Derde 'Game of Thrones'-vervolg wordt een gewelddadige animatieserie voor volwassenen

'Game of Thrones' krijgt er een derde spin-off bij

HBO zet echt volop in op Game of Thrones en bestelt weer een serie.

Jim Pedd, 29 januari 2021 om 11:02

HBO Max is druk bezig met de ontwikkeling van een Game of Thrones-animatieserie. Die maakt onderdeel uit van de plannen van de kabelzender om de franchise flink uit te breiden.
De uitbreiding van de franchise begint in 2022 met de lancering van House of the Dragon. Die televisieserie draait om de opkomst van House Targaryen en zal verschijnen op HBO en op HBO Max. Daarnaast krijgen we een Tales of Dunk and Egg-serie te zien die zich negentig jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspeelt.

Animatieserie op komst
Volgens The Hollywood Reporter werkt HBO Max ook aan een animatieserie in de franchise. Details zijn schaars, maar er wordt gesproken met verschillende schrijvers over waar het heen zou kunnen met de serie.

Het plan is om de animatieserie voor volwassenen te maken en een soortgelijke toon en stijl te geven als de oorspronkelijke serie. Verder werkt schrijver en bedenker van de franchise George R.R. Martin mee aan de uitbreiding.

Dat HBO werkt aan een animatieserie in de franchise is niet heel gek; sinds de serie voorbij is, vertrokken relatief veel abonnees.

Lees ook: 'Game of Thrones' opvolger 'Dunk & Egg' is niet zonder risico voor HBO

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster Sean Bean over schokkende einde Ned Stark

Bron: Variety

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, HBO Max, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws