search
Groot nieuws over 'Band of Brothers'-/'The Pacific'-opvolger 'Masters of the Air'
Series / Nieuws

Groot nieuws over 'Band of Brothers'-/'The Pacific'-opvolger 'Masters of the Air'

Na Band of Brothers en The Pacific opnieuw een peperdure serie van Steven Spielberg en Tom Hanks over de Tweede Wereldoorlog!

Vandaag is bekend geworden dat regisseur Cary Fukunaga (No Time to Die, True Detective, Jane Eyre) de eerste drie afleveringen zal regisseren van de 200 milkoen dollar kostende WOII-miniserie Masters of the Air voor Apple TV+.

Masters of the Air is de derde epische oorlogsserie die gemaakt wordt door producenten Steven Spielberg en Tom Hanks in navolging op HBO-miniseries Band of Brothers en The Pacific). De tiendelige serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller. HBO zou de serie oorspronkelijk maken, maar veranderde uiteindelijk van gedachten. Apple nam het stokje vervolgens snel over.

Opnames volgend jaar
De serie wordt omschreven als een uiterst persoonlijk verhaal van de Amerikaanse en Britse soldaten die met hun bommenwerpers Hitler het leven zuur maakten. Band of Brothers-scenaristen John Orloff en Graham Yost schrijven de scripts en de opnames moeten in maart beginnen in Londen.

Het project is de eerste klus van Fukunaga als regisseur sinds de opnames van de door corona geplaagde Bond-film No Time to Die werden afgerond. Die film komt nu met een beetje geluk in april 2021 uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen