Het beroemde bordspel 'Risk' wordt een serie van de maker van 'House of Cards'

Bordspel 'Risk' wordt een epische serie

Worden verfilmingen van bordspellen en speelgoed de nieuwe hype in Hollywood?

Zilko Tarici, 13 januari 2021 om 10:44

We hebben al vaker gezien dat bordspellen op de een of andere manier worden verfilmd als film of serie, maar er zijn ook een hoop die nog worden ontwikkeld. Het nieuwste van deze projecten is Risk, een serie gebaseerd op het klassieke bordspel, waarin diplomatie en verovering centraal staan.
Entertainment One (eOne), dat in bezit is van Hasbro, kondigde vandaag aan dat ze samen met Westward een tv-serie ontwikkelen gebaseerd op Risk. Beau Willimon, bedenker van Netflix-serie House of Cards en Hulu-serie The First, zal het script schrijven en dienst doen als producent.

Willimon is naar verluidt een enorme fan van het bordspel. Het is echter nog onduidelijk hoe ze het spel zullen vertalen naar een coherent verhaal, maar het talent om dit te doen is er in elk geval. Gezien het doel van het spel, kan het alleen maar een epische serie worden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat er wordt gewerkt aan een verfilming van Risk. Ruim 10 jaar geleden werd al eens aangekondigd dat er een film over zou komen. Dat liep echter op niks uit. Laten we hopen dat ze in elk geval lering hebben getrokken uit mislukte verfilmingen, zoals Battleship (Zeeslag)...

Het is nog onduidelijk wanneer de serie Risk wordt verwacht.

Bron: Deadline

Lees meer over: Risk, Beau Willimon, House of Cards

Populair nieuws