Gaan streamingdiensten steeds minder seizoenen in één keer online zetten?

Releaseschema series nog meer overhoop gegooid

Battlestar Galactica gaat het anders doen dan andere series met een heel nieuwe strategie.

Jim Pedd, 18 januari 2021 om 12:57

Streamingdiensten hebben de verwachtingen van het publiek ten aanzien van verhaallijnen flink veranderd. Nu hele seizoenen van series in een klap online worden gezet, verandert dat het ritme.
Dat heeft ook impact op Battlestar Galactica, waarvan Sam Esmail op dit moment een reboot maakt. Hij vertelt aan Collider dat zijn serie nog experimenteler wordt dan wat tot nu toe vertoond is.

Heel andere releasestrategie
"Toen ik het er met Peacock over had, en Mike Lesslie die een buitengewoon goede schrijver is, showrunner en schrijver van onze pilot, werden we heel opgewonden van het idee om afleveringen heel anders vrij te geven," aldus Esmail.

"Voor mij gaat het erom het juiste verhaal te vertellen in een passend aantal afleveringen. Misschien dat we drie afleveringen tegelijk vrijgeven, omdat het een gevecht van drie afleveringen is dat je in een keer vrij moet geven omdat ze bij elkaar horen."

Het is ook mogelijk dat daarna "een aflevering van 20 minuten wordt vrijgegeven met daarin de achtergrond van een personage." Uiteindelijk kan dus heel veel met dit nieuwe format en daar gaat Esmail optimaal gebruik van maken.

Lees ook: 'Battlestar Galactica'-reboot vindt een nieuwe baas

Bron: Collider

Lees meer over: Battlestar Galactica, Peacock, Sam Esmail, Mike Lesslie

Populair nieuws