Brengt Netflix-hit 'Lupin' straks Sherlock Holmes terug?

Brengt Netflix-hit 'Lupin' Sherlock Holmes terug?

Lupin zou zomaar eens een rolletje kunnen hebben voor niemand minder dan Sherlock Holmes.

Jim Pedd, 1 februari 2021 om 15:26

Deze zomer nog gaat Netflix door met het tweede deel van Lupin. Stiekem zo dat tweede deel ons iets heel tofs kunnen brengen: een crossover met Sherlock Holmes.
Lupin trok zo'n 70 miljoen kijkers op Netflix. Daarmee is het een van de populairste series van de streamingdienst tot nu toe. En zo gaat het voorlopig nog wel even blijven als het aan Netflix ligt. Een van de manieren waarop men dat voor elkaar zou kunnen krijgen, is door Sherlock Holmes te introduceren.

Een crossover
Lupin haalt inspiratie uit de verhalen van Maurice Leblanc. Hij schreef tientallen verhalen over Arsène Lupin en publiceerde die tussen 1905 en 1936. Leblanc was daarmee een tijdgenoot van Arthur Conan Doyle, de bedenker van Sherlock Holmes en gebruikte Holmes in zijn verhalen.

Het korte verhaal Sherlock Holmes Arrives Too Late was de introductie van Holmes in de wereld van Lupin. Nadat Sir Arthur Conan Doyle daar bezwaar op maakte, veranderde Leblanc de naam van het personage naar Herlock Sholmes. Dat duurde twee verhalen, waarna de naam veranderd werd naar Holmlock Shears.

Daarmee zou het zomaar kunnen dat Netflix ervoor kiest om Holmes ook naar dit verhaal te brengen. De ruimte bestaat in elk geval, mede doordat de familie van Conan Doyle geen rechten meer lijkt te hebben op de verhalen: die verkeren nu in het publieke domein.

Lees ook: Netflix-hit 'Lupin' seizoen 2: alles over het verhaal, de cast en de releasedatum

Lees ook: Hitserie 'Lupin' eindigde seizoen 1 met een vette cliffhanger: Wanneer kan je deel 2 op Netflix gaan kijken?

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Lupin, Netflix, Arsene LupiN, Maurice Leblanc, Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle

Populair nieuws