search
Makers van populaire Netflix-serie aangeklaagd voor een gebrek aan 'originele ideeën'
Series / Nieuws

Makers van populaire Netflix-serie aangeklaagd voor een gebrek aan 'originele ideeën'

De schrijver van een boek gelooft dat de serie 'Outer Banks' inbreuk maakt op zijn auteursrecht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De makers van Netflix-drama Outer Banks zijn aangeklaagd door schrijver Kevin Wooten. Hij beschuldigt hen van auteursrechtschending.

De serie werd in april gelanceerd op Netflix en draait om twee groepen mensen, de Pogues en de Kooks. Zij wonen in het gebied van North Carolina dat bekend staat als de Outer Banks, waar een reeks eilanden ligt.

De Pogues ontdekken daar een aanwijzing voor een schat die de vermiste vader van de leider van de groep meer dan twintig jaar zocht. De Pogues nemen het bij hun zoektocht op tegen de Kooks, op zoek naar een manier om hun einddoel te realiseren.

Aangeklaagd voor auteursrechtschending
Variety meldt dat Netflix nu is aangeklaagd voor auteursrechtschending. Wooten claimt dat zijn boek en de televisieserie meer op elkaar lijken dan toeval toe zou laten.

Beiden hebben hetzelfde aantal personages en volgen dezelfde verhaallijnen. In beide verhalen volgen we namelijk schattenjagers die dezelfde aanwijzingen ontdekken bij hun zoektocht naar de schat.

Wooten stelt ook dat de makers in North Carolina waren toen hij daar op een tour was om zijn boek te promoten. Mocht het kloppen, zal dat teleurstellend zijn voor fans, die deze zomer hoorden dat er een tweede seizoen komt.

Lees ook: Eindelijk bevestiging! Netflix- serie 'Outer Banks' krijgt een tweede seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen