search

Ons nieuws van maandag 25 januari 2021

Waarom laten nieuwe afleveringen van 'Grey's Anatomy' seizoen 17 zo lang op zich wachten?
Series / Nieuws

Waarom laten nieuwe afleveringen van 'Grey's Anatomy' seizoen 17 zo lang op zich wachten?

Grey's Anatomy is op een langere pauze dan we gewend zijn van de dramaserie.

Het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy komt pas in de lente weer met nieuwe afleveringen. Waarom duurt het eigenlijk zo lang?

Sinds december is er geen nieuwe aflevering meer te zien geweest in de immens populaire televisieserie. Pas op 4 maart keert de serie terug op televisie. Dat is langer dan normaal; meestal keert de serie eind januari al terug met nieuwe afleveringen.

Een reden
Toch heeft het een reden. Het zeventiende seizoen telt slechts 16 afleveringen, waarmee het 't tweede kortste seizoen is in de vijftienjarige geschiedenis van de dramaserie. Er komen nog tien nieuwe afleveringen aan, die straks allemaal achter elkaar uitgezonden worden.

Juist om daar ruimte voor te maken, in combinatie met de problemen rond het coronavirus, lijkt de opnameperiode wat langer geduurd te hebben en zou men besloten hebben om ervoor te kiezen de serie dan maar in twee ongelijke delen online te zetten.

Grey's Anatomy zal in maart verder gaan vanaf een behoorlijk heftige cliffhanger. Het wachten duurt daarmee wel erg lang, maar gelukkig nog maar iets meer dan een maand.

Lees ook: 'Grey's Anatomy' komt met een grote verrassing in seizoen 17

Lees ook: 'Grey's Anatomy' maakt een grove fout met dit personage
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-action 'Harry Potter'-serie komt naar HBO Max
Series / Nieuws

Live-action 'Harry Potter'-serie komt naar HBO Max

Het was bijna onvermijdelijk dat er over de Wizarding World of Harry Potter een serie zou worden gemaakt.

The Hollywood Reporter heeft naar buiten gebracht dat HBO Max momenteel een serie ontwikkelt over de wereld van Harry Potter.

Er zijn er nog geen scenaristen of ander talent verbonden aan het project, maar naar verluidt is er wel al met een hoop mensen gesproken. Het is verder nog onduidelijk wie of wat centraal zal staan in de serie en hoe hij zal passen in de bestaande tijdlijn van de franchise. We zijn dus nog in de vroegste fase van de ontwikkeling van deze show.

HBO Max en Warner Bros. ontkennen het nieuws op dit moment nog, maar het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat dit officieel wordt.

Onvermijdelijk
Er wordt al jaren gesproken over een tv-serie die zich afspeelt in de magische wereld van J.K. Rowling, maar toen vorige week een uitvoerend producent werd ingehuurd voor een flinke uitbreiding van de franchise over verschillende platformen, leek de eerste officiële stap te zijn genomen.

Potter geldt als de waardevolste franchise van Warner Bros. Pictires naast DC. En nu HBO Max zijn plaats in de wereld van streaming probeert in te nemen, zou een Harry Potter een hoop extra aandacht op dienst vestigen.

Van de zeven boeken in de Harry Potter-reeks zijn wereldwijd 500 miljoen exemplaren verkocht. En de acht-delige film-franchise bracht 8 miljard dollar in het laatje. Ook de twee Fantastic Beasts-films konden rekenen op aardige opbrengsten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen.

Hieronder drie tips voor gave animatieseries die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Watership Down | Bing nu! | 1 seizoen

Dit eenmalige seizoen is een verfilming van de klassieke roman van Richard Adams, waarin een groep konijnen vele gevaren bevecht op hun moedige zoektocht naar een nieuw huis. Met stemmen van bizar veel grote namen, zoals James McAvoy, Nicholas Hoult, John Boyega, Ben Kingsley, Tom Wilkinson, Gemma Arterton, Peter Capaldi, Olivia Colman, Mackenzie Crook en Taron Egerton.



Castlevania | Bing nu! | 3 seizoenen

In deze animatieserie probeert een vampierjager een belegerde stad te redden van bovennatuurlijke beesten die door Dracula zelf worden geleid. Castlevania is gebaseerd op de bekende videogames en de voornaamste stem komt van Richard Armitage.



Love, Death & Robots | Bing nu! | 1 seizoen

Angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van comedy in deze NSFW-anthologie van animaties, gepresenteerd door Tim Miller en David Fincher. Deze creatieve reeks van animatiefilmpjes houdt je bezig!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel klachten over het lastige opzeggen van Amazon Prime Video
Series / Nieuws

Veel klachten over het lastige opzeggen van Amazon Prime Video

Het opzeggen van de streamingdienst is niet zo makkelijk als Amazon laat lijken.

De Noorse Consumentenbond heeft onlangs bij de Noorse autoriteit voor consumentenbescherming een klacht ingediend over Amazon Prime. Om een abonnement van Amazon Prime op te zeggen moet je namelijk eerst door zes pagina's scrollen en allerlei lastige keuzes maken.

De Noorse Consumentenbond stelt dat deze procedure in strijd is met wetgeving van de Europese Unie.

Amazon lijkt op allerlei manieren te willen voorkomen dat Prime-lidmaatschappen worden opgezegd. Zo bevatten de eerder genoemde pagina's gele waarschuwingsdriehoeken waarin de tekst 'Behoud mijn voordelen' staat.

Niet alleen Noorwegen
Ook in de Verenigde Staten zijn er klachten. Zo heeft consumentenwaakhond bij de Federal Trade Commission een klacht ingediend over de opzeggingsprocedure van Prime. Vergelijkbare klachten zijn ingediend door consumentenorganisaties in Denemarken, Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Zwitserland.

Amazon is zich ondertussen van geen kwaad bewust. In een verklaring melden ze dat opzeggen mogelijk is door middel van slechts een paar klikken, een snel telefoongesprek of door de automatische verlenging van het lidmaatschap uit te schakelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS All Access ondergaat belangrijke verandering in maart
Series / Streaming-diensten

CBS All Access ondergaat belangrijke verandering in maart

De streamingdienst heeft er voor gekozen om vanaf maart haar naam te veranderen...

Het wordt een boeiend jaar voor streamingdienst CBS All Access. Vanaf maart gaat ze door het leven onder een andere naam. Bovendien wordt de dienst later dit jaar ook internationaal verder uitgerold.

Reeds enige tijd ligt het plan op tafel om CBS All Access om te zetten in Paramount+. Dit plan gaat dit jaar werkelijkheid worden... en we hoeven er niet eens meer zolang op te wachten. Vanaf 4 maart wordt de naamswijziging dan ook doorgevoerd in de Verenigde Staten, Canada en Latijns Amerika.

De streamingdienst benadrukt dat ze volledig opnieuw gelanceerd zal worden. Dit aldus onder de nieuwe naam en branding van Paramount+. Meer details over de verandering zijn tot dusver nog niet bekend. Het bedrijf heeft aangegeven daar verder over te zullen communiceren in de loop van de volgende maand.

Grotere internationale uitrol
2021 belooft een belangrijk jaar te gaan worden voor de streamingdienst. Niet alleen gaat ze verder onder een andere naam, daarnaast zal ze ook verder internationaal worden uitgerold. Ergens rond de zomer zou de streamingdienst bijvoorbeeld ook beschikbaar moeten zijn in Australië.

Alle content die momenteel te bekijken is op CBS All Access zal in principe de overstap maken naar Paramount+. Daarnaast zou ook de reboot van iCarly op de (nieuwe) streamingdienst te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helaas: slecht nieuws voor 'The Mandalorian'-fans
Series / Nieuws

Helaas: slecht nieuws voor 'The Mandalorian'-fans

Het derde seizoen laat echt nog een lange tijd op zich wachten, zijn we bang.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Mandalorian laat mogelijk nog veel langer op zich wachten dan je zou hopen. Slecht nieuws dus.

We hoorden recent al dat de serie The Mandalorian pas verder gaat met de opnames, als spin-off The Book of Boba Fett opgenomen is. Via Production Weekly leren we nu wanneer dat het geval zal zijn.

Nog even wachten
Production Weekly meldt dat het derde seizoen van The Mandalorian pas in augustus begint met de opnames. Daarmee zal het nog wel even duren voordat de show verder gaat. De kans is groot dat de serie pas halverwege 2022 verder gaat.

Toen we Din Djarin voor het laatst zagen, moest hij afscheid nemen van Grogu. Die ging immers mee met Luke Skywalker, op weg naar een training als Jedi. Tegelijk had Din Djarin het Darksaber in handen.

Er waren veel vragen nog niet beantwoord door dat einde. De vraag is nu heel erg hoe het verder gaat. Maar antwoorden liggen dus niet om de hoek te wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk nieuw detail rond 'The Witcher'-animatiefilm van Netflix
Series / Nieuws

Eindelijk nieuw detail rond 'The Witcher'-animatiefilm van Netflix

The Witcher: Nightmare of the Wolf duurt nog geen anderhalf uur helaas.

Netflix werkt op dit moment aan het tweede seizoen van hitserie The Witcher. Tegelijk kunnen we ook een animatiefilm in de franchise verwachten: The Witcher: Nightmare of the Wolf.

Er is nog bijzonder weinig bekend over de film. Vandaag hebben we wel een nieuw detail, namelijk de speelduur van de film. Het blijkt dat deze 1 uur en 21 minuten duurt. Nu is het natuurlijk nog wachten op een releasedatum, waar we nog altijd niets over gehoord hebben.

Nightmare of the Wolf
De film zal zich lang voordat Geralt of Rivia actief werd als monsterjager afspelen. Hij focust zich juist op zijn mentor, Vesemir, tijdens zijn monsterjager-dagen en laat zien hoe Vesemir in eerste instantie een Witcher werd.

De kans is groot dat de serie te zien is voor het tweede seizoen van The Witcher op Netflix, omdat op die manier het personage Vesemir opgebouwd is voordat we hem leren kennen.

De animatiefilm is geschreven door Beau DeMayo en geregisseerd door franchise-hoofd Lauren Schmidt Hissrich.

Lees ook: Netflix-hit 'The Witcher' seizoen 2 vertraagd door letsel Henry Cavill

Lees ook: Henry Cavill heeft goed nieuws voor 'The Witcher'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans spotten behoorlijk pijnlijke fout in 'WandaVision'
Series / Nieuws

Fans spotten behoorlijk pijnlijke fout in 'WandaVision'

WandaVision heeft een megabudget; dan zou je deze fout eigenlijk niet direct verwachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zit toch een beetje een stomme fout in een van de promo's voor Marvel-serie WandaVision.

Acteur Paul Bettany is in de televisieserie te zien als Vision. We zien hem zowel in menselijke vorm, als in de eigenlijke vorm van Vision. Die heeft een volledige rode huid en een paar vreemde vormen op zijn hoofd. Maar bij de make-up afdeling lijkt iets mis gegaan te zijn.

Iets gemist
In onderstaand bericht op Twitter zien we Wanda Maximoff en Vision in zijn echte vorm op een schommel zitten. Vision draagt daarin een overhemd, en als je goed naar de mouw kijkt, zie je de echte huidskleur van Paul Bettany. Een behoorlijk pijnlijk foutje:



WandaVision is deze week toe aan zijn vierde aflevering. Elke vrijdag krijgen we een nieuwe te zien op Disney+, hoewel de boel met de negende aflevering al zijn finale beleeft.

Mogelijk is het daarna ook helemaal gedaan met de televisieserie, die als inleiding dient op Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Lees ook: 'WandaVision'-fans dolblij met nieuwe easter egg

Lees ook: We leggen het einde van de derde aflevering 'WandaVision' van Disney+ uit
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision'-ster dolblij met haar unieke rol
Series / Nieuws

'WandaVision'-ster dolblij met haar unieke rol

Teyonah Parris is de eerste vrouwelijke, zwarte, superheld van het MCU.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Actrice Teyonah Parris is straks weer te zien als Monica Rambeau in de film Captain Marvel 2. Maar op dit moment is ze te zien als SWORD-agent Rambeau in WandaVision.

De actrice is nieuw in de franchise en voegt zich straks bij superhelden Carol Danvers en Kamala Khan als heldin. "Dat ik op dit moment de kans heb om te zeggen: 'Ik mag een vrouwelijke zwarte superheld spelen, en die visie ook echt tot leven brengen; het beeld en de hoop die ik voelde als jong meisje', is een enorme eer," vertelde Parris.

Niet nieuw
Het personage van Parris is niet helemaal nieuw in de franchise. We leerden Monica al kennen in de film Captain Marvel, die zich halverwege de jaren negentig afspeelde. Daarin was het personage 11 jaar oud en ontmoette ze Captain Marvel.

"Ik ben echt dolblij dat ik deze kans heb en ik vind het geweldig. Het Is sowieso echt leuk werken met Marvel."

Elke vrijdag is een nieuwe aflevering te zien van WandaVision. Daarin is Teyonah Parris te zien als 'Geraldine', maar eigenlijk is ze dus gewoon Monica Rambeau.

Lees ook: 'WandaVision'-fans dolblij met nieuwe easter egg

Lees ook: We leggen het einde van de derde aflevering 'WandaVision' van Disney+ uit
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supernatural'-hoofdrolspeler hoopt op revival
Series / Nieuws

'Supernatural'-hoofdrolspeler hoopt op revival

Jared Padalecki hoopt heel erg nog eens terug te kunnen keren als Sam Winchester.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Jared Padalecki voelt een "diepe en voortdurende liefde voor Sam Winchester" en hoopt op een dag weer in de huid van het Supernatural-personage te kunnen duiken.

De acteur sprak met People Magazine over de rol die hij vijftien jaar speelde. "Ik hou enorm van Supernatural, en dat zal altijd zo blijven. Ik voel ook een diepe en voortdurende liefde voor Sam Winchester en ben blij dat ik hem de afgelopen 15 jaar en 327 afleveringen tot leven heb mogen brengen."

Het einde
Hij refereerde vervolgens naar de laatste dag dat hij nog op de set stond als Sam: "Ik hoop echt diep van binnen stad 10 september niet de laatste keer is dat ik Sam Winchester heb gespeeld."

Toch is het voorlopig even gedaan met de serie. Producent Robert Singer zei in het verleden wel eens dat hij hoopt ooit een film te kunnen maken. Wel moet er dan nog wat tijd verstreken zijn.

"Ik denk dat het wel kan. Maar over het algemeen zit er wat tijd tussen een film en een serie, als die twee gemaakt worden."

Lees ook: 'Supernatural'-ster dacht dat ie gelijk dood zou gaan in de serie

Lees ook: Beelden van de definitieve finalestrijd van 'Supernatural'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO komt in februari met prachtige series (o.a. 'Red Light' met Carice van Houten)
Series / Nieuws

NPO komt in februari met prachtige series (o.a. 'Red Light' met Carice van Houten)

Nederlandse toppers Carice van Houten en Halina Reijn zullen voor het eerst samen in een serie te zien zijn.

Ook in februari komen er weer mooie series voor je aan! Zo begint de langverwachte dramaserie Red Light. De eerste Nederlandse serie waarin Carice van Houten en Halina Reijn samen te zien zijn.

Red Light
Vlaams-Nederlandse dramaserie, BNNVARA

O.a. bekroond met de Special Performance Award van het Internationale Series Festival in Cannes en het eerste Gouden Kalf voor Halina Reijn.

De levens van drie vrouwen raken met elkaar verstrengeld na een mysterieuze verdwijning. Sylvia (Carice van Houten), Esther (Halina Reijn) en Evi (Maaike Neuville) komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting.

Vanaf 19 februari wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start. De hele serie is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.


Vampieren in de Nacht
Familieserie, seizoen 2, AVROTROS

Een spannende internationale familieserie met o.a. Monic Hendrickx, Anna Drijver en Benja Bruijning. Geregisseeerd door Diederik van Rooijen.

Nadat de erven van de vijf overgebleven vampierclans hun gevecht met de Redmasks hebben gewonnen, zijn ze op weg naar een nieuwe bestemming voor het volgende jaar van de vampierschool.

De hele serie is vanaf 13 februari te zien op NPO Plus. Binnenkort ook te zien op NPO Zapp.

Hidden
Welshe/Britse detective, seizoen 2, KRO-NCRV

Inspecteur Cadi John en brigadier Owen Vaughan ondezoeken de moord op een oudere man. Het onderzoek brengt hen steeds dichter bij drie mysterieuze jongeren en de hardvochtige wereld waarin zij leven. Ondertussen worstelt Cadi met de dood van haar vader en moet Owen nog wennen aan zijn leven als kersverse vader.

Vanaf 27 februari wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. De hele serie is vanaf 19 februari te zien op NPO Plus.


Beck
Zweedse detective, seizoen 8, KRO-NCRV

Het achtste seizoen van de succesvolle detectivereeks. Gebaseerd op de boeken van het Zweedse schrijversechtpaar Maj Sjöwall en Per Wahlöö.

Martin Beck krijgt als inspecteur bij de moordbrigade van de Zweede nationale politie met zeer uitlopende moordzaken te maken. Met zijn onopvallende verschijning en introverte karakter is hij niet bepaald een stoere held. Die eigenschappen weerhouden de intelligente en uiterst gedreven speurder echter niet.

Het hele seizoen is vanaf 26 februari te zien op NPO Plus. Vanaf 6 maart wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. Seizoen 5 t/m 7 zijn al te zien op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carmen Electra wil 'Baywatch'-reboot
Series / Nieuws

Carmen Electra wil 'Baywatch'-reboot

Gaan we een nieuwe generatie strandwachten zien in een geheel nieuwe Baywatch-serie.

Carmen Electra heeft aangegeven dat ze meer dan openstaat voor een reboot van Baywatch. De oorspronkelijke serie begon in 1989 en eindigde in 2001. Een paar jaar lang gold de serie als de meest bekeken tv-serie ter wereld met meer dan 1 miljard kijkers.

Baywatch is een dramaserie over strandwachten die de drukke stranden van Los Angeles (en later Hawaii) bewaken en stond bekend om zijn soap opera-achtige drama, actiescenes en natuurlijk de momenten waarop in slow-motion over het strand wordt gerend.

Daarnaast stond de serie bekend om zijn enorme cast, die heel vaak veranderde. De bekendste castleden zijn natuurlijk David Hasselhoff en Pamela Anderson, maar ook Carmen Electra mag zich een van de grootste sterren van de serie noemen.

Electra speelde de rol van Lani McKenzie in slechts één seizoen in 1997, maar speelde de rol daarna nog eenmaal in tv-film Baywatch: Hawaiian Wedding[/i[ uit 2003.

Electra terug in badpak?
Tijdens een recent interview met talkshow-host Wendy Williams, liet Electra weten dat ze graag in een reboot van [i]Baywatch
mee zou willen spelen. Ondanks dat het 23 jaar geleden is dat ze deel uitmaakte van de serie, is ze zeer enthousiast over dat idee:

"Ik zou zeker meedoen met een reboot. Absoluut. Het is wel gevaarlijk in het water, maar als ik eerlijk ben werden die scenes toch meestal door stuntmensen overgenomen."

Lees ook: Slecht nieuws voor de fans van 'Baywatch'

Lees ook: De zeven beste 'Baywatch' babes!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Patrick Stewart krijgt COVID 19-vaccinatie vooraf aan 'Star Trek: Picard' S2
Series / Nieuws

Patrick Stewart krijgt COVID 19-vaccinatie vooraf aan 'Star Trek: Picard' S2

Zelfs de legendarische kapitein van de U.S.S. Enterprise is niet immuun voor het coronavirus.

Sir Patrick Stewart heeft via zijn Twitter-account laten weten dat hij is gevaccineerd tegen corona. En dat is net voor de opnames van Star Trek: Picard seizoen 2, die zeer binnenkort beginnen.

De acteur, die ruim 30 jaar na zijn opwachting in Star Trek: The Next Generation opnieuw de rol van kapitein Jean-Luc Picard speelt, kennen we naast deze rol natuurlijk ook van een hele hoop andere rollen in films, series, theaterstukken en videogames.

To boldly go...
De toediening van het COVID-19 vaccin begon media december 2020 in de Verenigde Staten en gaat de komende maanden natuurlijk gewoon door. Net als in Nederland zijn ze in Amerika nog steeds in de fase dat ouderen en zorgmedewerkers het vaccin krijgen toegediend. Daarna pas wordt overgegaan op de rest van de bevolking.



Voor fans van de 80-jarige Stewart en Star Trek: Picard is het natuurlijk fijn om te weten dat hun kapitein 'veilig' is en een stuk minder vatbaar is voor het coronavirus.

Het is nog onduidelijk wanneer Star Trek: Picard seizoen 2 beschikbaar zal worden gesteld.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' brengt weer iemand terug die we lang niet zagen in 'Star Trek'

Lees ook: 'Star Trek: Picard' brengt deze ster terug voor meer afleveringen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen