search
Pijnlijke tegenslag voor Apple TV+ in strijd met Netflix en Disney+
Series / Nieuws

Pijnlijke tegenslag voor Apple TV+ in strijd met Netflix en Disney+

Het lukt Apple TV+ niet om echt veel mensen aan zich te binden voor een betaald abonnement.

Toch een tegenvaller voor het doorgaans zeer succesvolle Apple. Slechts 38 procent van de gebruikers betaalt voor zijn streamingdienst Apple TV+.

Dat is ongeveer de helft van het aantal mensen dat betaalt voor HBO Max en Disney+. Een tegenvaller voor het bedrijf dat in november 2019 zijn streamingdienst lanceerde. Het lijkt er daarmee op dat het niet echt wil lukken.

Gratis proefperiode
Veel van de mensen die Apple TV+ gebruiken hebben een proefperiode of een tijdelijk gratis abonnement. Dat laatste krijgen ze bij de aanschaf van een Apple-apparaat. Slechts 30 procent van de mensen die nu een gratis abonnement heeft, is van plan om daar uiteindelijk voor te gaan betalen.

Dat is een stuk minder dan op Disney+ en HBO Max. Slechts 16 procent van de gebruikers van Disney+ heeft een gratis abonnement en 23 procent van de mensen met HBO Max.

Het lijkt er daarmee op dat het platform van Apple niet echt weet te slagen. En dat is jammer, want er zitten behoorlijk grote series aan te komen, die genoeg aandacht zouden moeten trekken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen