search
'Netflix zoekt naar 'Game of Thrones'-achtige serie'
Series / Nieuws

'Netflix zoekt naar 'Game of Thrones'-achtige serie'

Netflix zou nu toch de hete adem van Disney en HBO beginnen te voelen.

De duurste series zijn heus niet altijd de beste. Game of Thrones liet dat wel zien; het laatste seizoen kostte 15 miljoen dollar per aflevering, maar de serie werd bepaald niet goed ontvangen op het laatst. En wat te denken van Apple-serie See? Ook daar horen we nauwelijks iets over.

Maar dit tijdperk van peak tv werkt wel op basis van het grote geld. Denk maar aan Amazon Prime Video dat maar liefst 1 miljard dollar betaalde voor vijf seizoenen van The Lord of the Rings en Marvel Studios dat ruwweg 25 miljoen dollar neerlegt per aflevering van zijn enorme reeks superheldenseries? Netflix wil dit ook, horen we nu.

Dure series
Daniel Richtman stelt namelijk dat Netflix wil concurreren met series als The Mandalorian. Daarvoor "maakt het series met hetzelfde budget en dezelfde omvang", stelt hij op zijn Patreon-account.

De duurste serie van Netflix is nu The Crown met een prijskaartje van 13 miljoen dollar per aflevering. Maar er zit vermoedelijk meer aan te komen, want van Netflix weten we al langer dat het zoekt naar een echte franchise.

Die gaat er dus op een gegeven moment aankomen.

Lees ook: Gaaf: Dit bijzondere stukje 'Game of Thrones' is geïmproviseerd

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster Jason Momoa had een opmerkelijk dieet als Khal Drogo
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen