'Lord of the Rings': Dit is de grote schurk van deze aankomende Prime Video-serie

'Lord of the Rings': Dit is de grote schurk

Amazon Prime Video komt dit jaar of volgend jaar met het eerste seizoen van Lord of the Rings.

Jim Pedd, 19 januari 2021 om 18:13

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video heeft nu eindelijk een synopsis gekregen. Die leidt tot een heleboel belangrijke conclusies. Zo weten we nu dat Sauron een rol gaat krijgen in de serie.
De vraag is natuurlijk welke rol Sauron dan precies gaat krijgen in deze serie rond het werk van J.R.R. Tolkien. De serie speelt zich af in de Tweede Era van Midden-Aarde, duizenden jaren dus voor de strijd van Frodo en de reisgenoten tegen de schurkachtige Sauron.

Een rol voor Sauron
De eerste synopsis liet zien dat de serie zich onder meer afspeelt op bekende locaties als de Misty Mountains. Maar ook wordt er geschreven over het elfenland Lindon en het eiland Númenor. Dat eiland van de mensen bevond zich buiten Midden-Aarde en was het thuisland van de Dúnedain.

De beste verhalen rond het eiland draaien echter ook om de schurk Sauron. Zijn schrikbewind begon al in de Eerste Era van Midden-Aarde.

In eerste instantie was Sauron slechts een dienaar van Morgoth, maar in de Tweede Era werd hij verbannen en nam Sauron het van hem over. In de eerste duizend jaar van de Tweede Era was het zo dat de mensen van Númenor hun koninkrijk opbouwden, evenals hun cultuur.

Daarna wist koning Ar-Pharazôn de schurk Sauron gevangen te zetten. Maar dankzij diens listige tong werd de koning een van de mensen van Morgoth, waarop het eiland onder bewind van Sauron kwam te staan. En dat zorgde voor flinke chaos.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie wekt het legendarische kwaad Sauron weer tot leven?

Lees ook: Gerucht: 'Lord of the Rings'-serie krijgt meerdere spin-offs

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Prime Video, Sauron, JRR Tolkien

Populair nieuws