search
Waarom heet 'WandaVision' eigenlijk 'WandaVision'?
Series / Nieuws

Waarom heet 'WandaVision' eigenlijk 'WandaVision'?

En welke plek heeft de Marvel-serie in het Marvel Cinematic Universe?

Aankomende vrijdag verschijnt op Disney+ de zesde aflevering van WandaVision. In die aflevering krijgen we waarschijnlijk meer te zien van Vision van acteur Paul Bettany en zijn zoektocht naar de waarheid.

Maar hoe zit het nu eigenlijk met de titel van de Marvel-serie: WandaVision. In gesprek met Collider zei showrunner Jac Schaefer het volgende over de keuze voor deze opmerkelijke, wat dubbelzinnige titel:

"Er zijn dingen waar ik zo van ben, 'Oh, dat was mijn idee.' Maar Kevin kwam binnen en zei: 'Ik denk erover om deze WandaVision te noemen, maar ik weet het niet.' Ik had zoiets van: 'Ik stop nog eerder dan dat we die titel niet gebruiken.' Die titel is de juiste. Dat is de titel voor de show. Ik vind het geweldig. En ik weet dat toen de titel bekend werd en mensen deze gingen ontleden, ik dacht 'Ja, wacht maar af'."

Plek in het Marvel Cinematic Universe
De showrunner ging ook in op de plek die de serie inneemt in het grotere Marvel Cinematic Universe. Schaefer wilde er niet veel over kwijt, aangezien dat niet mag. Duidelijk voor hem was wel dat hij een serie wilde maken die niet op zichzelf zou staan en dat hij geen typische Marvel-product wilde opleveren.

Vanaf 9.00 uur staat aankomende vrijdag de nieuwe aflevering op Disney+.

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' wordt steeds beter ontvangen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen