'The Mandalorian' ontslaat actrice Gina Carano op staande voet

'The Mandalorian' ontslaat actrice Gina Carano

Ze kan dus ook niet meer rekenen op de hoofdrol die ze zou spelen in een eigen Star Wars-serie.

Jim Pedd, 11 februari 2021 om 11:02

Actrice Gina Carano is ontslagen bij The Mandalorian. Ook zal ze geen eigen spin-off van die serie krijgen, wat eerder wel de bedoeling was.
Dat bevestigt Lucasfilm. De actrice speelde de rol van Cara Dune, maar kwam de afgelopen maanden regelmatig in opspraak vanwege opmerkingen die ze op sociale media maakte. Ze maakte transfobe grappen, betwijfelde de effectiviteit van mond- en neusmaskers tegen de verspreiding van corona en trok de verkiezingsresultaten van de Presidentsverkiezingen in de VS in twijfel. Recent twitterde ze ook over de Holocaust en Jeffrey Epstein.

Geen rol meer
Voor Lucasfilm was dit de druppel. Besloten is om afscheid te nemen van Gina Carano, die dus geen rol meer heeft in de franchise.

"Gina Carano is niet meer in dienst van Lucasfilm en er zijn geen plannen voor haar om in de toekomst terug te keren. Haar berichten op sociale media, waarin ze mensen op basis van culturele en religieuze identiteiten denigreert, zijn verwerpelijk en onacceptabel."

Dat betekent dus ook dat ze geen rol krijgt in toekomstige series in de Star Wars-franchise, waar een mooie toekomst was weggelegd voor Carano. Zo werd verwacht dat ze een hoofdrol zou hebben in Rangers of the New Republic.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk nog een spin-off

Lees ook: Geweldige nieuwe 'Honest Trailer' maakt compleet gehakt van 'The Mandalorian'

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Wars, Gina Carano, The Mandalorian, Disney Plus, Lucasfilm, Rangers of the New Republic, Cara Dune

Populair nieuws