'Homeland'-ster Claire Danes vindt een nieuwe serie

The Essex Serpent heeft nu een nieuwe hoofdrolspeelster, na het vertrek van Keira Knightley.

Jim Pedd, 12-02-2021 09:37

Actrice Claire Danes nam vorig jaar afscheid van de goed ontvangen Showtime-serie Homeland. Lang heeft ze niet gewacht met een terugkeer naar televisie, want ze heeft getekend voor een serie op Apple TV+.
Het gaat om de serie The Essex Serpent, een verfilming van het gelijknamige boek uit 2016 van schrijfster Sarah Perry. We volgen Cora - gespeeld door Danes, een vrouw die net weduwe is en een huwelijk heeft doorstaan waarin ze mishandeld werd. Ze besluit te verhuizen van het Victoriaans Londen naar het kleine dorpje Aldwinter in Essex. Daar raakt ze geïntrigeerd in een lokaal bijgeloof, dat het mythische wezen, de Essex Serpent, teruggekeerd is.

Het projectteam
Het opvallende project wordt geregisseerd door Clio Barnard. Verder is Anna Symon de voornaamste schrijver van de scenario's. Het duo is ook uitvoerend producent, aangevuld door Jamie Laurenson, Hakan Kousetta, Patrick Walters, Iain Canning en Emilie Sherman. Verder is Andrea Cornwall producent van de serie.

Daarmee verplaatst Danes actrice Keira Knightley, die eerder gecast was voor de hoofdrol. Zij besloot op te stappen omdat ze zich zorgen maakte over het coronavirus.

Nu is er dus een nieuwe hoofdrolspeelster in de vorm van de net zo goede actrice Claire Danes.

Lees ook: Keira Knightley stap uit nieuwe Apple-serie uit vrees voor nieuwe lockdown

Bron: Collider

Lees meer over: Claire Danes, Homeland, Apple TV Plus, The Essex Serpent, Sarah Perry

Populair nieuws

Laatste serienieuws