Eerste recensies Hannibal-serie 'Clarice' zijn binnen! Top of flop?

Eerste recensies 'Clarice': Top of flop?

Is de serie Clarice de moeite van het kijken waard, of kan je 'm beter links laten liggen?

Jim Pedd, 16 februari 2021 om 17:58

Vorige week is een heel nieuwe serie in de Hannibal-franchise van start gegaan: Clarice. Deze vertelt het verhaal van de briljante, maar ook kwetsbare FBI Agent Clarice Starling.
In deze serie keert ze, ruwweg een jaar na de gebeurtenissen in The Silence of the Lambs, waarin ze een confrontatie met Hannibal Lecter ternauwernood overleefde, weer aan de slag gaat. Maar is de serie de moeite van het kijken waard?

De eerste recensies
Zoals altijd zetten we ook deze keer weer een aantal recensies voor je op een rij.

Roger Ebert: "Ondanks dat het probeert de nachtmerrie-achtige visueele vibe van Bryan Fullers adaptatie van Hannibal na te doen, wijdt Clarie zichzelf te veel aan het omvormen van deze vreemde wereld tot een net ogende procedural."

Boston Globe: "Het is een vrij standaard creepshow van een televisienetwerk, en het zoveelste bewijs dat het entertainment zich tegenwoordig teveel richt op franchises."

Chicago Sun-Times: "Clarice is ongeveer net zo edgy en gruwelijk als een netwerkserie maar kan zijn, met een constante stroom aan close-ups van verminkte lijven. Helaas is de soundtrack nogal overkill... al is het wel intrigerender dan de zoveelste CSI spin-off."

The Guardian: "Clarice gaat niet tippen aan de film waar het uit voortgekomen is, maar op zichzelf ziet het er een stuk beter uit dan we verwacht hadden. Daarmee is deze serie, geboren uit Silence, heus een gesprek waard."

Lees ook: Ijzersterke trailer 'Clarice' de vervolgserie op 'The Silence of the Lambs'

Lees ook: Waarom is het in de nieuwe 'Silence of the Lambs'-serie verboden om "Hannibal" te zeggen?

Lees meer over: Clarice, CBS, Top of flop, Recensies, Rebecca Breeds

Populair nieuws