Eerste recensies Netflix-serie 'Fate: The Winx Saga': top of flop?

Eerste recensies Fate: The Winx Saga: top of flop?

Fate: The Winx Saga komt deze week naar Netflix, maar is het wel de moeite waard?

Jim Pedd, 19 januari 2021 om 18:13

Vanaf 22 januari kan je het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga streamen op Netflix. De serie is een live-action toevoeging aan de Winx Club, een animatieserie over een stel fee├źn.
In de serie volgen we een groep tieners, die vastbesloten zijn om hun toverkrachten te perfectioneren. Op de magische kostschool Alfea leren ze omgaan met rivaliteit, romantiek en het bovennatuurlijke.

De recensies
We zetten een aantal van de recensies voor je op een rij. Helaas schetsen die geen al te positief beeld:

Fangirlish: "We moeten het ook over de fouten hebben, maar die leiden echt niet af van het eindresultaat. Dat is een serie vol magie, maar die veel menselijker is dan wat je op het eerste gezicht zou verwachten. We kunnen nu al niet wachten op het tweede seizoen."

Entertainment.ie: "Ondanks een getalenteerde jonge cast is Fate: The Winx Saga te belachelijk en te nutteloos om in mee te gaan, en dat komt nog bovenop de verwerpelijke dialoog. Je zou niet te veel willen weggeven uit angst voor spoilers, maar wat het plot betreft zouden heel wat personages uit de serie zeggen: 'ya, basic'. Tegelijk leiden de matige visuele effecten niet af, omdat ze alles behalve het slechtste van de hele serie waren."

io9: "Over het geheel slaagt Winx Saga er nooit in te sprankelen. Dat zou onder normale omstandigheden al erg genoeg zijn, maar aangezien de serie wel heel weinig promotie heeft gekregen van Netflix, en hoe erg deze afwijkt van het materiaal waar velen van ons mee opgegroeid zijn, staat de serie voor wel een heel grote uitdaging."

Lees ook: Eerste trailer live action-serie 'Fate: The Winx Saga' op Netflix

Lees ook: Eerste castlid Netflix' live-action 'The Winx Club'!

Lees meer over: Fate the Winx Saga, Netflix, Recensies

Populair nieuws