Live-action 'Harry Potter'-serie komt naar HBO Max

Het was bijna onvermijdelijk dat er over de Wizarding World of Harry Potter een serie zou worden gemaakt.

Zilko Tarici, 25-01-2021 18:41

The Hollywood Reporter heeft naar buiten gebracht dat HBO Max momenteel een serie ontwikkelt over de wereld van Harry Potter.
Er zijn er nog geen scenaristen of ander talent verbonden aan het project, maar naar verluidt is er wel al met een hoop mensen gesproken. Het is verder nog onduidelijk wie of wat centraal zal staan in de serie en hoe hij zal passen in de bestaande tijdlijn van de franchise. We zijn dus nog in de vroegste fase van de ontwikkeling van deze show.

HBO Max en Warner Bros. ontkennen het nieuws op dit moment nog, maar het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat dit officieel wordt.

Onvermijdelijk
Er wordt al jaren gesproken over een tv-serie die zich afspeelt in de magische wereld van J.K. Rowling, maar toen vorige week een uitvoerend producent werd ingehuurd voor een flinke uitbreiding van de franchise over verschillende platformen, leek de eerste officiële stap te zijn genomen.

Potter geldt als de waardevolste franchise van Warner Bros. Pictires naast DC. En nu HBO Max zijn plaats in de wereld van streaming probeert in te nemen, zou een Harry Potter een hoop extra aandacht op dienst vestigen.

Van de zeven boeken in de Harry Potter-reeks zijn wereldwijd 500 miljoen exemplaren verkocht. En de acht-delige film-franchise bracht 8 miljard dollar in het laatje. Ook de twee Fantastic Beasts-films konden rekenen op aardige opbrengsten.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Harry Potter, HBO Max, Daniel Radcliffe, Warner Bros, Rupert Grint, Emma Watson, JK Rowling, Fantastic Beasts

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam