search

Ons nieuws van woensdag 13 januari 2021

'Star Wars'-serie 'Ahsoka' lijkt een vervolg op 'Star Wars Rebels' te zijn
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'Ahsoka' lijkt een vervolg op 'Star Wars Rebels' te zijn

Ahsoka Tano krijgt volgend jaar ergens haar eigen serie, over de jacht op Grand Admiral Thrawn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zal nog wel even duren voordat we de serie rond Ahsoka Tano kunnen streamen op Disney+. Toch zijn er nu nieuwe geruchten over de show, die we wel behoorlijk interessant vinden.

Het begint er namelijk in toenemende mate op te lijken dat de serie verbonden zal zijn aan Star Wars Rebels. De Ahsoka-serie werd in december 2020 aangekondigd tijdens de Disney Investor Day en er is nog weinig over bekend gemaakt. Wel zijn er nieuwe geruchten naar buiten gekomen.

Grand Admiral Thrawn
Volgens Kessel Run Transmissions is het verhaal van de serie de zoektocht van Ahsoka naar Grand Admiral Thrawn, een van de grote schurken van de serie Star Wars Rebels. We zullen volgens diezelfde, doorgaans betrouwbare bron, ook Ezra Bridger ontmoeten.

Dat is niet heel verrassend, want aan het einde van Star Wars Rebels zagen we hoe Ahsoka samen met Sabine Wren vertrok op een zoektocht naar Ezra. In Chapter 13 van The Mandalorian leerden we dat Ashoka vocht met Morgan Elsbeth om informatie over Thrawn en diens locatie.

Volgens de bron is het zo dat makers Dave Filoni en Jon Favreau bestaande scenario's gebruiken voor hun series. Er was namelijk volgens de bron reeds een vervolg op Rebels in de maak, toen besloten werd er een live-action serie van te maken.

Lees ook: 'Star Wars'-serie rond Ahsoka Tano kan dit plotgat oplossen

Lees ook: 'Star Wars'-bedenker George Lucas met Ahsoka Tano op de foto
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings'-serie bezoekt bekende locaties maar ook de verste uithoeken
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings'-serie bezoekt bekende locaties maar ook de verste uithoeken

Nieuwe synopsis omschrijft de tv-serie die volgt op de eerdere geliefde filmtrilogie.

De fans zullen het al weten. Er komt een vervolg op de bekende filmtrilogie The Lord of the Rings van filmmaker Peter Jackson. Amazon Studios werkt aan een tv-serie die zich duizenden jaren na die reeks afspeelt.

Nu is er via TheOneRing.net een nieuwe officiële synopsis voor de serie verschenen. Er wordt onthuld waar we in de serie naar toe gaan en dat er nieuwe én bekende personages te zien zullen zijn.

Nieuwe synopsis The Lord of the Rings tv-serie
"De aanstaande serie van Amazon Studios brengt voor het eerst de heroïsche legendes in de geschiedenis van de legendarische Second Age of Middle-earths naar het kleine scherm.

Dit epische drama speelt zich duizenden jaren af "‹"‹vóór de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings. De kijkers worden meenemen naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken tot glorie rezen en in verval raakten, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop werd opgehangen aan de fijnste draden en de grootste schurk die ooit uit Tolkiens pen vloeide de hele wereld in duisternis dreigde te bedekken.

Beginnend in een tijd van relatieve vrede, volgt de serie een uiteenlopende groep personages, zowel bekende als nieuwe, terwijl ze de confrontatie aangaan met de lang gevreesde wederopstanding van het kwaad naar Midden-aarde.

Vanuit de donkerste diepten van de Misty Mountains, naar de majestueuze bossen van de elvenhoofdstad Lindon, naar het adembenemende eilandkoninkrijk Númenor en naar de verste uithoeken op de kaart zullen deze koninkrijken en personages erfenissen uithakken die lang daarna nog voort zullen leven."


Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Lord of the Rings'!

Lees ook: 'Lord of the Rings'-ster Viggo Mortensen over de peperdure aanstaande serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor Scandinavische misdaadseries die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Below the Surface | Bing nu! | 2 seizoenen

In Gidseltagningen wordt in de Deense hoofdstad Kopenhagen een metro gekaapt. Drie zwaarbewapende mannen gijzelen vijftien mensen in de diepe tunnels onder de stad. Via het spoor worden ze naar een leeg metrotstation gebracht, waar Philip Nørgaard van de antiterreurbrigade de schone taak heeft om te proberen alles zo snel mogelijk op te lossen.



John Falk | Bing nu! | 3 seizoenen

In deze serie deinst een jonge en ambitieuze rechercheur voor niemand terug: moordenaars, maffiosi, wapenhandelaars, terroristen, juwelendieven, gespuis of spionnen. Met onder meer Joel Kinnaman, Marie Richardson, Jakob Eklund, Ruth Vega Fernandez en Zeljko Santrac.



Young Wallander | Bing nu! | 1 seizoen

Dit is een nieuwe, edgy en moderne serie waarin de iconische detective Kurt Wallander zijn aangrijpende eerste zaak onderzoekt. Het verhaal concentreert zich op de beginnende ervaringen - professioneel en persoonlijk - waarmee Kurt wordt geconfronteerd als een pas afgestudeerde politieagent van begin twintig.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-ster wil terugkeren voor live-action serie
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender'-ster wil terugkeren voor live-action serie

Netflix is al een tijdje stil over de Avatar: The Last Airbender-serie, maar die komt er nog gewoon.

Hoewel de serie al jaren voorbij is, blijft Avatar: The Last Airbender de fans vasthouden. Vooral nu de serie op Netflix te zien is, kijken heel wat mensen uit naar de live-action serie.

Dat komt mede doordat de eerste poging de animatieserie tot live-action om te toveren, jammerlijk mislukte. Acteur Dante Basco hoopt vooral dat het goed gaat komen en is zeker beschikbaar.

Een rol?
Acteur Basco sprak de stem van Zuko in, en sprak met Entertainment Weekly over de serie en zijn toekomst daarin. Hij zegt dat er enige tijd informele gesprekken gevoerd werden over een mogelijke rol als consultant bij de serie.

Maar door verschuivingen in de crew, is besloten het mogelijk anders te doen. "Wie weet dat er in de toekomst wel ruimte is. Dus we zullen het zien. Ik denk, net als de rest van de fans, dat ik vooral moet duimen en hopen dat het de best mogelijke serie wordt," aldus Basco.

Netflix heeft helaas geen al te goede kaarten, want bedenkers Michael Dante Dimartino en Bryan Konietzko stapten allebei op bij de live-action serie, met creatieve verschillen als voornaamste reden.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-cast komt weer bij elkaar

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender' is een soort race tegen de klok rondom deze komeet
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende gegadigde voor rol van 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Opvallende gegadigde voor rol van 'Doctor Who'

Actrice Whoopi Goldberg ziet zichzelf als een ideale kandidaat voor de rol van Doctor Who.

Nu er geruchten gaan over het vertrek van Jodie Whittaker als Doctor Who, is de eerste mogelijke opvolger al opgestaan. Niemand minder dan Whoopi Goldberg ziet zichzelf als opvolger.

De rol van de Doctor is behoorlijk uniek in de televisie-industrie. Dat komt vooral omdat deze door een wisselende cast gespeeld is. Lange tijd was de Doctor een witte, Britse man, maar de serie heeft nu actrice Jodie Whittaker in de hoofdrol; zij was de eerste vrouw. En meteen een hint dat meer verschillende typen acteur de rol op zich zouden moeten kunnen nemen.

Whoopi Goldberg
Actrice Whoopi Goldberg sprak met SFX Magazine en vertelde dat ze al heel lang de rol van Doctor Who zou willen spelen. Ze vertelde onder meer al eens gesproken te hebben met voorganger Tom Baker van Jodie Whittaker en dat ze zich toen al eens bij de serie wilde voegen.

Goldberg blijkt zelfs de BBC ooit benaderd te hebben om de rol van Peter Capaldi over te nemen in 2018. De producenten kozen toen voor Whittaker.

"Ik had het geluk het erover te mogen hebben met Tom Baker. Hij is de Doctor die ik het beste kent. Voor mij was hij de beste. Natuurlijk zijn de jongere Doctors goed, maar Tom is voor mij altijd de beste geweest. Ik had de eerste vrouwelijke Doctor willen zijn, maar ze hebben er een. En nu hoop ik dat ik de eerste Amerikaanse Doctor kan zijn."

Lees ook: Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit

Lees ook: Hartverwarmende reacties 'Doctor Who'-fans op mogelijk vertrek Jodie Whittaker
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix door het stof vanwege een bijzonder domme tweet
Series / Nieuws

Netflix door het stof vanwege een bijzonder domme tweet

Chilling Adventures of Sabrina ging nogal de mist in met een bericht op sociale media.

Netflix ging nogal de mist in met een grapje dat het probeerde te maken met Chilling Adventures of Sabrina.

Op Twitter plaatste het social team achter de serie een aantal foto's van achter de schermen van de sterren van de serie: Kiernan Shipka (Sabrina Spellman), Jaz Sinclair (Roz Walker), Gavin Leatherwood (Nick Scratch), Miranda Otto (Zelda) en Lucy Davis (Hilda). Allen helemaal bedekt met nepbloed. Als bijschrift: "Sunday bloody sunday".

Excuses van Netflix
Hoewel het op het eerste gezicht een onschuldig grapje lijkt, is het dat zeker niet. Vermoedelijk werd gerefereerd naar het klassieke nummer van U2, Sunday Bloody Sunday, dat geschreven werd over de gruwelijke Bloody Sunday-slachtig die plaatsovnd in Derry, Noord-Ierland in 1972 tijdens het hoogtepunt van de onrust in het land in die periode.

Niet iedereen was dus even blij en Netflix reageert nu op de massale kritiek die het hiermee oogstte.

"Onze Tweet was onacceptabel en is ondertussen verwijderd. Het spijt ons heel erg dat we mensen hiermee pijn hebben gedaan en voor onrust hebben gezorgd," zegt een woordvoerder van Netflix tegen Deadline.

Lees ook: Het epische einde van Netflix-serie 'Chilling Adventures of Sabrina' uitgelegd

Lees ook: Dit zou een destructieve cameo zijn in Netflix-serie 'Chilling Adventures of Sabrina'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel Superheldenactie in nieuwe trailer 'WandaVision'!
Series / Nieuws

Veel Superheldenactie in nieuwe trailer 'WandaVision'!

Vrijdag zie je Wandavision op Disney+. Nu nog snel een dikke trailer.

Het wachten is voorbij! Aankomende vrijdag verschijnen twee afleveringen uit de Marvel-serie WandaVision, de aftrap van het Marvel Cinematic Universe Phase 4. Hieronder dan nog één trailer voor de sterk ontvangen serie van Disney+.

De trailer laat een beetje het verloop van de serie zien. De eerste afleveringen tonen een sitcom-settings uit verschillende momenten uit de vorige eeuw. Steeds vaker merken Wanda Maximoff / Scarlet Witch van Elizabeth Olsen en Vision van Paul Bettany dat er iets niet klopt.

Komst van S.W.O.R.D.
Volgens de berichten komt de nieuwe eenheid S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department) in actie om met de rare omstandigheden af te rekenen. Onderdeel van dat team zijn onder meer de personages van Kat Dennings (Darcy Lewis) en Randall Park (Jimmy Woo).

Op vrijdag verschijnen er dus twee afleveringen van de naar verwachting in totaal negen afleveringen op Disney+. Hieronder de nieuwe beelden!



Lees ook: Eerste reacties op nieuwe Marvel-serie 'WandaVision': Kijken of niet?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het beroemde bordspel 'Risk' wordt een serie van de maker van 'House of Cards'
Series / Nieuws

Het beroemde bordspel 'Risk' wordt een serie van de maker van 'House of Cards'

Worden verfilmingen van bordspellen en speelgoed de nieuwe hype in Hollywood?

We hebben al vaker gezien dat bordspellen op de een of andere manier worden verfilmd als film of serie, maar er zijn ook een hoop die nog worden ontwikkeld. Het nieuwste van deze projecten is Risk, een serie gebaseerd op het klassieke bordspel, waarin diplomatie en verovering centraal staan.

Entertainment One (eOne), dat in bezit is van Hasbro, kondigde vandaag aan dat ze samen met Westward een tv-serie ontwikkelen gebaseerd op Risk. Beau Willimon, bedenker van Netflix-serie House of Cards en Hulu-serie The First, zal het script schrijven en dienst doen als producent.

Willimon is naar verluidt een enorme fan van het bordspel. Het is echter nog onduidelijk hoe ze het spel zullen vertalen naar een coherent verhaal, maar het talent om dit te doen is er in elk geval. Gezien het doel van het spel, kan het alleen maar een epische serie worden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat er wordt gewerkt aan een verfilming van Risk. Ruim 10 jaar geleden werd al eens aangekondigd dat er een film over zou komen. Dat liep echter op niks uit. Laten we hopen dat ze in elk geval lering hebben getrokken uit mislukte verfilmingen, zoals Battleship (Zeeslag)...

Het is nog onduidelijk wanneer de serie Risk wordt verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Secret Invasion' krijgt meer Skrulls én pakt het flink anders aan
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Secret Invasion' krijgt meer Skrulls én pakt het flink anders aan

De Disney+ / Marvel serie Secret Invasion krijgt eindelijk wat meer details.

Marvel Studios baas Kevin Feige heeft enkele nieuwe details onthuld over de Marvel-serie Secret Invasion die binnen enkele jaren op Disney+ moet verschijnen. De serie werd verleden jaar december aangekondigd.

"We zijn geïnteresseerd in het politieke paranoia-aspect van Secret Invasion en laten de sterren echt zien met Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn, twee geweldige acteurs die je in elke serie wilt hebben," aldus Feige tegenover Collider.

"Je zult de Skrulls op manieren zien die je nog niet eerder hebt gezien. Dus ja, Alles kan van alles zijn," voegde Feige toe over het verhaal waarin je je steeds zult afvragen welke personages je eigenlijk wel en niet kunt vertrouwen.

Kleinschaliger dan de comic
Feige onthulde tegenover Comicbook.com dat de serie kleinschaliger wordt dan de bekende comic. "Nou, er zaten meer personages in de stripreeks Secret Invasion dan in Endgame, dus nee," liet Feige weten over de aanpak van de Marvel-serie.

De Skrulls werden in de film Captain Marvel (2019) geïntroduceerd. Secret Invasion gaat over de situatie dat de Skrulls al jaren op de aarde zijn en dat bepaalde bekende Marvel-figuren ook Skrulls blijken te zijn.

Lees ook: Marvels 'Secret Invasion' gaat een heldin tot een schurk maken?

Lees ook: Gave poster voor Marvels 'Secret Invasion'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet Shane maar [SPOILER..] ging bijna dood in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Niet Shane maar [SPOILER..] ging bijna dood in 'The Walking Dead'

In het begin van The Walking Dead werden bijna andere keuzes gemaakt met de hoofdfiguren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Andrew Lincoln is nog steeds de bekendste naam uit The Walking Dead, ondanks dat hij al eventjes geleden uit de zombieserie stapte. Nu blijkt dat zijn personage bijna niet zo'n lang leven had gekregen.

Dit feitje heeft The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman onthuld. Hij had bijna Rick vermoord in plaats van Shane (Jon Bernthal), en dan wel in het bronmateriaal. Rick stierf bijna in de zesde uitgave van de stripreeks.

Rick werd bijna vermoord door Shane
"In plaats van dat Carl Shane vermoordde, overwoog ik Carl hen in het bos te laten zoeken, net op het moment dat Shane Rick vermoordt. Dat klopt... Ik overwoog Rick Grimes al in uitgave zes te vermoorden," aldus Kirkman.

"Shane zou niet hebben geweten dat Carl hem had gezien, dus er zouden veel gespannen discussies tussen hen zijn geweest," legde Kirkman uit. "Shane zou de eerste echte grote schurk in het boek zijn geweest, terwijl hij gewoon onderdeel zou zijn van de groep."

Dit nieuwtje werd onthuld in een nieuwe versie van The Walking Dead Deluxe #6 waarin Kirkman de alternatieve verhaallijn uit de doeken doet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ijzersterke trailer 'Clarice' de vervolgserie op 'The Silence of the Lambs'
Series / Trailer

Ijzersterke trailer 'Clarice' de vervolgserie op 'The Silence of the Lambs'

Check de nieuwe beelden uit dit tv-vervolg op The Silence of the Lambs.

Even geleden zagen we al wat beelden uit Clarice, de tv-serie die volgt op de klassieker The Silence of the Lambs waarin het personage Clarice Starling (Jodie Foster) achter een seriemoordenaar aangaat en de hulp inschakelt van de psychopaat Hannibal Lector (Anthony Hopkins).

Nu zijn er nieuwe beelden uit de serie van de zender CBS waarin actrice Rebecca Breeds (Pretty Little Liars) de rol invult van Clarice Starling. Dit keer geen Hannibal, maar wel andere onderzoeken die zich even later afspelen dan het avontuur van Clarice in de filmklassieker.

Nieuwe trailer voor Clarice
Of de serie ook zo'n succes wordt als de film, kan vanaf 11 februari dit jaar beoordeeld worden. Dan gaan we zien of de serie ook prijzen gaat winnen. The Silence of the Lambs won namelijk de Oscar voor Beste Film.

Hieronder zie je de nieuwe trailer die vrijgegeven werd door CBS. In de serie zie je ook rollen voor onder meer Lucca De Oliveira, Devyn A. Tyler, Kal Penn, Nick Sandow, Michael Cudlitz en Marnee Carpenter.



Clarice speelt zich af in 1993, een jaar na de gebeurtenissen van 'Silence', en zal het onvertelde persoonlijke verhaal van Clarice Starling verkennen terwijl ze terug het veld ingaat om seriemoordenaars en seksuele roofdieren te achtervolgen terwijl ze een koers baant door de politieke wereld van Washington, D.C.

Lees ook: Waarom is het in de nieuwe 'Silence of the Lambs'-serie verboden om "Hannibal" te zeggen?

Lees ook: Eerste korte trailer 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Keeping Up with the Kardashians' opgelet! Binnenkort op Netflix 'Bling Empire'
Series / Nieuws

Fans van 'Keeping Up with the Kardashians' opgelet! Binnenkort op Netflix 'Bling Empire'

In de serie volgen we een bijzonder rijke vriendengroep die hun extravagante leven in Los Angeles deelt met de wereld...

Fans van de serie Keeping Up with the Kardashians kunnen zich gaan opmaken voor heel wat nieuw reality-plezier. Vanaf vrijdag 15 januari 2021 is op Netflix namelijk Bling Empire te bekijken.

In eerste instantie lijkt de vergelijking met de serie Keeping Up with the Kardashians een beetje uit de lucht gegrepen, maar dat is ze niet. Het productiehuis van deze reeks, namelijk Jeff Jenkins Productions is namelijk eveneens verantwoordelijk voor Bling Empire.

Dat het bovenstaande productiehuis ook de schouders heeft gezet onder dit nieuwe project belooft veel goeds. De fans van van de reality-serie over het leven van de Kardashians zijn alvast overtuigd... nu de anderen nog.

Ongelofelijke rijkdom
De nieuwe realityshow Bling Empire vertelt het verhaal van een rijke vriendengroep waarvan het leven één groot feest blijkt te zijn. Toch is het zo dat verschillende van deze vrienden aan het hoofd staan van een miljardenbedrijf. Eén van de mensen die de reeks volgt is bijvoorbeeld Kim Lee. Hij is een beroemde DJ terwijl Cherie erfgenaam is van een denimimperium.

Ben jij ook benieuwd naar wat deze nieuwe reality-serie allemaal te bieden zal hebben? Je kan ze bekijken op Netflix vanaf komende vrijdag 15 januari 2021. De onderstaande trailer geeft je in ieder geval reeds een voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Op jacht naar een seriemoordenaar in 'Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Op jacht naar een seriemoordenaar in 'Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer'

De nieuwe truecrime docuserie is te bekijken op Netflix vanaf woensdag 13 januari 2021...

Er zijn reeds heel wat uitstekende truecrime docuseries verschenen op streamingdienst Netflix. Morgen, namelijk woensdag 13 januari 2021 komt er daar nog een gloednieuwe titel bij.

In de docuserie Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer worden we meegenomen terug in de tijd. Het gaat hierbij meer bepaald om de jaren 1984 en 1985. Het was Richard Ramirez die er in deze jaren voor zorgde dat het leven in het Amerikaanse Californië op zijn kop kwam te staan. Het was meer bepaald in de zomer van 1984 dat het helemaal mis begon te gaan. In die zomer pleegde Ramirez namelijk zijn eerste moorden.

In een mum van tijd kwam Ramirez bekend te staan als 'The Night Stalker'. Dit omdat hij altijd toesloeg tijdens de nacht. Het zorgde voor grote chaos in Californië, want uiteindelijk pleegde hij dertien moorden. Het feit dat er geen enkel patroon in de moorden zat zorgde er voor dat het voor de politie lange tijd onmogelijk was om de seriemoordenaar te pakken te krijgen.

Aangrijpende documentaire
Sinds jaar en dag staat Ramirez er om bekend één van de meest meedogenloze moordenaars te zijn die de wereld ooit heeft gekend. Dat er helemaal geen patroon viel te ontwaren uit zijn handelswijze blijkt ook uit de slachtoffers die hij heeft gemaakt.

Onder de slachtoffers zat dan ook niet alleen een kindje van amper 6 jaar oud, daarnaast was zijn oudste slachtoffer 82. In de nieuwe docuserie Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer worden we als kijker meegepakt tijdens de zoektocht die uiteindelijk leidde tot het arresteren van Ramirez.

De nieuwe, veelbelovende docuserie Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer is te bekijken op Netflix vanaf woensdag 13 januari 2021.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice in nieuwe serie over de legendarische rockband 'Sex Pistols'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice in nieuwe serie over de legendarische rockband 'Sex Pistols'

Een miniserie over een van de beruchtste bands ooit komt naar je tv.

FX heeft een miniserie besteld over de beruchte punkband Sex Pistols. Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire, Sunshine) zal de serie regisseren, aldus Variety.

De zesdelige serie is gebaseerd op Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol, de memoire van bandlid Steve Jones uit 2018. Naast de regie, produceert Boyle ook. Hij doet dit samen met Craig Pearce en Frank Cottrell Boyce, die tevens het script schrijven.

De serie draagt de eenvoudige titel Pistol en heeft ook al een cast. Toby Wallace speelt Steve Jones, Anson Boon is te zien als John 'Johnny Rotten' Lydon, Louis Partridge als Sid Vicious, Jacob Slater als Paul Cook, Fabien Frankel als Glen Matlock, Dylan Llewellyn als Wally Nightingale, Sydney Chandler als Chrissie Hynde, Emma Appleton als Nancy Spungen en niemand minder dan Game of Thrones-actrice Maisie Williams als Jordan, de koningin van de punkrock.

Terugkeer naar tv
Pistol betekent voor Boyle een terugkeer naar FX, voor wie hij eerder de miniserie Trust regisseerde en produceerde in 2018. Boyle won eerder de Oscar voor beste regisseur voor Slumdog Millionaire en werd genomineerd voor het script van 127 Hours.

Het is nog onduidelijk wanneer we Pistol precies kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies Prime Video-serie 'American Gods seizoen 3 ': De moeite van het kijken waard?
Series / Nieuws

Eerste recensies Prime Video-serie 'American Gods seizoen 3 ': De moeite van het kijken waard?

American Gods gaat nu weer verder op Amazon Prime Video met wekelijks een nieuwe aflevering.

Amazon is van start gegaan met het derde seizoen van American Gods. De eerste aflevering is online gezet en voorlopig komt er wekelijks op maandag een nieuwe online. Maar is het nieuwe seizoen de moeite waard?

In het derde seizoen van de serie probeert Shadow op eigen benen te staan. Hij vestigt zich daar in het idyllische, met sneeuw bedekte stadje Lakeside in Wisconsin. Daar komt hij, als hij op zoek gaat naar antwoorden over zijn eigen goddelijkheid, achter een duister geheim.

De eerste reacties
We zetten een aantal van de eerste recensies voor je op een rij.

IGN: "Met een derde nieuwe showrunner in evenzoveel seizoenen, is de verfilming van Neil Gaimans boek op zichzelf al een dramatisch verhaal. En hoewel het probeert weer iets nieuws te geven, is de magie die ervoor zorgde dat de serie kon ontstaan, helemaal afwezig."

AV Club: "[Bryan] Fuller gebruikte filler om de menselijke behoefte aan spiritualiteit te verkennen en hoe we, als hedendaagse samenleving, de afwezigheid van een monocultureel theocratisch symbool proberen te vullen. Seizoen twee verloor die draad, maar dat deze hier weer opgepakt wordt, is een goed teken."

NME: "Als je fan bent van de eerste twee seizoenen, zal je blij zijn om te horen dat het meer van hetzelfde is. [...] Op basis van wat we tot nu toe hebben gezien, denken we dat dit seizoen heel leuk kan worden."

The Playlist : "Zal het de stukken eindelijk bij elkaar brengen in de tweede helft van het seizoen, of pas in het vierde? Wie het weet mag het zeggen."

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'American Gods'!

Lees ook: 'American Gods' keert bijna terug op televisie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'Sex and the City' gaat helaas deze hoofdrolspeelster missen
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'Sex and the City' gaat helaas deze hoofdrolspeelster missen

HBO Max komt over een tijdje met een revival van de komedieserie Sex and the City.

HBO Max gaat aan de slag met een compleet nieuw seizoen voor de bekende komedieserie Sex and the City. Dit werd gisteren duidelijk. Maar er blijkt wel een grote tegenvaller te zijn.

Actrice Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis keren terug in hun rollen, maar je hoeft actrice Kim Cattrall niet te verwachten. Cattrall speelde Samantha Jones in de eerdere reeks en de films.

Sex and the City keert terug!
De revival volgt Carrie Bradshaw (Parker), Charlotte York (Davis) en Miranda Hobbes (Nixon) terwijl ze zich als vijftigers een weg banen door de liefde en vriendschap. De serie zal bestaan uit tien afleveringen van een half uur en zal in het voorjaar in productie gaan in New York City.

Er is zelfs al een korte teaser vrijgegeven via het bekendste gezicht uit de show, Sarah Jessica Parker. "Ik kon het niet helpen, ik maar vraag me af... waar zijn ze nu?" aldus de actrice bij onderstaande video.

Bekijk op instagram


Lees ook: Er komt een 'Sex and the City' reboot maar we gaan iemand missen

Lees ook: Fantastisch nieuws voor fans van 'Sex and the City'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.