search

Ons nieuws van zaterdag 13 februari 2021

Bijna was Sheldon niet Sheldon geweest in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Bijna was Sheldon niet Sheldon geweest in 'The Big Bang Theory'

Jim Parsons IS Sheldon in The Big Bang Theory, maar bijna dus niet.

We kennen acteur Jim Parsons natuurlijk als Dr. Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory. Maar in een recent interview vertelde Bill Prady, die de serie samen met Chuck Lorre maakte, dat de acteur bijna niet gecast was.

Prady vertelde dat de producenten "bijna 100 mensen" zagen voor de rol van Sheldon. "En toen Jim Parsons binnenkwam, was hij Sheldon op een niveau dat... nou ja, je begrijpt het misschien wel. Er waren mensen die binnenkwamen waarvan we zoiets hadden: 'okay, hij is best goed', 'oh hij is behoorlijk goed' tot 'hij is het misschien wel'."

De Sheldon
"Maar toen kwam Jim binnen en hij was gewoon echt de Sheldon die je ook op televisie gezien hebt. Hij maakte dat personage echt tijdens die auditie. Ik dacht ook echt meteen: hij is de man. Maar Chuck Lorre zei: 'Nah, hij gaat je hart breken, want hij zal nooit meer op dat niveau spelen'."

Lorre twijfelde, maar Prady besloot af te gaan op zijn instinct. "Dit is echt een voorbeeld waarbij ik het goed had. Jim Parsons kwam de volgende dag weer en deed weer precies hetzelfde. Toen wisten we: Dit is Sheldon."

De serie was tussen 2007 en 2019 te zien op CBS.

Lees ook: 'The Big Bang Theory'-babe Kaley Cuoco kan niet kijken naar de nieuwste seizoenen

Lees ook: Laatste kans: Netflix verwijdert 'The Big Bang Theory'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegt deze week een aantal topseries toe
Series / Nieuws

Amazon Prime Video voegt deze week een aantal topseries toe

Deze week was helemaal niet verkeerd voor mensen met Amazon Prime Video.

Het was een vrij rustige week op Amazon Prime Video als het op films en series aankomt. Er werden slechts drie nieuwe series toegevoegd.

Deze week hadden we opvallend genoeg ook geen nieuwe aflevering van American Gods. Dat komt doordat Marilyn Manson ontslagen werd van de serie en de makers besloten diens personage uit de serie te halen. Daardoor werd de aflevering vertraagd.

De nieuwe series
Gelukkig verschenen er wel drie nieuwe series, waaronder een zeer sterke toevoeging. Laten we daarmee beginnen.

The Night Manager (1 seizoen): The Night Manager is gebaseerd op het internationaal geroemde boek van meesterlijke verhalenverteller John le Carré. In deze spannende thriller volgen we Jonathan Pine in zijn pogingen de beruchte wapenhandelaar Richard Roper ten val te brengen.

Soulmates (1 seizoen): De Zielsverwantentest beïnvloedt de levens van zes mensen: Nikki twijfelt aan haar huwelijk, David heeft een affaire, Libby houdt van haar zielsverwant én haar man, Mateo gaat op avontuur, Kurts zielsverwant is dood en Caitlin vraagt zich af of haar match wel goed voor haar is.

SAF3 (1 seizoen): SAF3 is een elite-eenheid die de beste krachten uit de Reddingsdienst, het Brandweerkorps en de Kustwacht van Los Angeles samenbrengt. Deze experts slaan de handen in elkaar om de meest gewaagde reddingsmissies tot een goed einde te brengen. Schoonheid en gevaar, bedrog en verlossing, spanning en drama... SAF3 heeft het allemaal!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gave series op Netflix om in één ruk te bingen
Series / Featured

3 gave series op Netflix om in één ruk te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen.

Hieronder drie tips voor Duitse series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Weissensee | Bing nu! | 3 seizoenen

Deze Duitse serie staat al een tijdje op Netflix, met de eerste drie seizoenen. Er is ook al een vierde seizoen. Je gaat naar Oost-Berlijn ten tijde van de Koude Oorlog. Een familie die trouw is aan de Stasi en een familie met overtuigde dissidenten komen in contact door een onverwachte romance.



Bad Banks | Bing nu! | 2 seizoenen

In deze Duits-Luxemburgse serie wordt seksisme in de financiële sector aan de kaak gesteld en dan met name over de investeerder Jana. Haar ideale werkgever is mogelijk net zo corrupt als de vorige. Ook met Barry Atsma.



Dogs of Berlin | Bing nu! | 1 seizoen

Deze Duitse Netflix-serie gaat over twee agenten die de moord op een beroemde Turks-Duitse voetballer onderzoeken, maar een van hen heeft connecties met de onderwereld waardoor de zaak controversieel wordt. Er is maar één seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' brengt een geliefd personage terug (soort van)
Series / Nieuws

'Doctor Who' brengt een geliefd personage terug (soort van)

River Song krijgt weer een rol in Doctor Who, de hitserie van de BBC.

Doctor Who brengt River Song terug in het boek The Ruby's Curse, geschreven door actrice Alex Kingston zelf. We hebben het personage niet meer gezien sinds het einde van het tijdperk van Steven Moffat als showrunner.

River Song werd geïntroduceerd als een wat ongewone geliefde voor de Doctor. Haar tijdlijn loopt namelijk niet gelijk met die van hem. Daardoor had ze ook een heel typische catchphrase: "spoilers", als ze de Doctor iets niet wilde vertellen wegens kennis van zijn toekomst.

Een terugkeer
Hoewel River Song niet meer gezien is sinds Moffat verdwenen is, blijven fans interesse houden in een terugkeer van Alex Kingston in de serie. Of we haar ooit weer in de televisieserie zullen zien blijft de vraag.

Kingston blijkt nu wel terug te keren als schrijfster van een nieuw boek in de reeks. Het boek wordt op 20 mei 2021 vrijgegeven en is een "stijlvolle sci fi noir". We zien privédetective Melody Malone samenwerken met de tijdreizende archeoloog in een zoektocht naar The Eye of Horus.

Laten we hopen dat dit het begin vormt van een echte terugkeer van River Song!

Lees ook: 'Doctor Who' wordt flink opgefrist in dertiende seizoen

Lees ook: Deze 'Doctor Who'-ster wil nooit meer terugkeren
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' begint met tweede en laatste seizoen
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' begint met tweede en laatste seizoen

De opnames van het tweede seizoen van The Walking Dead: World Beyond gaan van start.

De opnames van het tweede en laatste seizoen van The Walking Dead: World Beyond zijn van start. Wederom worden er tien afleveringen van de serie opgenomen.

The Walking Dead: World Beyond werd al aangekondigd als een limited series. Er zouden maximaal twee seizoenen komen, elk van tien afleveringen. Die belofte zal AMC dus inlossen blijkt nu.

Het verhaal
In het eerste seizoen van The Walking Dead: World Beyond volgden we een groep jonge overlevenden van de apocalypse in een reis van Nebraska naar New York. Hope en Iris gingen op zoek naar hun vader, samen met Elton en Silas. En die reis is nog niet helemaal voorbij (ook al zijn ze heel ver gekomen).

Dankzij een bericht op het Instagram-account van The Walking Dead: World Beyond weten we nu dat de serie begonnen is met de opnames van zijn tweede reeks:

Bekijk op instagram


Het tweede seizoen begint met onze helden die gescheiden zijn van elkaar. De schaal wordt groter en nieuwere spelers als Percy en Will (die herenigd werd met zijn vriendje Felix) krijgen straks wat meer te doen.

Lees ook: Tweede seizoen 'The Walking Dead: World Beyond' heeft veel meer actie

Lees ook: 'The Walking Dead' onthult eindelijk de plannen van de schurkachtige CRM
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Watchmen'-serie was een megahit krijgen we dan toch een tweede seizoen?
Series / Nieuws

'Watchmen'-serie was een megahit krijgen we dan toch een tweede seizoen?

Watchmen kan terugkeren, alleen lijkt HBO er op dit moment niet zo actief aan te trekken.

HBO is nog altijd niet direct van plan om Watchmen terug te brengen voor een tweede seizoen. Dat bevestigt HBO-baas Casey Bloys in een interview met Entertainment Weekly.

Van bedenker Damon Lindelof weten we dat hij geen tweede seizoen wil maken. Nadat de serie heel wat Emmy's won, noemde hij het zelfs "een groot verraad" om het verhaal voort te zetten. En van hoofdrolspeelster Regina King weten we dat ze open staat voor een terugkeer, maar niet als Lindelof dat niet maakt.

Geen verandering
"Er zijn op dat vlak geen veranderingen te melden," begon Bloys. "Maar die adaptatie kwam zo erg uit zijn brein, dat het moeilijk is om iemand anders in die rol te zien."

"We voeren geen gesprekken, geen onderhandelingen met iemand. Wel ligt het daarbuiten zoals we dat ook bijvoorbeeld met Game of Thrones doen."

Watchmen won vorig jaar tien Emmy Awards, waaronder die voor Outstanding Limited Series. Dat HBO een nieuwe reeks wil maken staat buiten kijf, maar dat kan alleen met Lindelof wat Bloys betreft. Tenzij er iemand komt met een briljant idee, zo lijkt het.

Lees ook: Een nieuw seizoen 'Watchmen' is volgens Regina King best mogelijk

Lees ook: Hoe maakte 'Watchmen' het allergaafste moment?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tipje van de sluier opgelicht 'The Flash' seizoen 7
Series / Nieuws

Tipje van de sluier opgelicht 'The Flash' seizoen 7

The CW begint het zevende seizoen met een interessante wending.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na een lange vertraging keert The Flash in maart dan eindelijk terug op televisie. Het zevende seizoen zal de verhaallijnen van de zesde reeks afronden en vervolgens een heel nieuw narratief opzetten voor het zevende seizoen.

We hebben via The CW nu een synopsis gekregen voor de eerste aflevering, All's Wells That Ends Wells. Die luidt als volgt:

"SEIZOENSPREMIERE: Als een experiment om Barry's snelheid te redden de verkeerde uitwerking heeft, zoekt Nash Wells een manier om The Flash te redden en bedenkt hij een gevaarlijk plan. Ondertussen realiseert Iris zich iets verontrustends in het Mirrorverse, en staat Cecile lijnrecht tegenover Rosa Dillon."

Nieuwe reeks
De serie pikt de draad op waar het zesde seizoen eindigde. Dat stopte vanwege de coronapandemie een stuk eerder dan gepland, waardoor een aantal verhaallijnen nog niet afgerond zijn. Daardoor gaan we dus een iets ander zevende seizoen tegemoet.

Eerst worden de verhalen van het zesde seizoen afgerond, daarna zet men een heel nieuw narratief op voor het zevende seizoen. The Flash gaat op 2 maart weer verder met de aflevering All's Well That Ends Well.

Lees ook: Heroïsche pose op poster voor seizoen 7 van 'The Flash'

Lees ook: 'The Flash' trailer seizoen 7: Grote uitdagingen voor Team Flash
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe seizoen 'Dexter' begint steeds meer op stoom te komen
Series / Nieuws

Nieuwe seizoen 'Dexter' begint steeds meer op stoom te komen

Dexter heeft twee opvallende nieuwe castleden gevonden voor zijn nieuwe seizoen.

De ontwikkelingen rond de Dexter-revival blijven goed gaan. Vandaag is Jamie Chung gecast, evenals Oscar Wahlberg. Beiden krijgen een terugkerende rol in het nieuwe seizoen.

The Hollywood Reporter meldt dat Chung de rol van Molly speelt. Zij is een "beroemde true-crime podcaster uit Los Angeles." De kans lijkt groot dat zij heel wat weet van de moorden die Dexter heeft gepleegd.

En Wahlberg (inderdaad, familie van) speelt de "captain van het Iron Lake High School worstelteam" en de "toegangspoort tot de in-crowd, waar ook de dochter van de politiechef toe behoort."

Revival van Dexter
Deze revival van de serie voelde wat hoofdrolspeler Michael C. Hall als "het goede" om te doen. De scenario's zijn goed, de timing past, en dus komt de revival er nu echt. Waarmee we een goedmakertje krijgen voor de tegenvallende laatste reeks in de franchise.

Dexter keert terug met tien afleveringen die gemaakt worden door Clyde Phillips. Hij was de showrunner van de eerste vier seizoenen, die het best ontvangen zijn bij de fans. Wanneer de revival op Showtime te zien is, weten we nog niet.

Lees ook: 'Dexter' vindt nieuwe hoofdrolspeler voor laatste seizoen

Lees ook: Hoofdrolspeler Michael C. Hall: "Dit is het beste moment voor een nieuw seizoen van Dexter"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' aflevering 6: Dit zijn de meest schokkende onthullingen
Series / Featured

'WandaVision' aflevering 6: Dit zijn de meest schokkende onthullingen

We hebben weer een gloednieuwe aflevering van WandaVision te zien gekregen op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is weer een nieuwe aflevering van WandaVision te zien. Nummer zes alweer! Vandaag zetten we de belangrijkste onthullingen voor je op een rij.

Seizoensspecial: 'In universe' heeft de serie deze week een echte seizoensspecial, met Halloween als thema. Dat betekent dat we heel wat personages gezien hebben die zich verkleed hebben speciaal voor het thema.

Director Hayward: Er speelt toch iets sinisters bij de baas van SWORD, die iets van plan lijkt te zijn met 's werelds enige vibranium synthezoid. Zo volgt hij Vision specifiek in de wereld van Wanda.

Pietro en de simulatie: Deze versie van Pietro speelt de oom die slechte invloed heeft op de kinderen van Wanda en Vision. Hij lijkt zich ervan bewust te zijn dat alles om hem heen een simulatie is. Zou hij stiekem iemand anders kunnen zijn?

Vision probeert te ontsnappen: Op het moment dat Vision probeert de simulatie te verlaten, begint hij uit elkaar te vallen. Wanda realiseert zich dankzij Billy dat Vis in de problemen zit en breidt de Hex uit.

Kinderen met superkrachten: Een van de kids van Wanda en Vision kan supersnel bewegen, de ander heeft krachten die meer lijken op die van zijn moeder.

Darcy in de sitcom: Doordat de Hex wordt uitgebreid, komt Darcy ook in de sitcomwereld van Wanda terecht!

Lees ook: De échte actie van de Disney+ serie 'WandaVision' moet nog komen!

Lees ook: We kijken nog steeds méér naar 'The Mandalorian' dan naar 'WandaVision'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week eindelijk weer een aantal nieuwe series op Disney+
Series / Nieuws

Deze week eindelijk weer een aantal nieuwe series op Disney+

Deze week kunnen we eindelijk weer echt wat nieuwe titels noemen op Disney+.

Vandaag eindelijk weer iets meer toevoegingen aan Disney+. We zetten ze allemaal voor je op een rij in dit overzicht.

We beginnen zoals gebruikelijk weer met de serie waarvan een nieuwe aflevering debuteerde, gevolgd door de series die verder ook zijn toegevoegd.

WandaVision (S01E06): Gloednieuw Halloween-spektakel! Deze aflevering heeft nog geen synopsis van Disney gekregen, maar de zorgen van Vision nemen toe over de wereld waarin hij verkeert. Hij gaat op onderzoek uit, terwijl Wanda zo haar eigen problemen heeft.

Science of Stupid: In Science of Stupid gaan amateurwetenschappers de strijd aan voor de titel 'degene met de minste kennis van zaken' wat betreft wetenschappelijke principes als torsie, zwaartekracht en de wetten van Newton. Zoals onze amateurwetenschappers aan den lijve hebben ondervonden: probeer de wetten van de wetenschap te breken en de wetten zullen jou breken.

Africa's Hidden Wonders: Over dit hele, ontzagwekkende continent vechten de beesten uit de natuur - van de grootste tot de microscopisch kleinste - om te overleven in de zwaarste omstandigheden ter wereld. In epische omgevingen sluipen roofdieren over de savannes, wonen vreemde apen in de bergen en vind je heel mysterieuze insecten en slagen in ondoordringbare wouden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs Netflix hitserie 'The Umbrella Academy' gaan flink meer verdienen
Series / Nieuws

Acteurs Netflix hitserie 'The Umbrella Academy' gaan flink meer verdienen

Netflix geeft The Umbrella Academy een derde seizoen, en gooit de kosten flink omhoog.

Na een goed ontvangen tweede seizoen, heeft de cast van Netflix-serie The Umbrella Academy een flinke salarisverhoging weten te regelen.

Variety meldt dat zes van de hoofdrolspelers, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher en Justin H. Min, gezamenlijk lobbyden bij de producenten om een salarisverhoging te krijgen. En dat is gelukt; allemaal krijgen ze nu meer dan 200.000 dollar per aflevering betaald.

Steun van Elliot Page
Hoewel Elliot Page de onderhandelingen steunde, en ook een salarisverhoging kreeg, was hij niet betrokken bij het proces. Page kreeg al meer betaald dan de rest van de groep, omdat hij een van de voornaamste sterren van de serie is.

Het gezamenlijk onderhandelen als cast om een salarisverhoging te bewerkstelligen is in Hollywood vaak zeer succesvol. We kennen heel wat series waarbij de hoofdrolspelers allemaal gezamenlijk onderhandelingen in zijn gegaan om dat voor elkaar te boksen.

Gezien het grote succes van de serie op Netflix, en het aanstaande derde seizoen, mag dat natuurlijk ook wel. Wanneer het nieuwe seizoen te zien is, weten we helaas nog niet.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' onthult de concurrerende Sparrow Academy

Lees ook: Derde seizoen 'The Umbrella Academy' van Netflix wordt gestoord
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Here's Johnny!" Eindelijk weer nieuws over 'The Shining'-serie 'Overlook'
Series / Nieuws

"Here's Johnny!" Eindelijk weer nieuws over 'The Shining'-serie 'Overlook'

Werkt J.J. Abrams nog wel aan de serie? Het is zo stil de laatste tijd.

Afgelopen lente tekende J.J. Abrams een megadeal met zijn Bad Robot-bedrijf en WarnerMedia. Sindsdien is er een hele rits projecten gestart die Abrams voor HBO Max produceert.

Zo is er de serie Justice League Dark op basis van de gelijknamige DC-comics, werkt Abrams aan een misdaadserie Duster die zich in de jaren zeventig afspeelt, en komt er een spin-off van The Shining genaamd Overlook. Dat laatste project hoorden we maar weinig van.

Tot nu dan
Gelukkig brengt HBO-baas Casey Bloys daar met alle plezier verandering in. Tijdens een interview met Entertainment Weekly ging Bloys in op de status van het project.

"We hebben nog niets gezien. Maar ik kijk er echt naar uit. Ze werken er met veel plezier aan. Maar ik heb geen andere update, dan dat ze er druk aan werken bij Bad Robot," aldus Bloys.

De serie zal om een aantal iconische verhalen uit het boek The Shining van Stephen King draaien. We verkennen in de tien afleveringen onder meer de onvertelde en angstaanjagende verhalen van het beroemde hotel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Releasedatum voor 'The Suicide Squad' spin-off serie 'Peacemaker' bekend
Series / Nieuws

Releasedatum voor 'The Suicide Squad' spin-off serie 'Peacemaker' bekend

De eerste DCEU-serie Peacemaker komt er toch best snel aan.

De film The Suicide Squad van regisseur James Gunn ligt al op de plank. De film is af en Gunn werkt ondertussen aan een volgend DCEU-project: de spin-off rond het personage Peacemaker van acteur John Cena.

The Hollywood Reporter sprak met HBO contentbaas Casey Bloys en hij wist te melden dat de spin-off in januari 2022 gaat verschijnen op HBO Max en dat is over ongeveer elf maanden. Uiteraard moeten dat wel de opnames in Vancouver goed worden afgerond.

Spin-off The Suicide Squad in 2022
"Ik begon me pas in augustus met de inhoud van DC te bemoeien," vertelde Bloys aan THR. "Peacemaker is een van de eerste series die ik groen licht gaf en een van de eerste series die uit gaat komen, in januari 2022."

In Peacemaker keert John Cena terug als het personage Peacemaker die hij dus ook speelt in de bioscoopfilm The Suicide Squad. Peacemaker is een meedogenloze moordenaar die koste wat het kost vrede wil bereiken. Cena beschreef hem eerder als een "sukkelige Captain America".

In de serie zijn meer personages uit de film te zien, met onder meer Steve Agee en Jennifer Holland als respectievelijk John Economos en Emilia Harcourt.

Lees ook: James Gunn teast 'The Suicide Squad'-spin-off serie 'Peacemaker'

Lees ook: Zeer goed nieuws voor de 'Suicide Squad'-serie 'Peacemaker'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er moeten meer koppen rollen: #FirePedroPascal trending na ontslag Gina Carano bij 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Er moeten meer koppen rollen: #FirePedroPascal trending na ontslag Gina Carano bij 'The Mandalorian'

Sommige die hard fans van Gina Carano laten er geen gras over groeien wat zij willen met The Mandalorian.

Disney en Lucasfilm besloten afscheid te nemen van actrice Gina Carano wegens haar bizarre tweets de afgelopen maanden. Daardoor speelt haar personage, Cara Dune, geen rol meer in de Star Wars-franchise.

Zoals altijd bij dit soort dingen, zijn er ook fans die helemaal aan de kant van Carano staan. Sterker nog: wat sommige fans betreft zou Pedro Pascal nu ook ontslagen moeten worden. In de Verenigde Staten werd op Twitter de hashtag FirePedroPascal zelfs een tijdje trending.

Heel wat boze mensen
Dat betekent dus meteen dat er heel wat boze mensen zijn. Die citeren nu tweets van Pascal waar zij zich niet in konden vinden.

Het gaat bijvoorbeeld om berichten over het immigratiebeleid uit 2018 en tweets gericht tegen de Amerikaanse wapenlobby:



Voor Disney is het echter klip en klaar. De berichten van Carano waren wel heel wat heftiger en gingen onder meer om het tegenwerken van coronabeleid en vergelijkingen tussen de Holocaust en het Republikeins zijn in de Verenigde Staten.

Lees ook: Dit zijn de gevolgen van het ontslag van Gina Carano uit 'The Mandalorian'

Lees ook: Fans 'The Mandalorian' reageren op het ontslag van Gina Carano
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een geweldige week wat betreft nieuwe series op Netflix
Series / Streaming-diensten

Een geweldige week wat betreft nieuwe series op Netflix

Check hier op Serietotaal het volledige nieuwe aanbod van Netflix op een rij.

Netflix heeft een druk weekje achter de rug. Er verschenen tientallen nieuwe films op de streamingdienst en ook voor de serieliefhebber is er genoeg te zien.

The Netflix Afterparty (S01E03: De sterren van Bling Empire bespreken het succes van de show en spelen spelletjes met een blingthema. Comedian Joel Kim Booster wil zich graag bij de cast voegen.

Snowpiercer (S02E03): Big Alice moet Snowpiercer langs een verraderlijke nieuwe route leiden. Melanie bereidt zich voor op een gevaarlijke missie buiten de trein die ieders lot kan veranderen.

Riverdale (S05E04): Na jaren afwezigheid keert Archie terug naar Riverdale en ziet wat er geworden is van zijn thuisstadje. Betty, Veronica en Jughead en anderen zijn nu volwassen.

Homeland (8 seizoenen): CIA-analiste Carrie Mathison worstelt met haar geestelijke gezondheid en familieproblemen terwijl ze de strijd tegen terrorisme leidt in deze politieke thrillerserie.

Pablo Escobar: El Patrón del Mal (1 seizoen): Een dwalende en rebelse jongen kiest voor een leven in de criminaliteit.

Crime Scene: Cecil Hotel (1 seizoen): Het roemruchte Cecil Hotel wordt nog beruchter als gast Elisa Lam verdwijnt. Een blik in de duisterste krochten van de misdaad door de maker van 'The Ted Bundy Tapes'.

Run On (1 seizoen): Het leven van een hardloper is helemaal uitgestippeld. Maar als hij een filmvertaalster ontmoet, gaat hij voor het zijn eigen gang en volgt hij zijn hart.

Five Came Back: The Reference Films (1 seizoen): Deze collectie bevat 12 propagandafilms uit de Tweede Wereldoorlog die in de docuserie 'Five Came Back' worden besproken.

Capitani (1 seizoen): In een Luxemburgs dorpje waar iedereen geheimen voor elkaar heeft, onderzoekt de norse politie-inspecteur Luc Capitani de verdachte dood van een vijftienjarig meisje.

Nadiya Bakes (1 seizoen): Nadiya Hussain keert terug naar haar grote liefde: bakken. Er komen heerlijke taarten en hemelse broden uit de oven, en ze laat het werk van creatieve zielsverwanten zien.

Buried by the Bernards (1 seizoen): In deze realityserie runt de altijd ruziënde, maar joviale familie Bernard hun voordelige uitvaartcentrum terwijl ze nabestaanden helpen bij het afscheid.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Blood'-serie gaat in de reboot maar zonder Anna Paquin en de rest
Series / Nieuws

'True Blood'-serie gaat in de reboot maar zonder Anna Paquin en de rest

Anna Paquin en de rest niet terug in True Blood reboot.

HBO werkt aan een reboot van de geliefde vampierserie True Blood. Dit werd in december 2020 onthuld door de betaalzender. De origineel bedenker van de serie Alan Ball werkt op dit moment als uitvoerend producent aan de plannen.

De fans vroegen zich al een tijdje af of de grote ster uit de originele serie gaat terugkeren. Dat is actrice Anna Paquin, bekend uit onder meer X-Men: The Last Stand en The Irishman. Maar dat gaat niet gebeuren.

Eerdere sterren niet terug in reboot
HBO contentbaas Casey Bloys heeft tegenover Deadline onthuld dat Paquin en ook de andere sterren niet terugkeren. Bloys gaf aan dat hij weet dat er veel liefhebbers zijn van de show.

"Bij een reboot heb je te maken met bepaalde krachten. Je hebt te maken met nostalgie en de emotionele band van mensen met een show, maar zoals met alles wil ik er niet te veel van maken," aldus Bloys.

Hij gaf aan dat ze dus niet terug gaan grijpen op de eerdere reeks. "Ik denk dat er originele verhalen te vertellen zijn, en dat willen we niet uit het oog verliezen, dat is altijd de strijd," zei de contentbaas.

De eerste reeks liep van 2008 tot en met 2014 en bestaat uit zeven seizoenen. Er werd onder meer een Golden Globe en een Emmy Award gewonnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horror-drama serie 'Lovecraft Country' lijkt een tweede seizoen te krijgen
Series / Nieuws

Horror-drama serie 'Lovecraft Country' lijkt een tweede seizoen te krijgen

De HBO serie Lovecraft Country krijgt mogelijk een tweede seizoen.

Afgelopen jaar verscheen de opvallende serie Lovecraft Country op de betaalzender HBO / Ziggo Movies & Series XL. De serie heeft officieel nog geen groen licht voor een tweede seizoen, maar er zijn steeds meer positieve signalen dat deze er wel gaat komen.

Lovecraft Country startte verleden jaar augustus op HBO en bestaat uit tien afleveringen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Matt Ruff. De kijkcijfers bleken redelijk, de ontvangst was meer dan goed.

Een tweede seizoen voor Lovecraft Country?
In gesprek met Deadline zei Casey Bloys, hoofd content bij HBO, dat showrunner Misha Green mogelijk met meer Lovecraft Country: "Misha werkt met een klein team van schrijvers en ze komen met een idee. Ze had een boek voor het eerste seizoen. Zij en de schrijvers wilden erop uit en de tijd nemen om uit te zoeken om zonder een boek te ontdekken welke reis deze personages willen maken."

"We willen allemaal zeker weten dat ze een verhaal te vertellen heeft. Dat is waar ze nu is, bezig met die ideeën. Ik heb goede hoop, net als Misha. Dus we geven ze de tijd om eraan te werken," vertelde Bloys.



Lees ook: HBO-serie 'Lovecraft Country' binnenkort op Blu-ray en DVD

Lees ook: Mysterieuze clip uit 'Lovecraft Country' van HBO
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote namen bekend gemaakt voor de volgende 'Game of Thrones'-serie
Series / Nieuws

Grote namen bekend gemaakt voor de volgende 'Game of Thrones'-serie

HBO breidt de cast van Game of Thrones: House of the Dragon flink uit.

Alweer even geleden werd duidelijk dat de tweede Game of Thrones-serie van HBO in 2022 moet gaan verschijnen op HBO Max. De camera's voor de prequelserie Game of Thrones: House of the Dragon gaan in april 2021 draaien.

Nu zijn er weer wat nieuwe namen onthuld die rollen gaan spelen in House of the Dragon. Via Deadline wordt duidelijk dat Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best en Sonoya Mizuno zich bij de eerder onthulde namen aansluiten.

Ook bekend wie ze spelen!
De rollen die ze spelen zijn ook bekend gemaakt. Dit zijn Otto Hightower (Ifans), de Hand van de koning. Best wordt Princess Rhaenys Velaryon, Mizuno vervult de rol van Prince Daemon Targaryen en Toussaint speelt Lord Corlys Velaryon a.k.a. the Sea Snake.

Eerder bevestigde personages zijn King Viserys Targaryen (Paddy Considine), Alicent Hightower (Olivia Cooke), Princess Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy) en Prince Daemon Targaryen (Matt Smith).



Lees ook: 'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' komt er in 2022!

Lees ook: Hoe gaat de toekomst van de 'Game of Thrones'-franchise eruit zien?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat zijn de gevolgen van het ontslag van Gina Carano uit 'The Mandalorian'?
Series / Featured

Wat zijn de gevolgen van het ontslag van Gina Carano uit 'The Mandalorian'?

The Mandalorian neemt afscheid van Gina Carano. Dit is het gevolg daarvan.

Lucasfilm heeft bekend gemaakt dat actrice Gina Carano geen onderdeel zal zijn van toekomstige Star Wars-projecten. Bovendien is ze op staande voet ontslagen bij The Mandalorian.

Dat zal grote impact hebben, want Carano speelde het personage Cara Dune in de serie The Mandalorian. Het was de bedoeling dat haar goed ontvangen personage terug zou keren in het derde seizoen, en ze zou spelen in een eigen serie. Het verhaal gaat ook dat ze te zien zou zijn in Rangers of the New Republic. Maar niets van dat alles gaat door.

Wat is er aan de hand?
Actrice Carano was de afgelopen tijd behoorlijk in opspraak door een aantal controversiële berichten die ze op sociale media plaatste. Zo maakte ze transfobe grappen, memes die tegen coronamaskers gericht waren en samenzweringen rond de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Ondanks flinke kritiek, bleef Carano doorgaan met bizarre berichten. Zo schreef ze dat Jeffrey Epstein geen zelfmoord had gepleegd en dat de positie van Joden tijdens de Holocaust hetzelfde was als het zijn van een Republikein in de Verenigde Staten op dit moment. Voor Lucasfilm was dit de druppel; men nam afstand van de berichten en ontsloeg de actrice.

De gevolgen
Dat gaat dus ook gevolgen hebben voor het personage. Cara Dune zou een grote rol hebben in de toekomst van Star Wars op Disney+. Ze was het voornaamste bijpersonage en was met Din Djarin aan het einde van het tweede seizoen.

Dat betekent dat The Mandalorian zich in het nieuwe seizoen moet focussen op een verhaal waarin geen plek is voor Cara Dune. Nou is daar wel een kans voor: het derde seizoen zal gaan over het Din Djarin, Bo-Katan Kryze en het Darksaber. Men kan bijvoorbeeld aangeven dat Cara Dune weer op Nevarro is, en dan nooit terugkeren naar die planeet.

Maar het betekent ook dat andere delen van de franchise aangepast moeten worden. Cara Dune was namelijk een belangrijke speler in de toekomstige strijd tegen Grand Admiral Thrawn, waar de franchise naartoe werkt.

Lees ook: 'The Mandalorian' ontslaat actrice Gina Carano op staande voet

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk nog een spin-off
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.