Bijna was Sheldon niet Sheldon geweest in 'The Big Bang Theory'

'The Big Bang Theory' castte andere Sheldon

Jim Parsons IS Sheldon in The Big Bang Theory, maar bijna dus niet.

Jim Pedd, 13 februari 2021 om 15:59

We kennen acteur Jim Parsons natuurlijk als Dr. Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory. Maar in een recent interview vertelde Bill Prady, die de serie samen met Chuck Lorre maakte, dat de acteur bijna niet gecast was.
Prady vertelde dat de producenten "bijna 100 mensen" zagen voor de rol van Sheldon. "En toen Jim Parsons binnenkwam, was hij Sheldon op een niveau dat... nou ja, je begrijpt het misschien wel. Er waren mensen die binnenkwamen waarvan we zoiets hadden: 'okay, hij is best goed', 'oh hij is behoorlijk goed' tot 'hij is het misschien wel'."

De Sheldon
"Maar toen kwam Jim binnen en hij was gewoon echt de Sheldon die je ook op televisie gezien hebt. Hij maakte dat personage echt tijdens die auditie. Ik dacht ook echt meteen: hij is de man. Maar Chuck Lorre zei: 'Nah, hij gaat je hart breken, want hij zal nooit meer op dat niveau spelen'."

Lorre twijfelde, maar Prady besloot af te gaan op zijn instinct. "Dit is echt een voorbeeld waarbij ik het goed had. Jim Parsons kwam de volgende dag weer en deed weer precies hetzelfde. Toen wisten we: Dit is Sheldon."

De serie was tussen 2007 en 2019 te zien op CBS.

Lees ook: 'The Big Bang Theory'-babe Kaley Cuoco kan niet kijken naar de nieuwste seizoenen

Lees ook: Laatste kans: Netflix verwijdert 'The Big Bang Theory'

Bron: The Creative Coalition

Lees meer over: The Big Bang Theory, jim Parsons, Sheldon Cooper, CBS, Bill Prady, Chuck Lorre

Informatie over de serie: The Big Bang Theory

Populair nieuws