar ontzettend beledigd had toen hij haar een 'hoer' genoemd had.

Haar beschermen
De reden voor Tyrion daartoe was haar beschermen, maar voor Shae was het een enorme belediging en deed het zoveel pijn dat ze woedend werd. Toen Tywin haar vroeg hem te helpen, deed ze dat ook echt. Het was dus vooral wraak.

Lees ook: 10 belangrijke 'Game of Thrones'-momenten uit de eerste aflevering die je vast vergeten bent

Lees ook: 'Netflix zoekt naar 'Game of Thrones'-achtige serie'

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Tywin, Shae, Tyrion

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws