Pijnlijke tegenslag voor Apple TV+ in strijd met Netflix en Disney+

Pijnlijke tegenslag voor Apple TV+

Het lukt Apple TV+ niet om echt veel mensen aan zich te binden voor een betaald abonnement.

Jim Pedd, 24 januari 2021 om 15:50

Toch een tegenvaller voor het doorgaans zeer succesvolle Apple. Slechts 38 procent van de gebruikers betaalt voor zijn streamingdienst Apple TV+.
Dat is ongeveer de helft van het aantal mensen dat betaalt voor HBO Max en Disney+. Een tegenvaller voor het bedrijf dat in november 2019 zijn streamingdienst lanceerde. Het lijkt er daarmee op dat het niet echt wil lukken.

Gratis proefperiode
Veel van de mensen die Apple TV+ gebruiken hebben een proefperiode of een tijdelijk gratis abonnement. Dat laatste krijgen ze bij de aanschaf van een Apple-apparaat. Slechts 30 procent van de mensen die nu een gratis abonnement heeft, is van plan om daar uiteindelijk voor te gaan betalen.

Dat is een stuk minder dan op Disney+ en HBO Max. Slechts 16 procent van de gebruikers van Disney+ heeft een gratis abonnement en 23 procent van de mensen met HBO Max.

Het lijkt er daarmee op dat het platform van Apple niet echt weet te slagen. En dat is jammer, want er zitten behoorlijk grote series aan te komen, die genoeg aandacht zouden moeten trekken.

Bron: SR

Lees meer over: Apple TV Plus, Disney Plus, HBO Max, Abonnement, Streamingdienst

Populair nieuws