search
'Doctor Who' na bijna zestig jaar voorbij?
Series / Nieuws

'Doctor Who' na bijna zestig jaar voorbij?

De BBC-serie Doctor Who komt mogelijk nu tot een einde, na zo'n zestig jaar.

Doctor Who is een van de belangrijkste televisieseries van de BBC. De geschiedenis van de serie loopt terug tot 1963. Maar mogelijk komt het snel tot een einde.

In een video claimt Nerdrotic dat de serie mogelijk stopt. Hij vertelt dat de BBC op dit moment actief kijkt of het niet beter is om de serie te stoppen. Dat zou te maken hebben met de behoorlijk teruggelopen kijkcijfers.

Flinke opfrissing
Ondanks dat Doctor Who flink opgefrist werd met de komst van hoofdrolspeelster Jodie Whittaker en showrunner Chris Chibnall, lopen de kijkcijfers terug. Het twaalfde seizoen van de revival had relatief tegenvallende kijkcijfers vergeleken met eerdere seizoenen.

Toch zou het ook goed kunnen dat de serie voorlopig nog doorgaat. We horen ook verhalen over de zoektocht naar een acteur of actrice voor de Fourteenth Doctor, die het dan over moet nemen van Whittaker.

Mocht dat gebeuren, is de kans groot dat de BBC inzet om de serie in elk geval tot 2023 te laten lopen. Dan viert de boel immers zijn zestigste verjaardag, wat een mooie mijlpaal is.

Lees ook: 'De BBC pakt het verkeerd aan met 'Doctor Who''

Lees ook: Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen