search
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' deed in het tweede seizoen iets unieks
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' deed in het tweede seizoen iets unieks

The Mandalorian ging tot nu toe het 'huis' niet uit, maar deed het in het tweede seizoen dan toch.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-serie The Mandalorian is niet alleen de eerste live-action serie in de franchise, het is ook de eerste grootschalige productie die gebruik maakt van een heel bijzondere technologie.

StageCraft is ontwikkeld door Lucasfilm en maakt gebruik van grote LED-schermen. Dat maakt het mogelijk om snel exotische locaties tevoorschijn te toveren en maakt het werk van VFX-werkers makkelijker dan ooit. Die locaties en sommige effecten worden achter de acteurs geprojecteerd, waarmee opnames relatief snel en goedkoop door kunnen.

StageCraft verlaten
Toch verliet het tweede seizoen van The Mandalorian de StageCraft-studio tijdelijk. "We gingen met de serie voor het eerst naar buiten. The Volume is ongelofelijk, maar heeft zijn beperkingen", aldus Director of Photography David Klein over de aflevering waarin Boba Fett zijn debuut maakte.

"Als we het directe zonlicht gingen gebruiken, gingen we naar de backlot, maar die was hier niet groot genoeg voor en dus eindigden we in de Simi Valley. Daar was het een zwaar terrein en moesten we door de rotsen alles meeslepen de berg op. Het is er droog, dus we mochten geen vuur gebruiken, geen explosies. Alleen als je Fennec ziet rennen over de rotsen, zie je echte explosies."

Er is dus heel veel van wat je ziet in de aflevering rond Boba Fett echt. Mooi!

Lees ook: 'Star Wars'-bedenker George Lucas met Ahsoka Tano op de foto

Lees ook: Deze superschurken uit 'The Mandalorian' zijn niet met de computer gemaakt
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen