Wat zijn de gevolgen van het ontslag van Gina Carano uit 'The Mandalorian'?

Gevolgen ontslag van Gina Carano The Mandalorian

The Mandalorian neemt afscheid van Gina Carano. Dit is het gevolg daarvan.

Jim Pedd, 13 februari 2021 om 08:34

Lucasfilm heeft bekend gemaakt dat actrice Gina Carano geen onderdeel zal zijn van toekomstige Star Wars-projecten. Bovendien is ze op staande voet ontslagen bij The Mandalorian.
Dat zal grote impact hebben, want Carano speelde het personage Cara Dune in de serie The Mandalorian. Het was de bedoeling dat haar goed ontvangen personage terug zou keren in het derde seizoen, en ze zou spelen in een eigen serie. Het verhaal gaat ook dat ze te zien zou zijn in Rangers of the New Republic. Maar niets van dat alles gaat door.

Wat is er aan de hand?
Actrice Carano was de afgelopen tijd behoorlijk in opspraak door een aantal controversiƫle berichten die ze op sociale media plaatste. Zo maakte ze transfobe grappen, memes die tegen coronamaskers gericht waren en samenzweringen rond de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Ondanks flinke kritiek, bleef Carano doorgaan met bizarre berichten. Zo schreef ze dat Jeffrey Epstein geen zelfmoord had gepleegd en dat de positie van Joden tijdens de Holocaust hetzelfde was als het zijn van een Republikein in de Verenigde Staten op dit moment. Voor Lucasfilm was dit de druppel; men nam afstand van de berichten en ontsloeg de actrice.

De gevolgen
Dat gaat dus ook gevolgen hebben voor het personage. Cara Dune zou een grote rol hebben in de toekomst van Star Wars op Disney+. Ze was het voornaamste bijpersonage en was met Din Djarin aan het einde van het tweede seizoen.

Dat betekent dat The Mandalorian zich in het nieuwe seizoen moet focussen op een verhaal waarin geen plek is voor Cara Dune. Nou is daar wel een kans voor: het derde seizoen zal gaan over het Din Djarin, Bo-Katan Kryze en het Darksaber. Men kan bijvoorbeeld aangeven dat Cara Dune weer op Nevarro is, en dan nooit terugkeren naar die planeet.

Maar het betekent ook dat andere delen van de franchise aangepast moeten worden. Cara Dune was namelijk een belangrijke speler in de toekomstige strijd tegen Grand Admiral Thrawn, waar de franchise naartoe werkt.

Lees ook: 'The Mandalorian' ontslaat actrice Gina Carano op staande voet

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk nog een spin-off

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Gina Carano

Populair nieuws