'Lovecraft Country' - Opvallende HBO-horrorserie die seizoen 2 verdient [Blu-ray]

'Lovecraft Country' - HBO-horrorserie [Blu-ray]

Lovecraft Country verscheen verleden jaar op HBO en is een must see.

Bram de Groot, 14-02-2021 16:58

HBO kwam verleden jaar uiteraard weer met een aantal compleet nieuwe series. De meest opvallende nieuwe titel van 2020 lijkt Lovecraft Country, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2016 van Matt Ruff. De serie was een succes en het is nog altijd hopen op een tweede seizoen.
Er verschenen tien afleveringen en deze werden van augustus tot en met oktober uitgezonden. De blijvende kijkcijfers van net even minder dan een miljoen waren redelijk, maar klaarblijkelijk niet voldoende om gelijk een tweede seizoen aan te kondigen. HBO is daar sowieso voorzichtiger mee dan bijvoorbeeld Netflix.

Uitstekend ontvangst voor Lovecraft Country
Het eerste seizoen werd prima ontvangen en staat op Rotten Tomatoes op een mooie 88 procent op de Tomatometer, na maar liefst 126 recensies. Het publiek was minder onder de indruk, met een score van 66%.Blu-ray: Lovecraft Country - seizoen 1

Serie: Lovecraft Country - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888255988 | Release: januari 2021 | Met dank aan: Warner Home Video

Afgelopen maand verscheen Lovecraft Country met een mooie, nette uitgave. Het debuutseizoen krijgt gelijk een volwaardige uitgave met een sleeve eromheen, en op de schijven flink wat extra's.

Het is fijn dat de serie, in Nederland ook te zien op Ziggo Movies & Series XL, een uitgave krijgt met de beste beeldkwaliteit. Zo komt de hoge productiekwaliteit het beste tot zijn recht.

Bomusmateriaal
Er staan voldoende extra's op de schijven, met Orithyia Blue and the Imagination of Diana Freeman over dit personage, Compendium of Horrors over de vele horrorscènes in de serie, de HBO special Crafting Lovecraft Country, een soort making of.

Daarnaast zijn er nog flink wat kortere featurettes over verschillende facetten van de realisatie, met de cast en crew en nog veel meer. Een heerlijke uitgave voor de fan van het eerste seizoen.In Lovecraft Country reist Atticus Freeman samen met zijn beste vriendin Lettitia en zijn oom George door het racistische Amerika van de jaren vijftig op zoek naar zijn vader.

Dit is het begin van een strijd om te overleven en zowel de racistische verschrikkingen van het witte Amerika te overwinnen als de angstaanjagende monsters die ze op hun pad tegenkomen.

Lees ook: Horror-drama serie 'Lovecraft Country' lijkt een tweede seizoen te krijgen

Lees meer over: JJ Abrams, Jordan Peele, Jonathan Majors, Lovecraft Country

Populair nieuws