search
'Riverdale'-hoofdrolspeler vindt de populaire serie soms net "een gevangenis"
Series / Nieuws

'Riverdale'-hoofdrolspeler vindt de populaire serie soms net "een gevangenis"

KJ Apa vindt dat de serie Riverdale soms best wel voelt als een gevangenis.

Acteur KJ Apa vindt dat het soms als een gevangenis voelt om in Riverdale te spelen. Hij speelt de hoofdrol in de televisieserie van The CW.

Er werd vier maanden gezocht naar een hoofdrolspeler voor Riverdale. Uiteindelijk werd Apa gecast als Archie Andrews en sindsdien heeft zijn personage heel wat ups en downs meegemaakt. Hij werd verliefd, zijn hart werd gebroken, hij raakte in de problemen en maakte zwaar verlies mee. Voor acteur KJ Apa voelde het soms als een gevangenis.

Niet fijn
De acteur speelt nu onder meer in de film Songbird, waarin hij samen met Demi Moore te zien is. Hij vond dat een veel fijnere ervaring.

"Ik voelde mij zo vrij, toen ik kwam van een serie waarin ik soms het gevoel heb dat ik in de gevangenis zit," aldus Aap. "Er waren zoveel beperkingen voor wat ik wel en wat ik niet kan doen. Met dit personage dacht ik echt: 'Het voelt zo fijn om mij op een natuurlijke manier uit te kunnen drukken'. Ik was niet bedekt onder make-up en haarproducten. Ik had lang haar en een baard. Ik voelde mij vrij."

Riverdale ging op 20 januari van start met zijn vijfde seizoen. Er komen in totaal negentien afleveringen.

Lees ook: Vijfde seizoen van 'Riverdale' dan toch niet het laatste

Lees ook: Fantastisch nieuws voor 'Riverdale'-actrice Vanessa Morgan
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen