'Perry Mason' - de sterk ontvangen misdaadserie van HBO [Blu-ray]

'Perry Mason' - de misdaadserie van HBO [Blu-ray]

Perry Mason, met Matthew Rhys als de acteur die de bekende privédetective speelt.

Bram de Groot, 31 januari 2021 om 16:07

Afgelopen zomer verscheen op HBO de misdaadserie Perry Mason waarin eigenlijk Robert Downey Jr. de titelrol moest spelen. Uiteindelijk werd het Matthew Rhys en de serie van regisseurs Tim Van Patten en Deniz Gamze Ergüven bleek een van de betere series in 2020 voor HBO.
Er verschenen acht afleveringen en deze werden in juli en augustus uitgezonden. De stijgende kijkcijfers bewijzen dat er een groeiende interesse was in de show. Dat is altijd een goed teken voor de kwaliteit en buzz rond een serie.

Tweede seizoen al aangekondigd
Ondanks dat niet zeker was of er wel ingezet zou worden op een tweede seizoen, werd deze in juli aangekondigd. En zo wordt Perry Mason toch geen miniserie, maar wel een doorlopende show. Het is nog onbekend wanneer seizoen twee verschijnt.

Het eerste seizoen werd prima ontvangen en staat op Rotten Tomatoes op een mooie 76 procent op de Tomatometer, na maar liefst 83 recensies. En die ontvangst komt overeen met wat het publiek van de serie vindt.Blu-ray: Perry Mason - seizoen 1

Serie: Perry Mason - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 8 x ca. 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888255278 | Release: december 2020 | Met dank aan: Warner Home Video

Afgelopen maand verscheen Perry Mason met een mooie, nette uitgave. Het debuutseizoen krijgt gelijk een volwaardige uitgave met een sleeve eromheen, en op de schijven flink wat extra's.

Het is voor de fans van de show en liefhebbers van de beste beeldkwaliteit uiteraard fijn dat de serie in High Definition verschijnt en dat er een mooie reeks bonusmateriaal is meegeleverd. Die extra's blijken wel wat beperkt in omvang.

Zo kun je een korte introductie van het personage zien in The Character of Perry Mason en een beperkte verdieping in Under the Fedora. We zien uitvoerend producent Downey Jr. in de video Robert Downey Jr. & Matthew Rhys Conversation.

In Susan Downey & Robert Downey Jr. legt het stel uit hoe het oorspronkelijke plan om een Perry Mason-film te maken veranderde in de HBO-serie zoals deze er nu is.


In Perry Mason worstelt privédetective Perry Mason met een laag inkomen, ziet hij zijn huwelijk mislukken en wordt hij achtervolgd door zijn oorlogsverleden. Ook probeert hij in het Los Angeles van 1932 een kinderontvoering op te helderen.

Terwijl de rest van het land nog lijdt onder de Grote Depressie kent de stad dankzij onder meer de Olympische Spelen en de opkomst van de geluidsfilm een bloeiperiode.

Lees ook: HBO geeft 'Perry Mason' toch een vervolg!

Lees ook: HBO onthult trailer topserie 'Perry Mason'

Lees meer over: Perry Mason, Tim Van Patten, Deniz Gamze Erguven, Robert Downey Jr, HBO, Matthew Rhys

Populair nieuws