search
'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air' vindt hoofdrolspelers
Series / Nieuws

'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air' vindt hoofdrolspelers

Twee zeer getalenteerde jonge acteurs voeren de WOII-serie aan voor Tom Hanks en Steven Spielberg.

Nieuwtjes over Band of Brothers- en The Pacific-opvolger Masters of the Air zijn spaarzaam, maar vandaag zijn in elk geval twee van de hoofdrolspelers officieel aangekondigd: Austin Butler en Callum Turner.

De Apple-miniserie is de derde keer dat Steven Spielberg en Tom Hanks een grootschalige serie over de Tweede Wereldoorlog zullen produceren. Band of Brothers en The Pacific waren samen goed voor 15 Emmy Awards.

Austin Butler kennen we van zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood, maar hij zal later dit jaar ongetwijfeld bij het grotere publiek doorbreken als Elvis Presley in een biopic van Baz Luhrman (ook met Tom Hanks!). Turner kennen we van o.a. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Momenteel werkt hij mee aan het derde deel van die filmreeks. In Masters of the Air speelt Butler de rol van Major Gale Cleven en Turner die van Major John Egan.

Een platform voor acteertalent
De casting van jonge sterren als Butler en Turner past in de traditie van de eerdere producties van Hanks en Spielberg. Zo zagen we in Band of Brothers acteurs als Tom Hardy, Michael Fassbender en Simon Pegg voordat ze filmsterren waren en zagen we in The Pacific o.a. de op dat moment relatief onbekende Rami Malek en Jon Bernthal.

Het is nog onduidelijk wanneer we Masters of the Air kunnen verwachten op Apple TV+, maar wij gokken op ergens in 2022.

Lees ook: Groot nieuws over 'Band of Brothers'-/'The Pacific'-opvolger 'Masters of the Air'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen