search
'Game of Thrones'-ster Sean Bean over schokkende einde Ned Stark
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Sean Bean over schokkende einde Ned Stark

Game of Thrones maakte al na 9 afleveringen korte metten met Ned Stark.

Dit jaar is de tiende verjaardag van de première van HBO-serie Game of Thrones in april 2011. De fantasyserie wist acht jaar lang steeds meer mensen te trekken.

Game of Thrones stond natuurlijk vooral bekend om zijn schokkende momenten. Wat te denken bijvoorbeeld van de negende aflevering van het eerste seizoen, Baelor. Daarin zagen we Sean Beans Ned Stark, toch een beetje het hart van de serie in dat eerste seizoen, onthoofd worden.

Schokkende momenten
Het was een enorm schokkend moment, omdat niemand het had zien aankomen (behalve de mensen die de boeken van George R.R. Martin gelezen hadden natuurlijk). Bean vertelde over het moment in de serie, wat hij probeerde over te brengen in die laatste momenten van Ned Stark.

"Het was horror en ongeloof, dat Joffrey van gedachten veranderd werd en daarna zijn moment van overgave, en zich realiseren dat hij zijn dochter Arya voor het laatst zag, ik probeerde al die vier dingen samen te brengen. Het was dus niet alleen 'Oh god, mijn hoofd wordt zo afgehakt'. Die mix van gevoelens maakte dit tot wat het was, denk ik," aldus Bean.

Het opnemen was ook erg zwaar vertelde hij. "Het duurde bijna een hele dag om te filmen. Dus je moet heel erg gefocust blijven op het feit dat je op het punt staat dood te gaan. Ik vond het toen heel erg warm, wat waarschijnlijk geholpen heeft. En de reacties van iedereen waren geweldig - Cersei en de kinderen. Het was heel mooi, met veel gevoel in dat moment. Toen legde ik mijn hoofd op het blok en was ik klaar voor die dag."

De acteur onthulde helaas niet wat hij zei op het laatste moment. Ned fluistert op dat moment iets en van regisseur Alan Taylor weten we ook niet wat er gezegd is. Die vertelde ooit: "Sean vroeg iemand wat een passend gebed zou zijn voor iemand van zijn geloof. Mensen hebben proberen te raden wat er gezegd is, maar het is iets privés waar Sean zich op gebaseerd heeft."

Lees ook: Einde 'Game of Thrones' blijkt immens slecht voor HBO

Lees ook: Hoe zou 'Game of Thrones' seizoen 9 eruit kunnen zien? Deze fan brengt een populaire theorie tot leven
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen