search

Ons nieuws van vrijdag 12 februari 2021

Gave video breekt 'WandaVision' doormidden
Series / Nieuws

Gave video breekt 'WandaVision' doormidden

De Marvel-serie is ruim over de helft en een nieuwe video kijkt snel naar de status.

Vandaag is de zesde aflevering van WandaVision verschenen en deze onthult weer het nodige over de bizarre situatie is Westview. Nu zijn er vermoedelijk nog drie afleveringen te gaan.

Hieronder zie je een snelle deze week verschenen video met de titel Stay Tuned Featurette en deze kan gezien worden als een video die de serie doormidden hakt. Waarschijnlijk gaat de serie vanaf aflevering zes en zeven echt los en wordt het sitcom-deel steeds ingeruild voor meer actie.

Stay Tuned met WandaVision
De eerste vijf afleveringen werden steeds beter ontvangen en wie weet zet de serie dat komende afleveringen voort. Duidelijk is dat Wanda Maximoff van Elizabeth Olsen verder in de problemen lijkt te komen doordat haar omgeving de situatie steeds merkwaardiger begint te vinden.

Het lijkt er wel verdacht veel op dat de serie niet het te verwachten pad gaat bewandelen, aangezien bepaalde personages mogelijk nog niet zijn ontmaskerd of nog niet eens zijn geïntroduceerd.

We weten de uitkomst in ieder geval voor midden maart, dan start namelijk alweer de volgende serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duidelijke blik op Hailee Steinfeld  in superheldenpakje in Marvel-serie 'Hawkeye'
Series / Foto's

Duidelijke blik op Hailee Steinfeld in superheldenpakje in Marvel-serie 'Hawkeye'

De heldin van Hailee Steinfeld gaat haar debuut maken in de laatste Marvel-serie in 2021.

Vandaag is weer een nieuwe aflevering van WandaVision op Disney+ verschenen en komende maanden lijkt er bijna iedere vrijdag wel een nieuwe aflevering van een Marvel-serie te debuteren.

Richting het einde van 2021 krijgen we Hawkeye te zien, en dat is de laatste in de reeks van zes series binnen het Marvel Cinematic Universe. In Hawkeye staat het afscheid van Clint Barton a.k.a. Hawkeye van acteur Jeremy Renner centraal.

Hailee Steinfeld als Kate Bishop op foto's Hawkeye
Maar de serie is ook de introductie van Hailee Steinfeld als Kate Bishop, de opvolger van Hawkeye. Het lijkt er verdacht veel op dat zij zich vroeg of laat zal gaan aansluiten bij de Young Avengers.

Hieronder zie je een aantal foto's vanaf de set van Hawkeye, met daarop Steinfeld in superheldenkostuum. De serie wordt op dit moment opgenomen in meerdere Amerikaanse steden, waaronder New York en Atlanta.Lees ook: Actrice Hailee Steindfeild deelt foto van Kate Bishop uit Marvel-serie 'Hawkeye'

Lees ook: Hailee Steindfeild reageert eindelijk op haar rol in de Marvel-serie 'Hawkeye'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een 'Buffy the Vampire Slayer'-actrice heeft kritiek op Joss Whedon
Series / Nieuws

Nog een 'Buffy the Vampire Slayer'-actrice heeft kritiek op Joss Whedon

Er is weer iemand uit de cast van Buffy the Vampire Slayer die zich eindelijk uitspreekt.

De kritiek op Joss Whedon neemt toe. Lange tijd had hij heel wat trouwe fans, maar langzaamaan keren zich mensen tegen hem.

Dat begon eigenlijk met Ray Fisher, die in Justice League speelde en te maken had met Whedon. Hij uitte forse kritiek op de regisseur en dat leidde zelfs tot een onderzoek vanuit filmstudio Warner Bros., en het stopzetten van zijn samenwerking met HBO. Nu horen we steeds meer klachten.

Heel wat klachten
Zo meldde Buffy the Vampire Slayer-actrice Charisma Carpenter al dat ze de claims van Fisher steunde. Ze was zelfs onderdeel van het onderzoek naar Whedon, en had haar eigen nare ervaringen met Whedon. Ook Sarah Michelle Gellar distantieerde zich van Whedon, wat ook geldt voor Amber Benson.

En nu is er ook Michelle Trachtenberg, die de rol van Dawn Summer speelde in Buffy. Zij stelt ook het ongewenst gedrag van Whedon meegemaakt te hebben:

"Ik wil Sarah Michelle Gellar bedanken dat ze hiermee naar buiten is gekomen. Ik ben nu als 35-jarige vrouw dapper genoeg om dit te reposten. Want. Dit moet. Bekend zijn. Als tiener. Met zijn bepaald niet gepaste gedrag. Niet. Heel. Gepast."

Lees ook: 'Buffy the Vampire Slayer'-revival lijkt echt onmogelijk

Lees ook: Joss Whedon reageerde rot rond 'Buffy the Vampire Slayer'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans 'The Mandalorian' reageren op het ontslag van Gina Carano
Series / Nieuws

Fans 'The Mandalorian' reageren op het ontslag van Gina Carano

Heel wat fans laten weten dat ze dit een prima keuze van Disney+ en Lucasfilm vinden.

Actrice Gina Carano werkt niet langer voor Lucasfilm. Ze is ontslagen bij The Mandalorian en zal ook in de toekomst geen series meer maken voor de filmstudio.

De WWE-vechter raakte in opspraak vanwege een aantal bizarre berichten die ze op Twitter plaatste. Zo trok ze de legitimiteit van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen in twijfel, en vergeleek het zijn van een Republikein met "het Joods-zijn tijdens de Holocaust".

De druppel
Voor Disney en Lucasfilm was dat de druppel, vooral toen de hashtag FireGinaCarano wereldwijd trending werd. Dat kon men niet negeren en dus werd besloten haar de laan uit te sturen. Natuurlijk heeft iedereen daar weer een mening over.

We zetten een selectie van de vele reacties op een rij:Het schijnt dat Lucasfilm en Disney+ van plan waren om Carano een eigen serie te geven. Ook zou ze mogelijk een rol hebben gehad in Rangers of the New Republic. Als ze wat meer op haar woorden had gelet, had ze dus nog een mooie toekomst gehad in de franchise.

Lees ook: 'The Mandalorian' ontslaat actrice Gina Carano op staande voet

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk nog een spin-off
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Homeland'-ster Claire Danes vindt een nieuwe serie
Series / Nieuws

'Homeland'-ster Claire Danes vindt een nieuwe serie

The Essex Serpent heeft nu een nieuwe hoofdrolspeelster, na het vertrek van Keira Knightley.

Actrice Claire Danes nam vorig jaar afscheid van de goed ontvangen Showtime-serie Homeland. Lang heeft ze niet gewacht met een terugkeer naar televisie, want ze heeft getekend voor een serie op Apple TV+.

Het gaat om de serie The Essex Serpent, een verfilming van het gelijknamige boek uit 2016 van schrijfster Sarah Perry. We volgen Cora - gespeeld door Danes, een vrouw die net weduwe is en een huwelijk heeft doorstaan waarin ze mishandeld werd. Ze besluit te verhuizen van het Victoriaans Londen naar het kleine dorpje Aldwinter in Essex. Daar raakt ze geïntrigeerd in een lokaal bijgeloof, dat het mythische wezen, de Essex Serpent, teruggekeerd is.

Het projectteam
Het opvallende project wordt geregisseerd door Clio Barnard. Verder is Anna Symon de voornaamste schrijver van de scenario's. Het duo is ook uitvoerend producent, aangevuld door Jamie Laurenson, Hakan Kousetta, Patrick Walters, Iain Canning en Emilie Sherman. Verder is Andrea Cornwall producent van de serie.

Daarmee verplaatst Danes actrice Keira Knightley, die eerder gecast was voor de hoofdrol. Zij besloot op te stappen omdat ze zich zorgen maakte over het coronavirus.

Nu is er dus een nieuwe hoofdrolspeelster in de vorm van de net zo goede actrice Claire Danes.

Lees ook: Keira Knightley stap uit nieuwe Apple-serie uit vrees voor nieuwe lockdown
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective' krijgt een vierde seizoen maar met veranderingen
Series / Nieuws

'True Detective' krijgt een vierde seizoen maar met veranderingen

De serie krijgt een nieuw seizoen, maar moet het doen zonder bedenker Nic Pizzolatto.

De serie True Detective is nog niet voorbij. HBO lijkt in elk geval van plan te zijn om een vierde seizoen van de gitzwarte televisieserie over doorgewinterde en gebroken rechercheurs te maken.

Sinds 2014 verschenen er slechts drie seizoenen. Maar wat HBO betreft volgt er nog een vierde. Ditmaal met een andere maker.

Nieuw seizoen
In 2019 was het derde seizoen van de serie te zien. "Sindsdien werken we samen met een aantal schrijvers, en zoeken we naar de juiste toon en aanvliegroute. Het is absoluut interessant om hieraan te werken met een nieuwe stem," zegt HBO-baas Casey Bloys.

"Kwaliteit staat voor ons centraal. Dus als we met scenario's eindigen die we niet representatief genoeg vinden, of waarvan de kwaliteit niet hoog genoeg is, gaan we er niets mee doen."

Dat is interessant, want het vierde seizoen wordt dus niet gemaakt door Nic Pizzolatto, die de eerste drie seizoenen schreef. Maar hij vertrok recent naar FX, waardoor een terugkeer niet mogelijk lijkt te zijn.

Lees ook: Fantastisch idee voor 'True Detective' S4

Lees ook: Derde seizoen 'True Detective' heeft eindelijk startdatum!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' komt in 2022!
Series / Nieuws

'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' komt in 2022!

De opnames van House of the Dragon gaan namelijk in de loop van april van start.

Game of Thrones spin-ff House of the Dragon zal in april beginnen met de opnames. Daarmee haalt de serie een releasedatum in de loop van 2022 zeker.

HBO werkt al sinds het einde van Game of Thrones aan een hele rits spin-offs. Eind 2019 was House of the Dragon de eerste serie die ook echt een compleet seizoen kreeg.

Fire and Blood
De serie heeft nog geen heel duidelijke synopsis. Wel weten we dat hij draait om de onderlinge strijd in de Targaryen-familie, die voor een deel omschreven is in het boek Fire and Blood van George R.R. Martin.

HBO-baas Casey Bloys bevestigt dat de serie in april met zijn productie begint. Er komen tien afleveringen in het eerste seizoen, dat gemaakt wordt door showrunners Miguel Sapochnik en Ryan J. Condal. Die werken al een hele tijd aan de serie, met scenario's die in verschillende stadia van ontwikkeling verkeren.

"Ik kan je alleen zeggen dat iedereen zich ervan bewust is dat het origineel een goede serie was, en dat als je dit wil doen, je dat moet eren. Maar je wil ook andere verhalen vertellen. Dus het speelt zich af in het universum van Game of Thrones, maar wordt iets dat hopelijk alleen Ryan en Miguel kunnen doen," aldus Bloys.

Lees ook: Hoe gaat de toekomst van de 'Game of Thrones'-franchise eruit zien?

Lees ook: 'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' brengt oude bekende terug voor de muziek
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboot van populaire sciencefictionserie 'The 4400' komt er!
Series / Nieuws

Reboot van populaire sciencefictionserie 'The 4400' komt er!

Het is al ongeveer 2 jaar geleden dat er voor het eerst door The CW naar een reboot werd gehint...

In het jaar 2007 beëindigde USA Network de populaire sciencefictionserie The 4400. Twee jaar geleden liet The CW reeds optekenen na te denken over een reboot. Die reboot komt er nu ook echt.

Na twee jaar productie heeft The CW er nu voor gekozen om de volledige serie te bestellen. Dit voor alle duidelijkheid zonder pilot. De oorspronkelijke serie ging in première bij USA Network in het jaar 2004. Ze werd uiteindelijk na 4 seizoenen beëindigd met een stevige cliffhanger van formaat.

Cast nog niet bekend
Veel over de reboot is er op moment van schrijven nog niet bekend. Dit geldt overigens ook voor de cast. Het is bijvoorbeeld niet geweten of de oorspronkelijke cast terug zal keren of er voor allemaal nieuwe namen zal worden gekozen.

The 4400 vertelt het verhaal van een mysterieuze lichtbal die er voor zorgt dat een groep van 4400 mensen plots komen te verdwijnen. De lichtbal is te zien bij Mount Rainier in het Amerikaanse Washington. Wanneer ze jaren later terugkeren naar de Aarde is geen van hen ouder geworden. Bovendien weet ook niemand precies wat er is gebeurd. Wel stellen ze vast over speciale krachten te beschikken.

Het is nu vooral uitkijken naar het moment waarop The CW de releasedatum van de reboot bekend zal maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe zal de toekomst van de 'Game of Thrones'-franchise eruit gaan zien?
Series / Nieuws

Hoe zal de toekomst van de 'Game of Thrones'-franchise eruit gaan zien?

De franchise zou zomaar nog eens veel meer kunnen groeien dan nu al het geval is.

HBO werkt druk aan het uitbreiden van de Game of Thrones-franchise. De komende tijd krijgen we House of the Dragon te zien en een serie rond de Dunk & Egg-boeken.

Maar er wordt aan meer series gewerkt. HBO-baas Casey Bloys vertelde tijdens een uitgebreid gesprek met Entertainment Weekly wat de plannen voor de toekomst zijn.

Heel veel in de maak
"Zoals je weet, heeft George R.R. Martin een erg groot en gedetailleerd universum bedacht. Wat zo mooi is, is dat er echt geschiedenissen en personages zijn die zich lenen voor een verfilming," aldus Bloys.

"We beginnen in april met House of the Dragon. Maar ik wil niet met een arbitrair aantal komen voor het aantal series dat we maken: ik wil er dus niet per se drie, vijf of tien of wat dan ook. Ik wil met het team blijven praten over de verhalen die we vertellen, de personages die we willen uitlichten. Het aantal series dat ik wil, is het aantal series dat goed is. Dus dat proberen wij als uitgangspunt te gebruiken. Als een serie goed is, dan maken we hem."

Kortom: er kan nog een hele mooie en behoorlijk uitgebreide toekomst weggelegd zijn voor de franchise.

Lees ook: 'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' brengt oude bekende terug voor de muziek

Lees ook: Dit zijn de 'Game of Thrones' spin-offs waaraan gewerkt wordt
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale afleveringen 'The Expanse' moeten ons van de 'sokken blazen'
Series / Nieuws

Finale afleveringen 'The Expanse' moeten ons van de 'sokken blazen'

De finale van de serie op Amazon Prime Video zal echt heel groot worden.

De sci-fi serie The Expanse krijgt nog 1 seizoen en dan is het gedaan. Tien afleveringen zijn er dus nog te gaan op Amazon Prime Video. Maar wees gerust: het wordt een enorm grootschalig einde.

De producenten van de serie, Naren Shankar, Daniel Abraham en Ty Franck, spraken met Collider over het laatste seizoen. "Laten we het zo zeggen, er gaat heel wat gebeuren in de laatste aflevering," aldus de producenten. "Voor ons gevoel gaan we heel groots stoppen, en heel mooi."

Het laatste seizoen
"Het laatste seizoen zal het verhaal afronden dat begon in de eerste aflevering, waarbij de Martians, Earthers en Belters in een behoorlijk ongemakkelijk en onstabiel politiek systeem zitten. De Belters speelden toen de rol van de tafelpoot, terwijl iedereen vocht om een plek in het zonnestelsel," aldus Franck.

"Ik denk dat we dat verhaal echt heel bevredigend gaan afronden. En we houden wat van het mysterie intact over de grotere krachten in het universum, waar mensen zich pas net bewust van beginnen te worden. Voor als we meer verhalen willen vertellen."

Dat betekent dus dat het niet helemaal voorbij gaat zijn als de laatste aflevering te zien is geweest op Amazon Prime Video!

Lees ook: 'The Expanse': Alleen maar goed nieuws voor fans

Lees ook: 'The Expanse': Dit betekent het einde van seizoen 5
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte gameverfilming  'The Last of Us' vindt zijn 2 hoofdrolspelers
Series / Nieuws

Langverwachte gameverfilming 'The Last of Us' vindt zijn 2 hoofdrolspelers

De langverwachte gameverfilming van HBO maakt neemt de volgende stap.

HBO werkt aan een verfilming van de The Last of Us-games. Vandaag is bekend gemaakt wie de twee hoofdrolspelers worden van die serie.

Chernobyl-showrunner Craig Mazin werkt aan de serie voor HBO, waarin we Joel en Ellie volgen die door de Verenigde Staten trekken. Het land is geraakt door een epidemie en het lijkt erop dat Ellie de sleutel is voor het genezen van het virus.

De hoofdrolspelers
Vandaag horen we dat Bella Ramsey de hoofdrol van Ellie speelt. Zij was eerder in Game of Thrones te zien als fanfavoriet personage Lyanna Mormont.

Naast haar speelt acteur Pedro Pascal, die we natuurlijk onder meer kennen van The Mandalorian waarin hij Din Djarin speelt (en van [i]Game of Thrones[/iu] waarin hij Oberyn Martell was), de rol van Joel.

De geruchten dat acteur Mahershala Ali een rol krijgt in de serie blijken hiermee ook niet te kloppen. The Hollywood Reporter meldt dat de acteur helemaal niet te zien zal zijn in de televisieserie.

Lees ook: HBO-serie 'The Last of Us' verliest zijn regisseur

Lees ook: Goed nieuwe voor grootse tv-serie 'The Last of Us' van HBO
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is het 'Arrowverse' voorbij? Verre van met nieuwe aankomende series als 'Wonder Girl' en 'Painkiller'
Series / Nieuws

Is het 'Arrowverse' voorbij? Verre van met nieuwe aankomende series als 'Wonder Girl' en 'Painkiller'

Het Arrowverse wordt juist alleen maar groter de komende jaren, lijkt het steeds meer.

The CW is nog helemaal niet klaar met het Arrowverse. Vandaag blijkt dat het netwerk overweegt om twee nieuwe series groen licht te geven: Wonder Girl en een spin-off van Black Lightning: Painkiller.

Het Arrowverse verandert flink in 2021. De franchise ziet een aantal series tot een einde komen, maar er komen ook nieuwe series bij. Dat laatste laat zien dat The CW er nog niet klaar mee is en zo blijft het ook voorlopig.

Twee nieuwe series
We horen namelijk dat er door Greg Berlanti en Dailyn Rodriguez gewerkt wordt aan een Wonder Girl-serie die draait om de nieuwe Wonder Woman Yara Flor. Ook werkt Salim Akil, die ons nu Black Lightning brengt, aan een spin-off van die serie die een backdoor pilot krijgt later dit vierde seizoen.

Daarmee kunnen we er dus van uit gaan dat het er nog altijd goed uit ziet voor het Arrowverse als het aan The CW ligt. In eerste instantie moeten er dan pilots gemaakt worden, en als die goed bevallen, krijgen we een serie.

Dat geldt in elk geval voor Wonder Girl; het traject is voor Painkiller iets anders. Daarbij hangt het af van de ontvangst van de backdoor pilot.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De échte actie van de Disney+ serie 'WandaVision' moet nog komen!
Series / Nieuws

De échte actie van de Disney+ serie 'WandaVision' moet nog komen!

Disney+ heeft een succes in handen met deze Marvel-serie, die alleen maar grootser wordt.

WandaVision zet morgen zijn zesde aflevering online. De week erna gaat het pas echt los, laat acteur Paul Bettany, die een van de hoofdrollen speelt, in een nieuw interview weten.

Paul Bettany reflecteerde tijdens een interview op de eerste vijf afleveringen, maar ging ook heel erg in op de toekomst. En die belooft wat.

Heel veel actie
"Ik denk dat je rond aflevering zeven, acht en negen, echt gaat nadenken over wat er aan de hand is," aldus Bettany. "Ik denk dat dit echt heel leuk gaat worden voor het publiek. Vooral als je eenmaal echt weet wat er aan de hand is."

Dan gaat het publiek ook meer traditionele Marvel-actie krijgen die het gewend is van de bombastische films van de studio: "ergens tegen aflevering zeven en acht weet je echt precies wat er speelt. En dan moeten er wat grote gevechten komen. Nou, die ga je krijgen, zeker weten."

De grootste actie zit er dus nog aan te komen bij deze serie van Marvel Studios. Over vier weken weten we hoe het zit, want dan is de boel alweer voorbij!

Lees ook: Einde 'WandaVision' meer dan de moeite van het wachten waard

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' wordt steeds beter ontvangen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We kijken nog steeds méér naar 'The Mandalorian' dan naar 'WandaVision'
Series / Nieuws

We kijken nog steeds méér naar 'The Mandalorian' dan naar 'WandaVision'

The Mandalorian is al bijna twee maanden klaar, maar scoort toch beter dan WandaVision.

Het Marvel Cinematic Universe is een van de grootste franchises van de wereld. Dat de eerste serie in die franchise ooit, WandaVision, veel bekijks zou trekken, is dan ook niet heel gek.

Maar de vraag is hoe succesvol de serie is. Parrot Analytics bekeek welke serie het meest populair is op Disney. Het blijkt dat Star Wars-serie The Mandalorian de wedstrijd nog altijd wint.

Een verschil
"WandaVision ging een plek omhoog op de ranglijsten deze week. Eindelijk verdween Stranger Things uit de top 3 digitale originals. Maar hoewel de vraag voor deze Disney+ Original met 21 procent toenam deze week, weet het nog altijd The Mandalorian en Cobra Kai niet van de troon te stoten."

Volgens Parrot Analytics is het wekelijks releasemodel "de belangrijkste factor in deze langzame start en opbouw, de verrassingen hebben het publiek aangehaakt gehouden en ervoor gezorgd dat de interesse niet afgenomen is."

Waar WandaVision begon met twee enigszins tegenvallende afleveringen, slaagde men er snel in dat te kantelen en is de serie nu goed ontvangen en weet deze heel wat mensen te boeien.

Lees ook: 'WandaVision' komt eindelijk met antwoorden

Lees ook: Is Wanda wel de schurk in 'WandaVision' op Disney+?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.