Netflix-hit 'Lupin' seizoen 2: alles over het verhaal, de cast en de releasedatum

Dit moet je weten over Lupin seizoen 2 van Netflix

Netflix brengt Lupin dit jaar nog terug met vermoedelijk vijf nieuwe afleveringen.

Jim Pedd, 27 januari 2021 om 13:03

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Franse serie Lupin met acteur Omar Sy in de hoofdrol doet het bijzonder goed. We kregen pas vijf afleveringen te zien, maar er komt gelukkig een tweede seizoen.
De verwachting van Netflix is dat, als Lupin een maand online staat, er 70 miljoen mensen zijn die de serie hebben gekeken. Maar het eerste seizoen eindigde met een grote cliffhanger. Vandaag vertellen we je alles wat we weten over het tweede seizoen.

Het verhaal
Het eerste seizoen is dat van Assane Diop, die de reputatie van zijn vader wil herstellen. Diens vader werd beschuldigd van de diefstal van een peperdure ketting en pleegde na bedrogen te zijn zelfmoord in de gevangenis.

Aan het einde van het eerste seizoen neemt Assane zijn ex-vrouw Claire en zoontje Raoul mee naar het strand. Op dat reisje komen ze Leonard tegen, die Raoul aan het einde van de eerste reeks weet te ontvoeren. Assane heeft dus nog wat af te handelen voordat hij rustig kan stoppen met zijn missie.

Zo is politieagent Gu├ędira er in geslaagd om te achterhalen wie de mysterieuze Lupin is. De politie zit Assane dus vermoedelijk ook op de hielen, waarmee dit tweede seizoen veel verhalen moet oplossen.

De cast
Uiteraard is Omar Sy straks weer terug als de heldhaftige Assane Diop. Actrice Ludivine Sagnier speelt zijn ex-partner Claire en zal ook weer terugkeren. Verder verwachten we dat Etan Simon als hun zoontje Raoul terugkeert.

De kans is groot dat ook Vincent Granger terug is als Gabriel Dumont en Johann Dionnet als een jongere versie van Dumont. Ook zou Vincent Londez goed terug kunnen keren als Captain Romain Laugier.

De release
Het eerste seizoen is sinds 8 januari 2021 te streamen op Netflix. De serie keert ook terug voor een tweede seizoen; naar verluidt zijn de afleveringen zelfs al opgenomen. De verwachting is dan ook dat het nieuwe seizoen vijf afleveringen telt en ergens halverwege dit jaar te zien is.

Lees ook: Wanneer is deel 2 van 'Lupin' van Netflix te zien?

Lees ook: Bejubelde 'Lupin'-acteur Omar Sy had eigenlijk geen keuze om deze rol naast zich neer te leggen

Lees meer over: Lupin, Netflix, Omar Sai, Ludivine Sagnier, Etan Simon, Vincent Granger, Johann Dionnet, Vincent Londez

Populair nieuws