search
Netflix boekt monstersucces met de serie 'Lupin'
Series / Nieuws

Netflix boekt monstersucces met de serie 'Lupin'

Al vele miljoenen stemden af op de successerie met Omar Sy.

Recent verscheen op Netflix de mysterieuze misdaadkomedie Lupin en deze is nu een groot succes voor de streamingdienst. In de Franse serie is de belangrijkste rol voor Omar Sy als Assane Diop.

Nu blijkt dat Netflix verwacht dat de serie door zo'n 70 miljoen abonnees bekeken zal worden in de eerste 28 dagen na de release. Lupin kwam op 8 januari online op de streamingdienst, met vijf afleveringen.

De serie is wereldwijd een kijkcijferkanon en staat of stond op nummer één in Netflix' top 10, in landen als Brazilië, Vietnam, Argentinië, Duitsland, Italië, Spanje, Polen en Zweden. Ook in Nederland scoort de serie goed.

Lupin is een groot succes
De serie zou succesvoller zijn als een andere recente topper. De kostuumserie Bridgerton verscheen met kerst 2020 en zou in de eerste 28 dagen na release zo'n 63 miljoen kijkers trekken.

Hieronder zie je lijstje met de meest bekeken originele tv-series op Netflix, 28 minuten na release. Een opvallend uitgangspunt is dat er minimaal twee minuten van de serie bekeken moet zijn. Dat is uiteraard vrij weinig en misschien niet de juiste indicator om te zeggen dat de serie is bekeken.Onderstaand lijstje, ook via Variety, is misschien een betere weerspiegeling. Hieronder zie je namelijk de series die voor minimaal 70% zijn bekeken.Lees ook: Eerste recensies Netflix-serie 'Lupin': De moeite van het kijken waard?
Lees ook: Nieuw op Netflix: Een inbraak in Het Louvre in de nieuwe serie 'Lupin'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen