'Vikings': Het einde van zes seizoenen Viking-terreur uitgelegd

We leggen het einde van hitserie Vikings aan je uit in dit nieuwe artikel.

Jim Pedd, 2 januari 2021 om 10:32

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vikings is voorbij. Na zes seizoenen is het verhaal van Ragnar Lothbrok en zijn nalatenschap helemaal verteld.
De zes seizoenen zijn in zijn geheel te zien op Ziggo Movies & Series en gaven een mooie afronding aan de saga van Ragnar. We leerden onder meer het einde van Bjorn Ironside, Ivar, de verhaallijn rond de Rus, Floki en Hvitserk. Er was dus veel om af te ronden dit laatste seizoen.

The Last Act
De laatste aflevering, The Last Act genaamd, laat twee verschillende eindes zien voor de zoons van Ragnar. Ubbe's crew ontdekt een nieuw land en gaat daar wonen. Ze dreigen even wraak te nemen op een van de lokale bewoners, maar Ubbe besluit niet voor een gruwelijke blood eagle te gaan. In plaats daarvan kiest hij een iets milder lot voor zijn slachtoffer.

Tegelijk is er Ivar die het opneemt tegen Alfred. Hij wordt gedood door een jonge soldaat van de Saxons en sterft daarmee een echte Viking-dood. Hoe tegengesteld de twee omgaan met hun Viking-afkomst symboliseert de twee kanten van Ragnar.

Ragnar was immers aan de ene kant een gevreesd krijger. Maar hij was ook iemand die de wereld wilde verkennen en zichzelf vooral als een boer zag. Hij was ook nog eens gefascineerd door het christendom. Kortom: hij was een man met twee kanten en Ubbe en Ivar symboliseerden uiteindelijk die twee zijden van dezelfde man.

Helemaal aan het einde van de serie zien we trouwens hoe Bjorn en Floki over de zee uitkijken. Dat is meteen een hint naar het vervolg van maker Michael Hirst, Vikings: Valhalla, dat draait om Vikingen op zoek naar het Gouden Land van Ubbe.

Lees ook: 'Vikings' seizoen 6: Wie is dit bizarre nieuwe personage?

Lees ook: Zien we Ragnar Lothbrok misschien terug in het laatste seizoen 'Vikings'?

Lees meer over: Vikings, Michael Hirst, History Channel, Ragnar Lothbrok

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws