Sci-fi serie 'The Expanse' moest een scène verwijderen van Prime Video omdat die té bloederig was

#AmazonPrime, waar #TheExpanse is te streamen, vond een bepaalde scene nét iets te bloederig.

Zilko Tarici, 03-01-2021 22:23

De makers van The Expanse seizoen 5 moesten van Amazon een geval van overdadig bloed verwijderen in de vijfde aflevering. Welke scene het betreft lees je hieronder.
The Expanse is een verfilming van James S.A. Corey's Hugo Award-winnende boekenreeks die in 2011 werd gepubliceerd. De serie speelt zich af in een nabije toekomst waarin het gehele zonnestelsel is gekoloniseerd door de mensheid en richt zich met name op een groep antihelden die door de ruimte reist en allerhande tegenslagen krijgt te verduren.

De serie werd oorspronkelijk (tussen 2015 en 2018) uitgezonden door Syfy, maar werd vanaf seizoen 4 overgenomen door Amazon Prime. Seizoen 5 is momenteel volop gang en aan een vijfde seizoen wordt al gewerkt.

Een bloederige scene
In het huidige vijfde seizoen zien we hoe de Rocinante-crew niet langer bij elkaar is. Naomi (Dominique Tipper) is op de asteroïde Pallas, Holden (Steven Strait) doet onderzoek naar de protomoleculen, Bobbie en Avasarala onderzoeken de illegale handel van wapens die van Mars komen en Amos is teruggekeerd naar de aarde.

In de vijfde aflevering zien we hoe Amos Clarissa na een asteroïde-inslag moet helpen ontsnappen uit een gevangenis. Ze ontdekken dat ze alleen kunnen ontsnappen via een ladder in de liftschacht. Als het duo echter met de overlevende cipiers de ladder opklimt, valt een van deze cipiers naar beneden. Het resultaat was dusdanig bloederig, dat de makers de opdracht kregen veel van het bloed digitaal te verwijderen.

Lees ook: Gaaf! De 50 afleveringen van 'The Expanse' in slechts 50 seconden

Lees ook: Schurk uit Sci-fi serie 'The Expanse' is... geen schurk?

Bron: The Expanse Writers

Lees meer over: The Expanse, Amazon Prime, Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix