Niet Shane maar [SPOILER..] ging bijna dood in 'The Walking Dead'

In het begin van The Walking Dead werden bijna andere keuzes gemaakt met de hoofdfiguren.

Bram de Groot, 13 januari 2021 10:43

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Acteur Andrew Lincoln is nog steeds de bekendste naam uit The Walking Dead, ondanks dat hij al eventjes geleden uit de zombieserie stapte. Nu blijkt dat zijn personage bijna niet zo'n lang leven had gekregen.
Dit feitje heeft The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman onthuld. Hij had bijna Rick vermoord in plaats van Shane (Jon Bernthal), en dan wel in het bronmateriaal. Rick stierf bijna in de zesde uitgave van de stripreeks.

Rick werd bijna vermoord door Shane
"In plaats van dat Carl Shane vermoordde, overwoog ik Carl hen in het bos te laten zoeken, net op het moment dat Shane Rick vermoordt. Dat klopt... Ik overwoog Rick Grimes al in uitgave zes te vermoorden," aldus Kirkman.

"Shane zou niet hebben geweten dat Carl hem had gezien, dus er zouden veel gespannen discussies tussen hen zijn geweest," legde Kirkman uit. "Shane zou de eerste echte grote schurk in het boek zijn geweest, terwijl hij gewoon onderdeel zou zijn van de groep."

Dit nieuwtje werd onthuld in een nieuwe versie van The Walking Dead Deluxe #6 waarin Kirkman de alternatieve verhaallijn uit de doeken doet.

Bron: comicbook

Lees meer over: The Walking Dead, Lauren Cohan, Robert Patrick, Jeffrey Dean Morgan, Steve Yeun, Jon Bernthal, Andrew Lincoln

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws