search
Herogasm uitgelegd: de superheldenorgie in 'The Boys'
Series / Featured

Herogasm uitgelegd: de superheldenorgie in 'The Boys'

The Boys bevat een vrij bizarre en grootschalige orgie met heel veel superhelden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Boys bevat een verfilming van Herogasm, een verhaallijn uit de comics die draait om een jaarlijkse superheldenorgie.

De grote uitdaging hiervan zal niet liggen in de behoorlijk volwassen thematiek van die verhaallijn, maar waarschijnlijk meer in de manier waarop dit past binnen de serie.

Nu al controversieel
Herogasm was een van de vele miniseries die gemaakt zijn rond de The Boys-comics. Het was een parodie waarin we een hele rits bekende superhelden behoorlijk kinky en illegale dingen zagen doen.

In de comics was een van de meest schokkende momenten in Herogasm ook gelinkt aan de rol van The Seven in de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001.

Wat is Herogasm?
Herogasm is in de comics een jaarlijks festival waarin de meeste superhelden van Vought Industries samenkomen voor een gigantische orgie. Daarin mag alles, zowel legale als illegale dingen.

Sekswerkers krijgen tijdens het evenement zo'n 100.000 dollar betaald, maar in ruil daarvoor moeten ze zichzelf volledig beschikbaar stellen voor alle zieke fantasieën.

Het meest gestoorde is eigenlijk dat Herogasm altijd een coverup heeft, die in de media enorm uitgebuit wordt. Elk jaar wordt de Aarde weer bedreigd, en moeten de helden zogenaamd samenwerken om de uitdagingen het hoofd te bieden. In plaats daarvan worden ze dus stomdronken, stones, en hebben ze seks.

De vraag is of dit wel gaat lukken in de serie of niet; de comics zijn namelijk behoorlijk expliciet, meer nog dan de show.

Lees ook: 'The Boys'-acteur Karl Urban over de meest frustrerende opnamedag

Lees ook: 'The Boys' krijgt 'Herogasm'-aflevering met een superheldenorgie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen