'The Walking Dead' onthult eindelijk de oorsprong van de Saviors

The Walking Dead onthult oorsprong van de Saviors

We weten nu waar de groep van Negan zijn naam uiteindelijk vandaan had gekregen: de Saviors.

Jim Pedd, 7 februari 2021 om 19:44

The Walking Dead heeft de oorsprong van de Saviors onthuld in het derde deel van seizoen tien. Negans achtergrondverhaal is verder uitgediept in de aflevering Here's Negan, die zich twaalf jaar eerder afspeelt.
We zien dat Negan een grofgebekte gymleraar is. Bovendien is hij een ontrouw echtgenoot voor zijn echtgenote Lucille, die uiteindelijk overlijdt aan kanker, nadat de medicijnen in hun bunker op zijn. Negan eert zijn echtgenote door een honkbalknuppel, ingewikkeld met prikkeldraad, Lucille te noemen.

Controle over de Saviors
Dankzij de knuppel weet Negan de Saviors achter zich te krijgen, waaronder ook toekomstig leden Simon en Dwight. Nu blijkt dat de knuppel die Negan gebruikt, daarop het logo van de 'Saviors Athletics' erop heeft staan.

Daarmee lijkt het erop dat hij zijn groep daarnaar vernoemd heeft.

In de comics heeft Negan trouwens in een zestiendelige prequel een oorsprongsverhaal gekregen. Daarin zagen we hoe hij van de ene naar de andere groep bewoog, tot hij het koppel Dwight en Sherry leerde kennen. Hij verenigt al die facties met grof geweld, en noemt hen daarna de Saviors.

Lees ook: Wat zeggen deze nieuwe foto's uit 'The Walking Dead'

Lees ook: 'The Walking Dead' brengt Negan en Carol bij elkaar

Bron: CB

Lees meer over: The Walking Dead, Negan, AMC, Jeffrey Dean Morgan

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws