search
Zeer slecht nieuws voor 'Tiger King'- ster Joe Exotic
Series / Nieuws

Zeer slecht nieuws voor 'Tiger King'- ster Joe Exotic

De man hoopte op een pardon van de Amerikaanse president Donald Trump, maar dat gaat niet door...

Amerikaans president Donald Trump heeft er zijn laatste werkdag opzitten. Die dag stond voornamelijk in het teken van een groot aantal gratieverleningen. Eén van de dossiers? Dat van Joe Exotic.

Joe Exotic werd wereldberoemd na zijn optreden in de populaire Netflix-serie Tiger King. De man zit op dit ogenblik echter een stevige gevangenisstraf uit voor verschillende criminele feiten.

Exotic wordt niet alleen beschuldigd van het mishandelen en doden van verschillende dieren, daarnaast wordt hij ook beschuldigd van het beramen van een moord op zijn rivaal Carole Baskin.

Hoop op pardon
In verschillende brieven die waren gericht aan Donald Trump vroeg Exotic meermaals om een pardon. Door bij de autoriteiten stevig aan te dringen op een gratieverzoek (volgens Exotic voornamelijk omwille van gezondheidsredenen) hoopte hij onder meer ook om de begrafenis van zijn vader bij te kunnen wonen.

Toen Trump bekend maakte werk te gaan maken van verschillende gratieverzoeken tijdens zijn laatste werkdag werd de hoop van Exotic weer wat groter. Helaas voor de Tiger King-ster werd zijn verzoek uiteindelijk niet ingewilligd. Aan de opgelegde gevangenisstraf van 22 jaar komt dus (vooralsnog) geen vervroegd einde.

Lees ook: Discutabele 'Tiger King'-ster Carole Baskin werkt nu ook aan een eigen serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen