'American Horror Story' seizoen 10 wordt megaduur

Een hele hoop oude bekenden keren terug voor het alweer tiende seizoen.

Zilko Tarici, 29 december 2020 12:33

American Horror Story seizoen 10 krijgt een budget van ruim 48 miljoen dollar; een record voor de serie. Maar waar gaat dat geld allemaal heen?
Net als bij films het geval is, worden ook series steeds duurder om te maken. En American Horror Story is geen uitzondering. De laatste 5 seizoenen van de serie kostten tussen de 31 en 43 miljoen dollar, maar het nieuwste seizoen doet daar nog eens een flinke schep bovenop.

AHS: Cult was met 31 miljoen dollar het goedkoopste seizoen van de serie. Dat was te danken aan de realistische toon, waardoor geen groot budget aan effecten of extravagante locaties uitgegeven hoefde te worden. Het voorheen hoogste budget van 43 miljoen dollar ging naar AHS: 1984, dat vol zat met verwijzingen naar de slasher-films uit de jaren '80, waaronder kostuums, effecten en locaties.

Het budget van 48 miljoen dollar voor het tiende seizoen duidt er dus op dat we ook ditmaal een reeks afleveringen vol effecten en uitzonderlijke sets kunnen verwachten. Tel daarbij op de kosten die alle coronamaatregelen met zich meebrengen en je hebt een budget waar je u tegen zegt.

Anders dan gepland?
In mei 2020 liet bedenker Ryan Murphy nog weten dat hij het thema van het tiende seizoen wilde aanpassen, vanwege de pandemie. Hij heeft echter nooit bevestigd of dit ook uiteindelijk is gebeurd. Gezien het feit dat de budgettering rond is, kunnen we waarschijnlijk binnenkort meer nieuws verwachten over het tiende seizoen van American Horror Story.

Lees ook: Poster 'American Horror Story' hint naar... Zeemeerminnen?

Lees ook: Het is officieel: er komt een 'American Horror Story' spin-off serie!

Bron: Screen Rant

Lees meer over: American Horror Story, Netflix, Ryan Murphy, Evan Peters, Sarah Paulson, Angela Bassett

Informatie over de serie: American Horror Story

Populair nieuws